Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

C.A.F.B.

A budapesti, magát independent zenekarnak valló csapattal egy nagyon király kecskeméti koncert után sikerült beszélgetnem. Az alább olvasható interjú egy hosszú beszélgetés kivonatos formája.
Rögtön egy kényes kérdéssel kezdtem, mely egy korábban megjelent hírrel kapcsolatos, miszerint a csapat frontembere, Szakácsi Greg a tavaly megjelent Zanza címû album turnéja során kissé „idegbeteg” állapotba került. Elõször Horniák Zoli szintis válaszolt.
Errõl túl sok konkrétumot nem nagyon tudok mondani, az igaz, hogy a hosszú turné mindannyiunkat megviselt kissé, de azt hiszem, Greg pontosabb választ tudna adni.
Szerencsére Greg pont ekkor csatlakozott hozzánk, így rögtön nekiszegeztem a kérdést, bár kicsit tartottam attól, hogy megsértõdik, vagy valami ilyesmi, és akkor fuccs az interjúnak. A gitáros/énekes azonban teljesen nyugodtan válaszolt:
Na, igen… Szóval annak a Metal Hammeres cikkecskének nem kevés hírértéke volt, szóval az, hogy a nevünk a köztudatban maradjon. Nem volt azonban teljesen alaptalan a dolog, mert a turné eléggé kikészített engem is. Amit úgy próbáltam orvosolni, hogy egyre többet ittam, meg hát ugye toltam rendesen. Emiatt aztán egyre depressziósabb, elviselhetetlenebb, lehangoltabb lettem. A turné végére szerencsére megoldódtak a dolgok, nem kis részben annak köszönhetõen, hogy rátaláltam a jelenlegi barátnõmre, élettársamra. Persze még most is iszogatok a bulikon, meg ilyesmi, de már nem olyan mértéktelenül. Amúgy annyira nem volt súlyos a dolog, mert pl. ilyen vénás szarságokat sosem használtam…
Az a bulin is látszott, hogy most már úgymond egyenesbe jöttél, hiszen végig vigyorogva nyomtad a nótákat, annak ellenére, hogy nem igazán volt telt ház…
Igen, jó buli volt. Engem nem érdekel, hogy ketten, vagy kétezren vannak egy bulin, amikor kiállok, és elkezdjük nyomni a nótákat, akkor egybõl élvezem a dolgot.
Bevallom õszintén, mielõtt eljöttem volna erre a bulira, nem nagyon ismertem a csapatot. (Jelentem, azóta e súlyos mulasztásomat már bepótoltam, ezért külön köszönet a bandának!) Én valami elborult, depressziós zenét vártam, ehelyett egy igen mozgalmas, zúzós muzsikát kaptam.
Szerinted milyen a zenénk? – kérdezett vissza kapásból Greg.
Én amolyan punk-féleségnek nevezném.
Mi nem az a zenekar vagyunk, akikre kifejezetten punkok járnak, mert nálunk a punkok inkább ilyen politikusabbak. Mi kifejezetten kerüljük a politikát, mert nincs értelme errõl szövegelni. Például az, hogy Magyarországon az oi zenéket összekeverik a nácizmussal, egy nagy európai baromság. Egy szaklap szerint ugyanis az oi a 70-es évek végén kialakult, különösen erõszakos punk-rock stílus. Érted, Amerikában van olyan skinhead zenekar, amiben négerek vannak. Egy csomóan mondják, hogy nem akarnak senkire sem hasonlítani, meg beskatulyázni magukat, hát én erre azt mondom, hogy mi igenis szeretnénk olyanok lenni, mint a nagy példaképeink, a Therapy?. A zenekar jelenlegi felállása is egy Therapy? buli után alakult ki, még 1996. augusztus 20-án.
Ezután az új lemezrõl faggatóztam.
Jövõ év tavaszán jön ki várhatóan, de a címét nem árulhatom még el. Annyit azonban lehet róla tudni, hogy mindenképpen tovább akarunk lépni. A stílusát tekintve behatárolhatatlan lesz. Talán egy kicsit Rammsteines is. Próbáljuk mi is úgy megcsinálni, mint a Therapy?, azaz a zúzós számok még zúzósabbak, a lágyak pedig még lágyabbak lesznek. Különbség lesz az is a Zanzához képest, hogy az nem volt annyira egységes, ez pedig egy kerek egészet fog alkotni. A Replikás Csató Péter lesz a vendégvokálos rajta. Csató Peti egyébként hatalmas cimborám, testvérbarát. Amikor egyszer fent járt Pesten, és nem volt hol aludnia, a saját ágyamat adtam oda a gyereknek. Ha mi Debrecenbe megyünk játszani, akkor csak a Replika elõzenekaraként lépünk fel, annyira tiszetelem. Mondom, testvérbarát. Egyébként az élettársam tervezte a Replika új lemezének a borítóját.
Sok pletyka kering a nevetekkel kapcsolatban. Mit is jelent akkor tulajdonképpen?
Most már csak zenei hangokat jelöl a név, ez fõleg a kiadó miatt van így. Egyébként az alakuláskor a nevünk Cops Are Fucking Bastards-ot jelentett. De mondom, most már csak zenei hangok…
Végezetül a jövõbeli kilátásokra voltam kíváncsi.
Mint mondtam, jövõre jön az új lemez, addig meg járjuk az országot, koncertezünk mindenfelé. Remélem minél többen eljönnek megnézni minket.
Cím: CYBERBOX/C.A.F.B.
2001 Szentendre, Pf. 231.
http://www.cafb.net

Ákos
 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!