Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

CRY FREE
Deep Purple Cover Band

A zenekar 1996 januárjában alakult, és azóta folyamatosan mûködik.A jelenlegi felállásban az alapító SCHOLTZ ATTILA énekes-zenekarvezetõ mellett 1998 óta BLASKÓ GYÖRGY (dob) és SOULAVY GÁBOR (Hammond orgona) játszik. 2000 nyarán Nagy István gitáros és Vermes Márk basszusgitáros, akik a kezdetektõl a CRY FREE oszlopos tagjai voltak, látván a rock zene jelenlegi helyzetének szinte teljes kilátástalanságát, úgy döntöttek, szögre akasztják hangszereiket. Az egyik megüresedett pozícióba az M-Sat televízió gitárversenyének I. helyezettje, KÁLLAI JÁNOS érkezett a "Honeyflak" zenekarból. A másik helyet KECSKEMÉTI CSABA, az "Ankou" basszusgitárosa töltötte be.
A CRY FREE együttes - valószínûleg teljesen egyedülálló módon- kizárólag DEEP PURPLE nótákkal foglalkozik.További érdekességképpen mindezt úgy teszi, hogy a zenekar teljes repertoárjából választ, és nem szorítkozik a klasszikusnak tekintett, 1970-72-es idõszakra.Így a kötelezõ slágerek ( SMOKE ON THE WATER, CHILD IN TIME, FIREBALL stb.) mellett olyan nóták is mûsoron vannak, mint az 1968-as HUSH, a '84-es PERFECT STRANGERS, vagy az 1998-as ABANDON album dalai. A CRY FREE zenei koncepciója a kellõ tisztelettel és zenei alázattal megközelített, minél hitelesebb reprodukció, úgy a megszólalás, mint a hangszeres játék terén, fenntartva az egyéni átdolgozás jogát is, ahol lehet és érdemes. Nagy szerephez jut az improvizáció is, akárcsak az ihletõ DEEP PURPLE esetében. Mindez jól hallható a csapat új, MADE IN HUNGARY címû promóciós CD-jén, amely a 2001-es KUNSZENTMÁRTONI ROCKFESZTIVÁL-on elhangzott CRY FREE mûsor teljes, vágatlan anyaga.
A CRY FREE zenekar fennállása során többször is megfordult a nagyobb budapesti klubok többségében (pl. Riff-Röff, Bahnhof, Picasso's Point, FMK stb.) amelyek azóta szinte kivétel nélkül megszûntek vagy profilt váltottak. Felismerve a fõvárosi rock-élet gyöngéit, a csapat 1999-tõl kezdve egyre erõteljesebben a vidék felé fordult. 2001 márciusában azonban Budapest legnagyobb rock klubjában, a WIGWAM-ban is bemutatkozhatott a zenekar egy önálló fellépéssel. A sikeres koncertet két újabb egész estére szóló meghívás követte. 2001. Június 15-én a II. NEMZETKÖZI HARLEY-DAVIDSON TALÁLKOZÓN játszott az együttes a P. MOBIL és a STEPPENWOLF társaságában. A CRY FREE pályafutása alatt olyan egyéb illusztris elõadók vendégeként lépett színpadra, mint SZEKERES TAMÁS, a LORD, TAKÁTS TAMÁS, TÖRÖK ÁDÁM és a MINI, DEÁK BILL GYULA és az OSSIAN.
A zenekar továbbra is szívesen játszik - elfogadható áron - bármely olyan zenés szórakozóhelyen vagy fesztiválon, ahol a feltételek adottak egy színvonalas produkcióra.

CONTACT:
TELEFON: SCHOLTZ ATTILA: (06-1) 370-7997
VERMES MÁRK: 06-20-3644-337
E-MAIL: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!