Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

CAUSE OF JOY

A zalaegerszegi Cause Of Joy már nagyon régóta tevékenykedik, annak ellenére, hogy a nagy többség nem is olyan régen érettségizett le. Persze a megalakulás óta jött-ment egy-két ember, de ez arra is jó volt, hogy folyamatosan alakuljon a csapat zenéje, hiszen minden új tag beleszõtte saját egyéniségét a zenekarba. Kérdéseimre Vili (szólógitár), Bálint (gitár), Arnold (ének) és Zsolti (dob) válaszolt.
Egy még nem túl ismert bandánál szükségszerû a bemutatkozás. A fontosabb infókat Vili árulta el:

Vili: A zenekar alapító tagja vagyok. A Cause Of Joy '96 november 28-én alakult meg, és a régi felállásból már csak hárman tevékenykedünk, Novák Zoli, az egyik énekesünk, Kovács Gábor, a basszusgitárosunk és én, Takács Vilmos.
Nem túl sokan ismerik a zenéteket. Hogy tudnátok behatárolni?

Bálint: Leginkább rockzene fogós dallamokkal, de ezt nagyon nehéz így behatárolni.
A demotok pár hónapja jelent meg, és elsõ kérdésem is ezzel kapcsolatos. Zolit miért nem tûntettétek fel a borítón, ha zenekari tag?

Vili: Más elfoglaltsága volt a felvétel ideje alatt, ráadásul meg is betegedett, így csak négyen vettük fel a demot. Ráadásul a számszerzésból sem vette ki a részét, legalábbis azoknál a daloknál, amik szerepelnek a demon.
A koncerteken gyakran fellép veletek Varga Anita szintisként. Õ tagja a zenekarnak?

Vili: Õ végülis kisegítõ szerepben van nálunk. Gondban vagyunk, mert nem találunk olyan szintist Egerszegen, aki tudásban és hozzáállásban is megfelelne, van normális cucca, és a zenei ízlésünk is megegyezik. Ha találunk valakit, akkor lecseréljük, mert végül is õ sem csinálja szívesen.
A demot ti is a Home-ban vettétek fel. Hogy zajlott a felvétel?

Bálint: Három nap alatt vettük fel, és ezen kívül még egy napig folyt a keverés. Szerettük volna ha több idõnk van rá, de sajnos az anyagiak nem engedték.
Milyenek a visszajelzések, és ti mennyire vagytok elégedettek az eredménnyel?

Arni: Hál' Istennek és azoknak, akik hallgatják jó visszajelzések jöttek. Elégedettek nem vagyunk, mondjuk az abnormális, aki elégedett a saját munkájával, de lehetett volna jobb is a végeredmény, ha több idõnk lett volna, de sajnos az anyagiak nem engedték.
Sok jót meséltetek Maxrõl... (Õ volt a producer.)

Zsolti: Jó fej, tök közvetlen. Végül is Vili beszélt többet vele, ugye a gitárosok jól elvoltak egymás között.
Vili: Meg szerintem már a nevében is benne van, hogy teljesen maximalista. Tényleg, a körülményekhez képest megpróbált minél többet kihozni a produkcióból. Szerintem az õ keze munkája nagyon érezhetõ a dolgokon.
Az egerszegi bandák közül miért mindenki a Home-ban köt ki?

Vili: Egerszeg óriási hiányossága, hogy nincs egy megfelelõ stúdió. Jó, itt a Lorenzo, de ott csak "élõ" dolgokat érdemes felvenni, a másik pedig dolog, amiért a szombathelyi Home studiót választottuk, az a Max körül kialakult kultusz. Ár szempontjából sem volt olyan vészes, és Szombathely nincs is messze Egerszegtõl.
Már egy jó ideje ismerlek benneteket, és úgy érzem, hogy mindig is megvolt a zenekar saját "arca"...

Arni: Szerintem ez nem tudatos.
Vili: Most nem úgy ülök le számot írni, hogy meghallgatom az elõzõ számokat, és azok alapján írom meg a következõ dalt.
(Folyt.köv.) Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!