Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
BLACK GOD

A Black God egy fiatal zalaegerszegi csapat. Göncz Iván dobos válaszolt kérdéseimre.

Black God Kérlek, mutasd be a zenekart!
A csapat 1994 októberében alakult. Az alapítók: Maczák Péter énekes, és Szász András szólógitáros voltak. Ezután csatlakozott a bandához Méhes Péter, elõbb szintetizátoron, majd ritmusgitáron. Õket követtem én, és így alakult ki az elsõ felállás. A korai próbák igen kezdetlegesek voltak, ugyanis sem mikrofonunk, sem dobom nem volt. Egy játékdobon doboltam ceruzákkal, és késõbb, kb. fél év múlva nagy újságnak számított, hogy van lábdob és lábcin, mint olyan. A kezdeti nehézségek ellenére most már van viszonylag rendes cuccunk, így rendesen tudunk próbálni. Azóta már a mostani felállástól eltekintve kb. tíz ember fordult meg nálunk, tehát az állandó tagcserék is akadályozták a zenekar fejlõdését. A jelenlegi felállás (Maczák Péter ének, Pintér László ritmusgitár, Nadrai Tamás basszus, Méhes Péter szólógitár, Göncz Iván dob) most már stabilnak mondható.
Mit kell tudni a zenétekrõl és a szövegeitekrõl?
A zenénk nagyjából heavy metal, a szövegek pedig magyar nyelvûek, és az énekesünk írja. Nem túl pozitívak, hiszen a világ sem az, de az áprilisban elkészülõ demón már reményt is próbálunk önteni az esetleges hallgatókba.
Csak ez a készülõ anyag várható, vagy van már hozzáférhetõ kazettátok?
Az elsõ igazi demónk 1997. április 1-én készült Zalaegerszegen, egy helyi stúdióban. De a lényeg az elõbb említett új anyag, amit áprilisban rögzítünk, sokkal jobb számokkal, és sokkal jobb hangzással, persze sajnos sokkal több pénzért is. Így igazából már nem olyan szívesen mutatjuk meg a régi nótákat fûnek-fának, hiszen az újhoz képest az még csak egy gyenge próbálkozás. Mi azért büszkék vagyuk rá, annak ellenére, hogy egy-két számot még 14 évesen csináltunk.
Mi a helyzet a koncertekkel?
Mûsorunk háromnegyed és egy óra között mozog. A saját nóták mellett terítékre kerül néhány Tankcsapda és Action feldolgozás is. A koncerteken általában jó a hangulat, van ugrálás, meg minden, viszont volt már olyan is, hogy az emberek csak néztek, hogy ez most vajon micsoda... Az egyik legjobb bulink egy helyi (egerszegi) középiskolában, 200 ember elõtt volt, a másik pedig szintén itthon, egy fesztiválon, 2000 (!) ember elõtt volt.
Mit szeretnétek még elmondani?
Talán még annyit, hogy akit érdekel a zenekar és a demó, az küldjön egy 60 perces kazettát és egy felbélyegzett válaszborítékot, erre nagyon szívesen átmásoljuk neki!

Cím:
Göncz Iván
8900 Zalaegerszeg, Kispest út 10.
Tel.: 92/316-285

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!