Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Angelus

Amikor elõször értesültem arról, hogy megjelent az Angelus nõi metal zenekar elsõ demója, azonnal felkaptam a fejem. Megkerestem õket, elpostázták a demójukat, és nem akartam hinni a fülemnek! Ezek után kötelességemnek éreztem, hogy egy interjú is legyen a lányokkal! Kérdéseimre a csapat basszusgitárosa. Tóth Cili válaszolt.

Mióta létezik az Angelus, mint zenekar? Honnan jött az ötlet, hogy egy teljesen nõi zenekart csináljatok?
2001. augusztusában jött létre a végleges és egyben jelenlegi felállás. Az ötlet kézenfekvõ volt: nem sok nõi zenekar mûködik jelenleg Magyarországon, pedig nem egy lány zenél. Így hát megkerestük egymást. Van egy másik oka is, hogy csak lányokból áll a zenekar: A vegyes zenekar nagy hátránya, hogy mindenféle románcok szövõdhetnek, ami késõbb veszélyeztetheti a zenekar mûködését. Erre nem egy példát láthattunk már. Szóval mi a biztosabb felállást választottuk.
A nekünk elküldött 3 számos cd-tek nagyon jó dalokat rejt. Van valami zenei elõképzettségetek? Zenéltetek már más zenekarokban?
Mindannyian tanultunk zenét, és néhányunk zenekarban is játszott már: Mentsik Anita dobos a Directed By Life-ban, Windhager Eszter gitáros pedig a Hexapodá-ban zenéltek.
Most ne vedd rosszindulatúnak a kérdést, de a próbákon nem szoktatok veszekedni? 5 lány a próbateremben, és mindegyik vinné a saját ötleteit...:)
Véleményem szerint ez ugyanúgy elõfordulhat a fiúknál is (sõt!). Mellesleg a veszekedés nem jellemzõ. Minden a kompromisszumokon múlik; azokra mindig szükség van (az élet minden területén).
Mennyire egyeznek a zenei ízlések?
Mind az öten metal zenét hallgatunk, de annak szinte az összes ágát, ki-ki a maga stílusának megfelelõen. Ötünk ízlésének elegye lett az Angelus.
Elfigyeltem, hogy a honlapotokon látható fotókon mind ki vagytok sminkelve. Ezt minden koncerten elkövetitek?
Igen. Mindenkinek meg van a saját arcmintája, amit minden koncertre felfestünk. Ez az egyik védjegyünk! :o)
A stúdió élményekrõl mesélj egy kicsit? Milyen érzés volt stúdióban lenni, mennyire volt zökkenõmentes a felvételek elkészítése?
A stúdió egy külön világ! Nagyon tetszett! A hangmérnöknek köszönhetõen (Pataki Levente), simán ment az egész (nagy türelme volt mindenhez). A hangulat is szuper volt! Mindamellett rengeteg új tapasztalattal lettünk gazdagabbak.
Megjelent az elsõ demótok: milyen a fogadtatása mind szakmailag, mind a közönség szempontjából?
Elsõsorban mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy egyáltalán létezik ilyen Magyarországon, hogy nõi metal zenekar. Nagyon sokan rendeltek már cd-t tõlünk és mindenkinek nagyon tetszik az anyag. A közönség alig várja az új számokat. A szakmai kritikák is mind pozitívak, sok reményt fûznek a bandához.
Mennyire tudjátok terjeszteni?
Az újságokban megjelent kritikáknak és cikkeknek köszönhetõen sokan rendelnek tõlünk cd-t levélben vagy telefonon, valamint bevittük néhány üzletbe is Pesten (Headbanger, Elektromos Krokodil, Viking), így ott is megvásárolhatják az érdeklõdõk. (Meg kell, hogy jegyezzem, a demó elsõsorban promóciós célokra készült és nem kereskedelmi terjesztésre.)
A demón hallható 3 dalból egy angol nyelvû, milyen lesz a folytatás? Marad ez a vegyes, vagy elõbb utóbb rátértek a csak egyféle nyelvezetre?
Én személy szerint örülnék, ha egy nyelvre térnénk át, de mivel még nem sikerült dönteni, ezért egyelõre marad a vegyes verzió.
Szép lányokból tevõdik össze az Angelus! (Ezt most ne hízelgésnek vedd!) Milyen a fiú közönség reakciója egy-egy koncerten? Meg tudjátok õket mozgatni?
Általában nincs gond a közönséggel, bár még szokniuk kell a felállást és a lányoktól ritkán hallott hörgést. :o) A feldolgozások éneklésébe Brigi elõszeretettel vonja be a közönséget, ami mindig bejön. :o)
Volt e valami negatív tapasztalat a fiúkat illetõen koncert közben, vagy után?
Koncert elején (fõleg az elsõ idõszakban) kaptunk 1-2 nem várt bekiabálást, de a buli végére általában megváltozik a vélemény. Ezen kívül néha kapunk egy-egy "zaklató" telefonhívást, amit próbálunk poénra venni és nem foglalkozni vele.
Mivel foglalkoztok a magánéletben, ahol nincs zene?
Van aki még tanul a zenekarból, van aki már dolgozik. Emellett mindenkinek van egy-egy érdekes hobbija a zenélésen kívül, szóval nem unatkozunk..
Mennyi idõtök van próbálni?
Általában hetente 1x-2x sikerül megfelelõ idõpontot összehozni a próbára, de nem egyszerû.
Milyen zenekarokat szerettek?
Hú, nagyon vegyes! Mindenki mást, persze van egy-két közös kedvenc is. Mondok egy felsorolást, amiben megpróbálom beleválogatni mindenki egyéni és közös kedvencét is: Death, Cradle of Filth, Opeth, Carcass, System Of A Down, Machine Head, Rammstein, Blind Myself.
Mi a véleményed a hazai metal zenekarokról?
Érdekes, hogy 1-2 zenekar uralja a fõmezõnyt, (bár gondolom ez mindig így szokott lenni). A közép mezõnyben van jó néhány számunkra szimpatikus zenekar. Remélem, mihamarabb még elõrébb jutnak, ami nem könnyû, de megérdemelnék, hiszen keményen dolgoznak. Most nem állok neki a underground zene helyzetérõl "értekezni", azt hiszem mindenki tudja mirõl van szó. :o(
És a hazai sajtóról? Fanzinekrõl?
Nagyon sajnálom, hogy kevés igényes újság van, ami ezzel a zenei körrel foglalkozik, ezért azt a keveset nagyon meg kell becsülni. Úgy vettem észre, a fanzinek között van 1-2 igazán tartalmas és igényes, de a terjesztés nehézségei miatt nem jutnak el elég emberhez.
Mi a célotok a zenéléssel? Vannak távolabbi nagyobb tervetek?
Természetesen, szeretnék fejlõdni és minél elõrébb jutni a zenekarral. Úgy érzem mind az öten nagyon komolyan vesszük ezt a dolgot és szeretjük is csinálni. Jelenlegi fõ célunk, minél több emberrel megismertetni a zenénket. Szóval koncertezés ezerrel!
Van e olyan segítõtök, aki szervezi a zenekari ügyeket, avagy Ti intéztek mindent?
Sajnos teljesen magunkra vagyunk utalva, de nem panaszkodhatom. A zenekaron belül sikerült jól elosztani a munkát és mindenkinek meg van a saját területe, amiben aktívan tevékenykedik. Ennek a közös munkának egyik eredménye a Maeror Camenarum címû demó is. :o)
Mit mondanál még el?
Azt hiszem minden fontos információt "kihúztál" belõlem. Ha valaki szeretne még többet megtudni az Angelusról látogasson el a honlapunkra!

www.angelus.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!