Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Nagyon vártam már a szombati koncertet többek között azért, mert a vendégként meghívott Krízis zenekart is hallhatom élőben, amihez eddig nem volt szerencsém.
21 órakor elkezdődött a zúzás, az igazi kemény metál. Maga a zenekar 20 éve alakult, de 2006 óta játszanak ebben a felállásban. Nem hiányoznak a hazai fesztiválokról, klubkoncertekről.

Stósz Laci a zenekar alapítója és frontembere hatalmas lendülettel kezdte a bulit, s ez a lendület végig kitartott. Remek gitárszólókat hallhattunk Kovács Szabitól és Zsíros Pistitől. Kürti Krisztián feszes dobtempóit Gyenes Gyuri kemény basszerral támasztotta alá. Igazi élmény volt őket látni, hallani. Remek bemelegítés volt a pokolnép számára, kellő hangulatban vártuk a folytatást, ami nem is sokat váratott magára.

 


A Carmina Burana felhangzása tudatta mindenkivel, hogy vége a cigiszünetnek, kezdődik a show. Igen, show, mert a közönség aktív részese a koncertnek. A Pokolgéppel együtt él a lélegzik a pokolnép immár 30 éve. Ez idő alatt egy új generáció nőtt fel a zenéjükön, s több korosztály együtt énekli a dalaikat.
A zenekarnak sok nehézséggel kellett megküzdenie pályájuk kezdetétől, de népszerűségük töretlen maradt a mai napig. Ez nem sok zenekarnak sikerült.


Minden rajongó jól ismeri a Pokolgép eddigi történetét, tagjait, dalait. Aki esetleg mégsem, megismerheti a zenekar hivatalos honlapján. /www.pokolgep.hu /
Én inkább a kecskeméti koncert hangulatáról szeretnék beszámolni.
Hatalmas ováció, fütty, és ütemes taps fogadta a színpadra lépő tagokat, akik a legjobb dalokat hozták el erre az estére.


A teljesség igénye nélkül néhány ezek közül: A jel, Ítélet helyett, Adj új erőt, Itt és most, Pokolgép, Hol van a szó, Tépett madár, Vallomás, és még sorolhatnám. Mindenki egy emberként énekelt, zúgott a "Gép, gép, gép, Pokolgép". Ahogy a hangulat fokozódott, úgy szabadult el a pokol is. Az emberek tomboltak, pogóztak, a zene mindenkit magával ragadott. Szeretek klubkoncertekre járni, ilyenkor közvetlen kapcsolat alakul ki a zenekarok és a közönség között. Most sem volt ez másként. Nemcsak Attila, hanem minden zenész személyes kontaktust teremtett velünk, mindenki úgy érezte, hogy az egyes dalok személy szerint hozzá szólnak. Senki sem maradt ki a szemkontaktusból, a közelebb állók az érintésből. Ahogy a kígyóbűvölő a kobrát, a Pokolgép is úgy kötötte magához a közönséget. Minden koncert legnagyobb élménye a közös éneklés, ebben sem volt hiány. Meghallgathatod otthon a lemezt százszor is, de semmi nem pótolja azt az élményt, mikor 10-100-1000 torokból hangzik fel, hogy "győzd le a gonoszt, vagy "testeden a jel". Nagyon tisztelem őket zenészként és emberként egyaránt a szakmai alázatuk, és a közönség iránti tiszteletük miatt. Nem számít, hogy kis klubban, vagy zsúfolt sportcsarnokban játszanak, ugyanolyan szívvel, lélekkel teszik. A mostani buli is fergeteges volt, bár a hangtechnikával voltak problémák. Új tagot is köszönthettünk a csapatban Kleineisel Márk személyében, aki fiatal korát meghazudtoló profizmussal kezelte a dobokat. Jó hír a rajongóknak, hogy idén megjelenik az új lemez, valamint egy koncert DVD, amit a Petőfi Csarnokban rögzítettek a 30 éves jubileumi koncerten. Idén is sokfelé találkozhatunk a csapattal, hiszen a nyár a fesztiválok ideje. A programokról bővebb információt a honlapon találtok. Rövidesen egy interjút is olvashattok Tóth Attilával, akivel a koncert után sikerült beszélgetnem. Addig is kedves pokolnép, látogassátok szorgalmasan a koncerteket, s ne feledjétek, hogy "míg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek! "

-MetálAnyu-

Fotó: Nagy Rob

 

Krízis, Pokolgép koncert, Kecskemét, Technika Kávézó
 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!