Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Árnyak

Még kicsiny hazánkban is vannak leküzdhetetlen távolságok, ilyen például a Veszprém-Szolnok útvonalé is... így sajnos csak e-mailben tudtam kifaggatni Molnár Robit, az Árnyak énekesét, ám válaszai nagyon meleg hangulatúak lettek így is. Egyébként meg sebaj, legalább nem nekem kellett mindezt legépelnem :o), majd utalom is a munkabérem ráesõ részét! Remélem, lesz majd olyan alkalom is, hogy élõben tudjuk folytatni a kérdezz-feleleket! Válaszait nem csupán az Árnyak rajongók figyelmébe ajánlom!!!

Már jó néhány hete, hogy a boltokban van az új lemezetek, az 'Éjszakai utazás' - van-e már valami értesülésetek arról, hogy milyen a fogadtatása a rajongók részérõl?
Az eddigi legjobbnak tartják. Sokan hiányolták a harapós gitárokat, hát most megkapták:) A dalokat fogósnak, a refréneket fülbemászónak tartják, ám a hangzás keményedése miatt mégsem ért minket az 'elslágeresedés', HIM-esedés kritikája. A vártnál is jobb visszajelzések persze nem jogosítanak fel minket elbizakodottságra, hiszen nem csak az a fontos, hogy megjelenés után milyen kritikákat kapunk, hanem az is, hogy hosszútávon megmarad-e a köztudatban az album, vagy elfelejtik... Ez pedig csak hónapok múlva dõl el. Az eladási szám is mértékadó, de errõl még nincsenek visszajelzéseink. Csak annyit tudunk, jól fogy a lemez.
Haladjunk kívülrõl befelé: az album gyönyörû borítóját Havancsák Gyula alkotta, úgy hiszem nagyon beletalált a hangulatotokba. Kapott elõzetes felvételeket a dalokról, vagy csak elmondtátok neki, milyen jellegû borítót szeretnétek? Mit tudsz arról, hogy mi fogta meg õt a zenétekben, amirõl ilyen fájdalmasan szép és elgondolkodtató képeket készített?
Messzebbrõl kell indítanom. Gyula személyes jó barátom évek óta, hiszen évekkel ezelõtt a tagcserék nyomasztó korszakában basszusgitározott nálunk. Szereti az Árnyakat, a szövegeket pedig mindig nagyon kedvelte. Gyula a szövegeket kérte el a borító tervezéséhez, én pedig jó munkát kívánva dolgozni hagytam. Egyszer csak küldött egy borítótervet. Igen döbbenetes élmény volt. Az eredeti borítóképen ugyanis a padlón fekvõ nõre késsel olyan latin szavak voltak vésve mint bûn, fájdalom, szégyen, huhhh, nagggyyonn durva volt:) Hívtam is, hogy ez 'túlsúlyos', és elkezdõdött az egyeztetés. Megkértem, ne legyenek a vágások a hölgyön, hanem legyen elõtte egy álarc és egy olló. Nos, Gyula visszaküldte úgy, hogy az álarc szemébe volt döfve az olló... Na, hívtam Gyulát, mondom neeee, mire szememre vetette, hogy kiölöm a mûvészetet a munkájából:) Szóval a tervezés nagyon jó hangulatban telt, Gyuszival hihetetlenül jó dolgozni, pontos, gyors, lelke van és nem utolsó sorban egy nyelvet beszélünk. Büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhattunk. Ez volt a 4. borító amit nekünk készített. Megtartjuk:)
A felvételeket a szolnoki Denevér stúdióban készítettétek Cserfalvi Töfivel. A végeredmény egy nagyon klassz hangzás lett, légy szíves meséld el, mennyi idõ alatt készült el az album, voltak-e esetleg nehezebb pillanataitok a stúdiómunkák alatt, volt-e valami érdekes ötlet, ami megkönnyítette a munkátokat?
Szerencsére Gyula, a klipjeink rendezõje, operatõre, a roadok, és a kiadó mellett Töfi is olyan, akivel hosszú évek óta együtt dolgozhatunk. Sokat könnyít ám a munkán, ha egy hozzánk szokott csapat áll mellettünk, mögöttünk. Nem tagadom, eleinte kacérkodtunk egy HIM közeli hangzással, de már a nótaírás fázisának elején eldöntöttük, ha eddig nem másoltunk senkit, hát most sem kezdjük el. Volt aki a doomosabb, lassabb irányt, más a gyorsabb, táncolható stílust, de akadt aki a szintisebb, elektronikus vonalat javasolta a csapatnak. Mi meg hallgattuk a véleményeket és írtuk a nótákat, ám nem foglalkoztunk más javaslatával. Úgy határoztunk, nem kell megfelelnünk senkinek, nem munkahely ez, megyünk a fejünk után. Csak azt tudtuk, a húzósabb gitárhangzás mindegyikünknek tetszik. Ezen felül pedig minden dal olyan soundot kapott, ami szerintünk illett hozzá. Ha a szinti volt a domináns azt emeltük ki, ha a gitár akkor azt, és az metálosabb lett. Dalokat írtunk, ennyi. Az ízlésünkre, arányérzetünkre hagyatkoztunk. A stúdióba 10 napra mentünk be, ám 8 nap alatt készen lettünk. Mindenki néhány óra alatt készen lett a szólamával, Töfi pedig nagyon tudja a dolgát, olajozottan ment minden. Folyamatosan jöttek az apró, színesítõ ötletek, ám a legnagyobb segítséget az adta, amitõl legjobban féltünk: a koncertek. A stúdiózás alatt több hangversenyt is adtunk, tartottunk attól, hogy fáradtak leszünk, tompa lesz az agy, a fül. Ám az történt, hogy csak az adrenalin szint nõtt meg és most elõször talán a koncertek energiájából jutott a korongra is. Én még ennyi energiával, lendülettel soha nem énekeltem, hoztam a feszültséget a színpadról.
A dalok szövegeit Te írod, és az a helyzet, hogy nekem nagyon tetszenek a gondolataid. Sok meghasonlás, félelem és fájdalom van bennük. Mi ihleti ezeket az érzéseket, amik mély lélekre vallanak, mibõl "kapod" az ötletet a szövegekhez? Hogyan íródnak: kész dalra dolgozol, vagy más a helyzet? A saját élményeid, érzéseid alapján írod a szövegeket, vagy más dolgok is elindítanak Benned egy alkotási folyamatot? Van kedvenc szöveged az új album dalai közül? (Nekem az 'Álomtalan éj' a kedvencem) /Ha van rá energiád, örülnék, ha kicsit részleteznéd, Neked mit jelentenek a dalszövegeid!
Hmmm. Mi ihleti? Ami velem történik. Nem félek az élettõl. Ha valami vonz, hív, azt megteszem, tehát történnek velem a dolgok, nem vagyok egy otthonülõ típus, így aztán van mirõl írni. Szeretem, ha él bennem az élet. Tavaly nyáron elutaztam a Balatonra. Noná, hogy elsõ nap szerelmes lettem egy lányba, és rögvest szöveg is lett belõle, és a 2 hétre tervezett nyaralást, a lányt, a vizet, csillagokat otthagyva a 3. napon téptem haza és a vonatról telefonáltam a zenekarnak, hogy azonnal próbálnunk kell, van egy szövegem és egy dallamom, amit már ma énekelni szeretnék... Ez volt az 'Ott leszek' címû dal. Az élmény dalba öntése, tehát megtartása, kimerevítése fontosabb volt magánál a bármikor felborulható kapcsolatnál. Mert számomra, ha dal születik róla, örök lesz az érzés, a pillanat. Emlékgyár... De általában kész dalra dolgozom. Szeretem Pista /gitáros- zeneszerzõ/ dalait. Már elsõ hallásra megjelenik elõttem egy kép és a fejemben egy dallam. Így már mire véget ér, általában tudom, hogy mirõl fog szólni és mi lesz a dallam. Saját élményekbõl merítek, csak így van értelme. Fontos, hogy a színpadon meg tudjam élni, ehhez pedig szorosan kell hozzám kötõdnie a soroknak. Kedvencem... a 'Hiába minden'. Van bennem egy olyan érzés, hogy felesleges vagyok a Világban és azt is tudom, csak akkor fogom értékesnek találni az életet, ha lesz kinek élnem. Addig tényleg nincs értelme, hiszen semmit sem csinálok jobban, szebben mint más tízezrek, milliók. Valaki számára pótolhatatlan kell lennem. Ez lehet az élet értelme, ha már a Világnak, az embereknek nem tudok adni túl sok mindent. Számomra a 'Hiába' errõl szól és úgy hiszem, mostani magamhoz képest ki, le tudtam írni a szövegben mindezt. Melyik szöveg mit jelent? Nézd Móni, valamelyik nap leutazott hozzám egy ismerõs és elmondta, hogy a 'Tovább' címû nóta mennyire jó és el is mesélte mit jelent neki. Hát full mást mesélt, mint ami az én fejemben fut errõl a dalról:) De nekem az az öröm, ha a képek, a hangulatok megfogják a hallgatót. Ez a legtöbb amit elérhetek, hiszen nem vagyunk egyformák, más élet van mögöttünk. Ezért nem hiszem, hogy van értelme elmagyaráznom "mire gondolt a költõ":):):) Gyanítom, ezt Te sem kedvelted a suliban:) Globálisan a szövegírás életem fontos része. A 'Nehéz csend' idején iszonyúan magam alatt voltam. Rátaláltam életem szerelmére és pont a dalszerzés idõszakában elveszítettem. Katartikus volt és hihetetlenül jól jött, hogy kiírhattam, kiéneklhettem magamból. Nem vagyok igazán barátkozós típus, ezeket a gondjaimat nemigen osztom meg senkivel, csak így szabadulhatnak fel belõlem. Az az album nagyon jókor jött, nagyon...
A dalok születésérõl is szeretném, ha mesélnél. Mikor kezdtétek el megcsinálni a nótákat? Milyen munkamódszerekkel dolgoztok? Lehet ezt egyáltalán munkának nevezni, vagy olyan könnyen jönnek az ötletek, hogy inkább csak élvezet eljátszani õket? Vannak-e nehéz pontjai a dalírásnak nálatok? Van-e fõ zeneszerzõ a csapatban, vagy abszolút közösek a mûvek?
Nálunk másfél évre elõre megvannak a tervek. Elõre fixáljuk, mikor stúdiózunk, megjelentetünk, turnézunk, pihenünk, interjúzunk, fotózunk, stb. Akkor állunk neki az album írásának, amikor eljön az ideje. A fõ zeneszerzõ Steve a gitáros, Õ viszont folyamatosan írja a nótákat. Otthon számítógépen össze is rakja és a próbára úgy hozza le, hogy rajta a dob, basszus, gitár, szinti, csak az ének hiányzik. Ezt kivesézzük, ha kell, átalakítjuk és elkezdjük csiszolni, játszogatni. Mindenki hozzáteszi a saját stílusát, egyéniségét- miközben én a méltán hírhedt Seregély presszóban cserélem az eszmét a helyi alkeszokkal:):):) Most elõször nem csak az Õ ötletei alapján melóztunk, a basszer, Jimmy is hozott gitár riffeket, azokból is dal született. A Wirt és Jimmy, tehát a rigmusszekció összejár, és ketten kidogozzák a zene alját, míg én Pistával 2 gitáron az énekdallamokat, vokálokat nézegetjük. Dalt írni és az összeállt opuszt elõször eljátszani óriási érzés, hiszen születik valami, az ember teremt egy ici-pici dolgot, ami eddig nem volt...
Nagyon tetszik a dalokban a ritmusszekció munkája, köszönhetõen a remek hangzásnak klasszul ki lehet érteni a bõgõt is. Sokat gyakoroltok, mire összejön egy-egy ilyen jól felépített nóta? A csapatból ki az, aki 'hivatalosan képzett' zenész?
Mindenki, ám senki sem a saját hangszerén:) Jimmy és Pista KLARINÉT tanszakon végezték a zeneiskolát, a dobosunk gitáron, én pedig ütõ tanszakon. Most gondolj bele:) A Wirth Donászy tanítvány (mármint dobon), én a zenemûvészetin voltam magánzó és a Szigligeti Színház 2 darabjában énekeltem, de mindenki gyakorol folyamatosan. A ritmusszekció tagjai baromi jó gitárosok, tervezünk olyat, hogy 3 gitárral és kongával, vagy 4 gitáron elõadunk dalokat. A számokat nem kell sokáig gyakorolnunk, a fiúk urai a hangszernek. Én meg igyekszem nagyon.
Az albumon hallhatjuk néhány dalban a Sunseth Sphere-es Kyrah vokálját is. Hogyan került õ a képbe? Hol hallottad õt énekelni? Honnan gondoltad, hogy ilyen jól fog illeszkedni az album hangzásába, hangulatába, hiszen a Sunseth Sphere-rel õk nagyon más zenét csinálnak? Koncerteken Kyrah esetleg fog-e fellépni veletek?
Nem vagyok jó énekes, ám azt meg tudom állapítani 7 év után, hogy ki az. Szégyenletes, de véletlenül vetõdtem el egy koncertjükre úgy, hogy elõtte életemben sem hallottam róluk. Meghallottam Kyraht énekelni és szétestem azonnal. Fél évig nem mertem felhívni, pedig... szóval egy barátom addig unszolt, hogy csak mobilt ragadtam. Felhívtam és nagy örömünkre igent mondott és eljött vokálozni. Attól, hogy más zenét csinál, tudtam, hogy a hangja jó lesz hozzánk, vélhetõen akkor is ezt tettem volna, ha egy folk vagy Dead Can Dance stílusú csapatban hallom meg. Ugyan olyan büszke vagyok rá, hogy vele dolgozhattam, mint Gyulára vagy Töfire. Sõt...
Ha már szóba került egy másik csapat, kíváncsi lennék arra, melyik magyar zenekarok tetszenek Neked és a csapatnak? Kiket hallgattok szívesen? Általánosságban milyennek látjátok a hazai zenei színtér mûködését?
Szeretem a régi magyar undergroundot, Kézi-Chopint, Neuroticot, Európa Kiadót és persze az F.O., Esõ, Hold, Nulladik, Nevergreen, és a Holt Költõk, akik a legjobb barátaim. A közös kedvenc a Black-Out, talán õk az egyetlenek, akiket mind a négyen feltétel nélkül szeretünk. Tiszteljük azokat a csapatokat, akik ebben a cudar helyzetben is koncerteznek. Õszintén kitartást kívánunk nekik!!!!
Milyen külföldi csapatok, "nagy nevek" voltak / vannak hatással a zenétekre? Kik közülük a nagy kedvencek? Van-e valaki, aki példakép lehetne?
Mindenki mást szeret, de a dark közös pont. Pista Metallica fan, Jimmy Mötley Crüe és Cult õrült, Wirth hallgat minden félét, elég sok jazzt is, magam pedig maradtam New Model Armysta és a Dead Can ami kitölt belül.
Mikor és hol lesztek láthatóak élõben is? Terveztek-e turnét az albummal?
Az elmúlt 2 évet végigtúrtuk, tulajdonképpen a 'Nehéz Csend' után turnéra indultunk és most õsszel hagytuk abba. A tél a pihenés, a feltöltõdés ideje lesz, most kevesebbet koncertezünk, legyen egy kis hiány irántunk. Jövõ év elejétõl viszont felkerekedünk és körbemegyünk az országon, sõt nemrég kaptam két telefonhívást, úgy tûnik megint átlépjük a határt. Már az országét:)
A zenétekbõl, a hangzásokból úgy tûnik számomra, hogy egy jól összeillõ társaság vagytok. Magánéletben is barátok vagytok, vagy csak a zene köt össze benneteket? Milyen emberi tulajdonságok azok, amiket kedvelsz a zenésztársaidban, és mit gondolsz, õk mit kedvelnek Benned? Van olyasmi is, ami rossz tulajdonság valamelyõtökben és a többiek nehezen viselik esetleg?
Barátok, persze. A dobolóval tényleg igen mély barátságban vagyok. Ha csak a zene kötne össze, nem bírnánk évek óta az összezártságot. Pista végletesen megbízható és realista, Wirtnek issszzonnyyat penge az agya és jó barát, érzékeny faszi, Jimmy meg szintén érzékeny és nagyon figyelmes. Figyel a többiekre, megérzi a másikon, mit szeretne, mi a baja. Persze a reális gondolkodásnak és az érzékeny léleknek is megvan a maga hátulütõje. Ám mivel közös a cél, nem balhézunk soha. Hangos szó nem esik, jó család az Árnyak. Engem inspirálnak a problémák. Minél nagyobb a baj, annál nyugodtabb vagyok, annál több jó ötletem van. Más szerethetõ tulajdonságom hirtelen nem jut eszembe. Persze van, de az nem kerül elõtérbe a zenélés kapcsán:)
Hogyan "mûködik" a zenekar, van-e menedzseretek, vagy magatok intéztek minden ügyet?
Van koncertszervezõnk, megmondjuk mennyiért és mikor szeretnénk turnézni, Õ meg leszervezi. Hegyi Csillának hívják és bár Õ ezt nem tudja, de nagyon szeretem. Ugyan az a technikusunk, a fotósunk, a borító tervezõnk, sofõrünk, roadjaink, kiadónk hosszú évek óta. Nekünk csak zenélnünk kell és megmondani mikor, mit akarunk.
Térjünk át kicsit Rád is személy szerint. Az elõbb emberi tulajdonságokról faggattalak, Te saját magadban mit tartasz erõsségnek és mit gyenge pontnak, negatívumnak, amit mások nem nagyon csípnek?
Huhh. Nincsenek jó tulajdonságaim, mindent magamért teszek. Azért vagyok valakivel kedves, mert ha neki jó, akkor nekem is jó. Azért segítek valakinek, mert örül és jó látni, hogy örül. Ez így kimondva elég durván hangzik, de ezzel mindenki így van, csak nem vallja be. Amit talán mások jónak tartanak... szeretek dolgozni. Sokat. Nem hazudok, akit kedvelek, az nem kérhet tõlem lehetetlent. Ám a rossz tulajdonságaim miatt nem vagyok könnyû fickó. Erõszakos, egoista, sokszor rideg vagyok. Ha valamibõl elegem van, akkor egyszerûen mondok egy sziát és elmegyek. Ugyan úgy 2 hónap mint 4 év után. Hatalmas szabadságvágy van bennem, csak a magam választotta láncokat viselem.
A dalszövegeid egy befelé forduló, gondolkodó, okokat keresõ, mély érzésû emberrõl árulkodnak. Jól gondolom ezt? Mitõl, hogyan lettél ilyenné?
Ennyire nehéz kérdést még soha senki nem tett fel nekem. Bár nem a kérdés nehéz, hanem a válasz:) Skorpióként végletes vagyok. Nagyon. Nem csinálom a dolgokat félig. Ha depressziós vagyok, akkor nagyon, ha boldog, akkor nagyon. Valahogy mindig is hajlamos voltam erre, már általános iskolában is. Rátaláltam a dark zenékre és ez a hangulat 15 éve itt él bennem. Születési, genetikai dolog lehet ez a fajta érzékenység, 'mélybevágyás'. Szeretem a melankóliát, az éjszaka szépségét, az elmúlás, a fájdalom érzését. Elég korán elvittek pszichológushoz a szüleim, de maradt minden a régiben, csak annyi lett a következménye, hogy 18 és 22 éves korom között egy nálam 6 évvel idõsebb pszichiáter nõvel éltem együtt:) Mindennek a gyökerét keresem, a felszínt hiába bolygatjuk. Azt hiába kaparja az ember, csak tüneti kezelés, a problémát kell megoldani.
Az éneklés mellett mivel foglalkozol még? Mi jelenti számodra a napi megélhetést? Tanult hivatásodban dolgozol, vagy más utat találtál magadnak? Ha már itt tartunk, mit tanultál, hol végeztél?
A Magyar Rádió Szolnoki Szerkesztõségében vagyok szerkesztõ- riporter, de folyamatosan dolgozom a Kossuth Krónikájába, magazin és riportmûsoraiba. Ma délelõtt például élõben jelentkeztem be a Napközben- be a nemzetközi filmfesztiválról. Imádom az élõ bejelentkezéseket, óriási kihívás. Tudod, hogy tíz, százezrek hallják és bármit kimondasz, bármit elrontasz azt már hallották. Nem tudod meg nem történtté tenni. Huhhh, felspanol iszonyúúúan:) Emellett egy hónapja megkeresett a Magyar Televízió, így a rádiózás mellett a Híradó megyei tudósító szerkesztõ- riportere vagyok. Ha valami történik a közelben, akkor operatõrrel kocsiba be és uzsgyi. Állati jó meló, imádom. Szabadidõmben a National Geograficnál illetve a Discoverynél vagyok narrátor meg szinkronizálok. De kevés az idõm, meg nem is hívnak túl sûrûn, nálam sokkal jobb hangok szaladgálnak Pesten. Idén diplomáztam a Szent István Egyetemen, most egy évet kihagyok a meló és a zenekar miatt, jövõre vagy pszichológiára vagy valami újságírói egyetemre jelentkezem. Aztán Isten tudja hol kötök ki addigra.
Magam is nagy állatbarát vagyok, s úgy hallottam Rólad, van valami érdekes háziállatod. Mesélj a teknõcödrõl légy szíves! Ki õ, hogyan jutottál hozzá, hol lakik, stb.
Óvodás koromban kaptam az elsõ ékszerteknõsömet. Idén hunyt el, több mint 20 éves volt. Szóval teknõseim vannak, tele a lakásom hatalmas terráriumokkal, van keselyû, aligátor, lágyhéjú, dobozhátú, pézsma, mocsári teknõsöm, nagyon szeretem õket. Tegnap elõtt vettem kettõt megint. Gondolom van bennünk valami közös. Meg ezer fajta van, az egyik apró haldarabokat eszik, a másik élõ egeret különbözõ mentalitású és szerintem gyönyörû állatok. Elnézem õket sokszor órákig.
Gondolom a zene és a munka mellett van még más tevékenységed is, amivel kitöltöd a szabadidõdet. Van hobbid? Milyen szórakozási forma az, ami kikapcsol a hétköznapok taposómalmából?
Horgászom 25 éve, 4 éves korom óta. Van stégünk a Tiszán egy barátommal, van saját motoros halászladikom, hetente többször is horgászom. Mindig rabló halra- süllõre, csukára, harcsára megyek. Kikapcsol a nyugalom, és víz mániás vagyok. Nem költöznék olyan városba, ahol nincs valami komolyabb folyó vagy tó. Ja, hát szeretem a sört, szeretek kocsmázni, ikonokat, perzsa szõnyegeket, cserép kongákat gyûjtök. És imádom a szexet. Körülbelül ennyi az életem. Sok barátom van, szeretek velük összejárni, de erre sincs elég idõ. Ha ki lehetne iktatni az alvást, az volna jó. Nappal meló, éjjel nõk, kocsma, koncert. Irigylem a speedeseket:)
Van valami álmod, amit szeretnél megvalósítani? Ezt saját erõbõl képzeled, vagy kell hozzá a tündér a három kívánsággal?
Boldog szeretnék lenni. Ennyi. Ehhez, tudom rég, szerelem kell. Ha az Isten elérkezettnek látja az idõt, elküldi az emberem. Eddig nem jött el, el kell nyernem a fentiek bizalmát, ám ennyi rossz tulajdonsággal nem lesz egyszerû.:) De még bizakodom... Tavasszal szeretnék egy motort, ki is néztem egy Honda CB-t, száguldani jó. Jó lenne Pesten melózni, de ahhoz még tanulnom kell a szakmát, felelõtlenség lenne most belevágni és kiesni a sorból. Tányért mosni meg nem mennék fel, azt már csináltam:) Ha lehetne lehetne 3 kívánságom? Hmmm, szerelem, ne oszoljon fel a New Model Army amíg élek, és pusztuljon ki a törpeharcsa a Magyar vizekbõl. Mindenre az kap, nagyon nehéz kikerülni.
Miben látod a legnagyobb segítséget, mi ad erõt Neked a zenéhez, munkához, magához az Élethez, mi tölt fel újra és újra energiával?
A szerelem lenne az, de a munkahelyi sikerek is feltöltenek. A horgászat nyugalma helyre teszi bennem tudattalanul a dolgokat, kisimulok belül. Erõt az ad, ha érzem, szükség van rám. Ha valami olyat tudok. De még nincs ilyen, félek nem is lesz. Az adna erõt, ha valakinek pótolhatatlanul fontos lennék. Ha ezt tudnám valakirõl, vele is maradnék. De van erõm, tudom nyomni a dolgokat ezerrel. Nem tudom igazán, honnan az energia. Nem a célok vezetnek, nem a jövõért cselekszem. De nem tudom nem csinálni. A mából akarom kihozni a velejét, kifacsarni a pillanatot és menni közben elõre. Ez vezet.
Kötelezõ kérdés jön: webmagazinnak dolgozom, ezért megkérdem, mi a véleményed az Internetrõl, mennyire fontos Neked, használod-e a mindennapjaidban, mit tartasz elõnyének és hátrányának? Mit gondolsz, hova tud fejlõdni belátható idõn belül?
Minden nap netezem, mikor elkezdtem, volt 2 hónap, hogy teljesen meghülyültem tõle. Aztán megnéztem napi 18 órában ami érdekelt és elmúlt a beteges vonzalom. Ma ott tartok, hogy napjában megnézem a leveleimet és egy-két oldalt. A munkámhoz használom információszerzéshez, hiszen roppant gyors és szinte minden ott a hálón. Ez mind elõny, a hátrány az elcsépelt személytelenedés. Sok ismerõsöm van, aki szinte az egész életét a monitor elõtt éli, csetel, fórumozik és azt hiszi valódi barátai vannak, élõ közösségbe tartozik. De mindez nem igaz. A net nem erre való, erre nem jó. Nem pótol kapcsolatokat, nem gyõzi le a hiányt. Beteggé tud tenni. A háló nem maga az élet. Csak része, csak arctalan ismeretlenek és információ. Hová nõ ki? Szerintem sehová. Gyorsul, terül a Világban, webkamerán nézhetem a társam, de talán ennyi. Függõvé válhat az ember. De csak az, aki nincs belül rendben. Én sem vagyok, de hála Istennek nem tartott soká a megbolondulás.
Ha van olyasmi, amirõl nem kérdeztelek, de úgy érzed, el kell mondanod, itt a remek alkalom, egészítsd ki légy szíves az eddigieket!
Valami bölcset kéne megfogalmazni mi?!:) Örülök, hogy jó, elgondolkodtató kérdéseket kaptam, nem sablonokat. Köszönöm és jó munkát a stábnak!
További sok sikert kívánok a csapatnak és Neked is, és kívánom a rajongóitoknak, hogy minél többször találkozhassanak veletek koncerteken is!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!