Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

CSÜGGEDÕ FESZTIVÁL

A Csüggedõ Fesztivál már elég szép hírnevet vívott ki magának az elmúlt években a fesztiválokra járók körében. A rendezvény egyik lelkes szervezõjét Molnár "Golyó" Attilát faggattam ki.
Elõször is mesélj arról, hogy is kezdõdött a Csüggedõ Fesztivál története!

1994 nyarán volt az elsõ Csüggedõ Fesztivál, minimális támogatással. Nagy volt az érdeklõdés, ezért a következõ években is megrendezésre került.Eleinte a helyi zenekarok bemutatására szolgált, aztán kiszélesedett a programunk az ismertebb bandákra is. A Fesztivál ingyenes, és reméljük hogy továbbra is az marad.
Egyáltalán miért ez a neve?
Mert a Csüggedõ nevezetû focipálya ad neki helyet. Azt sajnos már nem tudom hogy a focipálya miért is kapta ezt a nevet.
Hányan vagytok a szervezõgárdában?
Van egy fõszervezõ, aki a Ráckevei Mûvházban dolgozik (Mikola Bence). Õ volt a megalkotója a Csüggedõ Fesztiválnak. Mellette még ketten vagyunk (Somogyi Gyula, Molnár Attila) akik részt vállalunk a szervezésben. De én fõleg az Interneten pörgetem a dolgot. Még van pár segítõkész fiatal, aki mindig ott van a plakátozásnál, színpadállításnál és õrzésnél.
Mik az eddigi tapasztalatok?
Évrõl évre jobb a hangulat, és egyre többen jönnek az emberek. Persze mi is évrõl évre fejlõdünk, ami elengedhetetlen.
Kb. mennyien látogatják évente Ráckevét emiatt az esemény miatt?
Kb. 1000-en látogattak ki a rendezvényre. Idén 1500 embert várunk.
Az idei Csügirõl mit érdemes tudni?
Idén július 29.-én du.16-h kezdettel lesz már az eddig megszokott helyen, Ráckevén a Csüggedõ focipályán.
Fellépõk  sorrenben a következõk:
Disinfection, Bones, Derszu Uzala, Tedium, Hollywoodoo, Fürgerókalábak, Neck Sprain, Strong Deformity, Cellar INC.
Most is a Petõfi Csarnok hangosít mint az elmúlt években.
Megközelítés a környékrõl helyi járatokkal, Budapestrõl pedig a Közvágóhíd-tól a Ráckevei hévvel. Info:
http://csuggedo.musicpage.com
mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
06-30-268-7710, 06-30-251-8123
Mennyire tudtok propagandát biztosítani a rendezvénynek?
Van egy nyomda itt a környéken aki plakáttal támogatja a randezvényt, aztán kb itt ki is fujt az egész. Plakátozni is csak egy vagy két éjjelen szoktunk Pesten és Ráckeve környékén.  Kis támogatottság mellett nem tudunk hirdetéseket finanszirozni. Ezen persze szeretnénk változtatni majd.Ettõl függetlenül évrõl évre egyre többen látogatják a Csüggedõ Fesztivált.
Ahogy észrevettem Ráckevén van néhány ember (Veled együtt), akik szívükön viselik a rock-és metalzene sorsát. Gondolok itt a gyakori koncertekre és egyéb zenei eseményekre. Egyáltalán milyen Ráckevén a rockzenei élet?
Elszomorítóan lapos! A fiataloknak szinte semmien szórakozási lehetõsége nincs. Néha lehetõséget kapunk a 'kevei mûvháztól vagy a Stop Pizzériától (szintén Ráckeve),  hogy bulit rendezzünk. Ekkor általában sokan eljönnek, ilyenkor látszik hogy mennyire ki vannak éhezve a fiatalok az élõzenére. Nagyon szeretném hogyha lehetõségünk lenne több rock bulit szervezni, mert lenne rá érdeklõdés. Ezek nonprofit bulik, de elõfordult már nemegyszer hogy a saját zsebünkbe is bele kellett nyúlnunk. Mindezek ellenére nem adjuk fel, mert érzem hogy a rock-metalzenében ez a válság csak átmeneti állapot.
A szervezés mellett Te készíted a Strong Deformity honlapját, és a készülõ Neck Sprain homepage-nek is Te leszel a webmestere. Mióta foglalkozol ennyire odadóan a magyar bandákkal?
Ezt a bogarat a volt barátnõm ültette belém, amikor '98-ban megemlítette, hogy  miért is ne csinálhatnánk honlapot a Csüginek. Az elsõt Õ készítette, és helyet kapott pár zenekar történet is. Aztán mivel semmi nem tart örökké, átvettem az egészet kb. tavaly szeptemberben.Pfu, de nehezen indult, mivel nagyon kevés közöm volt a számítástechnikához. Bár azt nem állítom, hogy azóta  minden OK, de azért az alap dolgok mennek.A S.D. és a N.S. is kb. akkor jött be a képbe. A Strongnak nagyon örültem, mert már a Jeanne Dark-os ('95) korszak óta követem õket. Nagyon sok Strong bulin voltam, és ezért nagyon örültem, amikor az egyik levelemre egy csomó képet és egy rakás információt kaptam. A Neck Sprain pedig  haveri úton, '97-ben barátkoztam  össze velük, aztán rengeteg bulijukon voltunk. Így ismerték meg a nagy haveromat, aki most is ott dobol. Egyébként elöre láthatólag a héten fenn lesz a Neck Sprain oldal, ha nem kéne mindenért noszogatni õket. ha-ha http://necksprain.musicpage.com
Egyáltalán mikor fertõzött meg ennyire a rock ill. metalzene?
Már egész kicsi korom óta rock és. pop zenéken nevelkedtem. Ugyanis a szüleim megszállott zenerajongók voltak (abban az idõben), úgyhogy intravénásan kaptam a Black Sabbath-tól Jimi Hendrix-ig mindenféle zenét. Behatóbban inkább úgy 13-14 éves koromban kezdtem érdeklõdni a metalzene iránt. Akkor voltam az elsõ koncerten (Deep Purple), és akkor kezdtem gitározni is.  Azóta kiforrott a zenei érdeklõdésem, nagyon szeretem a komplex -metal zenéket (Meshuggah, Dream Theater, Extreme, Stuck Mojo, stb) és az" igényes" könnyûzenéket is  (the Corrs, Durran Durran, Level42, Madonna,  stb). Persze mindezek mellett még rengeteg zenekarért rajongom.
Utolsó általános kérdésünk: olvasol fanzine-eket? Ha igen, mi a véleményed róluk?
Sajnos kevés fanzine-t olvasok, de ami eljut hozzám, azt jónak találom. Mindig is nagyra tartottam a lelkes emberek tevékenységét.
Aki nem akar lemaradni egy jó buliról,annak júl. 29-én irány Ráckeve! 

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!