Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

„Szeged és a popkultúra” címmel tartott közös előadást Budapesten április 21.-én Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője és Darvasi Líviusz szegedi rendezvényszervező.

A világ egyik legkülönlegesebb zenei klubjában, az A38-as hajón tartott előadás a Cseh Tamás Program zenei menedzsment alprogramja keretein belül valósult meg.


A „Backstage workshop” fantázianevű rendezvénysorozaton az ország vezető rádiósai, producerei, zenei szakemberei és klubvezetői számolnak be tapasztalatikról és a mai magyar könnyűzenei helyzetről. Az előadást élő internetes közvetítésen is követhették a téma iránt érdeklődők.

A kimagasló szakmai jelentőséggel bíró fórumra meghívott Ónodi Árpád megtisztelőnek tartotta a lehetőséget és a visszajelzések alapján sikerült "újat mondania" hallgatóságának. Örömmel mutatta be Szeged vonzáskörzetének jelenleg legnagyobb koncertklubját, a kiskunfélegyházi Rocktár Élőzenei Bázist. A klubot üzemeltető Plain-Rock Egyesület példáján keresztül városa pezsgő kulturális, civil és könnyűzenei oktatási életet méltatta az előadó. Külön kitért az egykori Rocktár tanítványok szakmai sikereire, akik közül ma többen híres zenekarok stábjában járják az országot. A főleg nagyvárosi és budapesti szakemberekből álló helyszíni hallgatóságot az nyűgözte le a legjobban, ahogyan a Rocktár feszített önkéntes munkával kilenc éve megszületett és fejlődik, ahogy a szerény anyagi körülmények ellenére maximális szakmaiságra törekszik a személyzet és az oktatók, valamint ahogy a klubot közönsége és fellépői megvédték az egykori többszörös bezáratási kísérletektől.



Az előadást követő szakmai beszélgetésen hamar kiderült, hogy a kezdeti közönség élő közösségé válását kitűnően szemlélteti a Rocktár története és egyedi működési formája. Nagy érdeklődés övezte továbbá a klubvezető lélektani elemzését, amely a vidéki közönség a nagyvárositól teljesen eltérő koncertlátogatási szokásiról, a klubjához és kedvenc zenekaraihoz tanúsított példás, gyakran több generációt is átívelő hűségéről szólt, amely rendkívül erős közösségformáló hatással bír.

rocktar.hu  

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!