Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
AFTER ALL

A miskolci after all helyi zenekarok "romjain" alakult '95 tavaszán. Vukovich Gábor - zenekara, a Visions ideiglenes feloszlása után - azzal az ötlettel kereste fel Balla Gábort, aki szintén szabad volt, hiszen az Ass is megszûnt már létezni akkorra, hogy csináljanak egy zenekart komolyabb célokkal; zenei irányvonalként pedig a progresszív rock/metal (szorosabban a Dream Theater, Queensryche neve) vetõdött fel, ami elég ritka még most is ebben a régióban. A két gitáros igy a zenekar gerincét alkotva (az after all név már a kezdetekkor megvolt) kezdett zenésztársak után kutatni. Néhány muzsikust kipróbálva a különbözõ posztokon, Petus Attila (aki már megjárt néhány, ellenben közel sem ilyen stílusú zenekart: Illúziók, S.T.A.B.) Basszusgitáros játéka tûnt legmeggyõzõbbnek. Nyár vége felé az addigi "néhány próbás" dobos bevonulása után Nagy Viktor (Kingston, Illúziók, Sir Robin) ült a bõrök mögé, eleinte úgy tûnt, hogy csak ideiglenesen, de néhány próba után kiderült, hogy õ a legmegfelelõbb ember erre a posztra. Már a kezdetekkor felvetõdött Oláh Szabolcs neve, aki akkor az ugyancsak miskolci illetõségû Blunted frontembereként gitározott és énekelt, és szeptember elején néhány próba után kiderült, hogy a további együttmûködésük zeneileg gyümölcsözõ lehet.
Annak ellenére, hogy mindannyian más-más stílusú zenekarokban játszottak addig (death, thrash, seattle-i, rock, blues vonalon) a progresszív zene szeretete megkönnyítette az elindulást a zenekar egyéni hangjának megtalálása felé. Nem is idegenkedtek zenéjükbe beépíteni a keményebb mûfajtól eltérõ stílusok sajátosságait (funky, jazz, keleti, népzenei elemek)
1995 novemberétõl számíthatjuk az after all valódi munkásságának kezdetét a következõ felállásban:
Vukovich Gábor - gitár
Balla Gábor - gitár
Oláh Szabolcs - ének, ütõshangszerek
Petus Attila - basszusgitár
Nagy Viktor - dob, ütõshangszerek
Zenekarunk felállásának megszilárdulása után felgyorsult egy kicsit az alkotó munka menete, így a már megtanult Pull Me Under mellett a nyár folyamán készülõ saját számokat be sikerült fejezni zeneileg és szövegileg egyaránt. Igy elõször - ugyan még szûkebb programmal, 3 saját és egy feldolgozás számmal - léphettünk a nagyérdemû elé a III. Rock & Metal Karácsonyon Miskolcon az Ady Endre Mûvelõdési Házban 1995. december 26-án. Majd újabb saját számok születése, valamint néhány Dream Theater és Rush klasszikus (Surrounded, The Silent Man, Stick It Out) megtanulása után '96 februárjától rendszeresen koncertezünk (ld.: fellépéseink). Év elején szerepeltünk az Észak-Magyarország Miskolci Rocktükör rovatában, majd a júliusi szombathelyi LMS fesztiválon való több szempontból sikeresnek mondható fellépésünk révén a '96 augusztusi Metal Hammer H.-ban tettek rólunk említést; több számunkat a miskolci Non-Stop rádióban már leadták, és végül, de nem utolsó sorban a promóciós célokra készült demónkat már értékelték - méghozzá számunkra igen hízelgõ módon - elõször a '96 októberében megjelent szlovák Metal Hammerben - ugyanitt az egyik szerkesztõnél miénk lett az év demója megtisztelõ cím. ( A Kassai Rockfesztiválon figyeltek fel zenekarunkra, a koncertünk egy részletét a Kassa Televízió is sugározta.) A '97 januári hazai Metal Hammer H.-ban láthattuk az after all nevet az év hazai reménységei között, majd a februári számban végre a To Many, Peace Is... promo kritikája megjelent - Uzseka Norbert tollából. Idén májusban Petus Attila basszusgitárost Lengyel Roland váltotta fel, aki azelõtt a Lóg A Ritmus zenekarban játszott.
96 májusában készítettük el bemutatkozó kazettánkat To Many,Peace Is... címmel (kis példányszámban CD is készül, érdeklõdõknek).
A To Many, Peace Is... promo '96-on található számok:
1. Too Many Pieces
2. Latidó Del Corazón Parte Dos
3. Has Become My Life
4. Daybreak...
5. ...In Beirut
6. Latidó Del Corazón Parte Uno
Még idén áprilisban próbateremben, élõben vettük fel a számok alapjait (dob, basszusgitár, ritmusgitárok), majd a nyár folyamán a miskolci Park stúdióban ezekre az alapokra kerültek rá az énekszólamok, a gitárszólók, a billentyûs és ütõs hangszerek (csörgõ, shaker, timbales, konga, kasztanyetta), valamint a demó utolsó tétele a Latidó Del Corazón Parte Uno teljes egészében.
További céljaink a promo terjesztése, megismertetése a szélesebb közönséggel mind itthon mind külföldön (beleértve a kiadókat, szaklapokat), valamint minél több helyre eljutni (fõleg Budapest, esetleg külföld), hogy ott élõben bizonyíthassunk. Emellett folyamatosan készülnek újabb, nagyobb lélegzetû számaink (JUPITER: I. IO, II. Europa, III. Ganymedes, IV. Callisto) amiket már kész, de még nem rögzitett dalaink mellett (A Color In Dark, July Of '45 /Los Alamos-Pacific Silence-Nagasaki/) professzionális körülmények között stúdióban fogjuk felvenni idén augusztusban - az új anyag 3-4 számmal, promóciós célokra, november elejére várható. Ehhez, és egész tevékenységünkhöz egyébként várjuk szponzorok, támogatók jelentkezését is. Szívesen veszünk meghívásokat az ország bármely pontjáról is.
Az érdeklõdõk (koncertszervezõk, kiadók) leveleit (telefonjait) szeretettel várjuk a következõ címekre:
Vukovich Gábor : 3529 Miskolc, Testvérvárosok útja 20.
Tel.: (46) 364-088
Petri Béla : 3700 Kazincbarcika, Munkás út 69.
Tel.: (48) 313-310

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!