Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
ECLIPSE

A miskolci Eclipse már szerepelt egy elõzõ (nyomtatott) számunkban. Akkor Barna Tamás, a csapat egyik gitárosa írt egy bemutatkozó levelet. Riport azonban még nem készült, úgyhogy "szigetes" fellépésük után feltettem pár kérdést Rezsõnek, az énekesnek és Attilának, a basszusgitárosnak.
Amióta utoljára lehetett rólatok olvasni a Rock Gyémántokban, elég sok minden történt veletek. Elõször is megjelent az elsõ albumotok, a Soft Orange, a Childhood's End címû számra elkészült egy klip, majd részvettetek a progresszív turnén is jó pár együttessel együtt. Szerintem kezdjük az albumnál....
Attila: Nem vagyunk megelégedve a hangzással, de most már tudjuk, hogy a következõ albumnál mit kell máshogy csinálni. Az biztos, hogy nem engedjük, hogy más beleszóljon.
Nyitottatok külföld felé is?
Attila: Küldtünk külföldre is promóciós CD-ket, meg voltak rendelések is. Hát, nem igazán fogy, de ez nem is piaczene. Szóval ha elmegy ezer darab CD, akkor az jó.
A klipet hogy sikerült összehozni?
Attila: A klip szintén szûkös anyagi körülmények között lett összehozva, mert nem volt szponzor. Konkrétan 30000 forintba került. Lehet látni, hogy S-VHS kamerás, tehát maga a minõsége kicsit gagyi, de így is megpróbáltuk kihozni a maximumot.
Rezsõ: Igen, így nincs is nagy konvenciója az egésznek saját véleményem szerint.
Elég sokszor lehetett látni például a Zúzdában. Hogy érzitek, ezáltal az emberek jobban érdeklõdnek?
Attila: Ugye jobban ismerik ezt a számot az emberek. Már kérték többször, meg a koncerteken is lehet látni, hogy ezt már szinte mindenki ismeri.
A progresszív turné milyen volt?
Attila: Hát szerintem jól sikerült olyan értelemben, hogy sokan jöttek el a koncertekre, sokan megismerték a zenekart. Jó volt a többi progresszív zenekarral játszani, különbözõ helyeken fellépni. Mindenképpen egy jól sikerült turné volt, és örülnénk, ha lenne még ilyen szervezve, mert ezek a zenekarok önmagukban nem tudják magukat eladni egy önálló koncerten, mert például egy idegen városban nem igazán tudnak teltházat csinálni. Több zenekar együtt többmindenre képes.
Ezek szerint elég nagy az összetartás a progresszív együttesek között... Milyen koncertek voltak a nyáron?
Attila: Nagyon kevés koncert volt a nyáron. Fesztiválokon játszottunk, a Kas fesztivál nagyon rossz volt.
Rezsõ: Elég felejthetõ koncertjeink voltak.
Attila: Az hozzátartozik az egészhez, hogy az a baj, hogy nincs egy szervezõnk, aki rendesen leszervezné a koncerteket. Szóval most van egy szervezõnk, de õ nem igazán vált be.
A feldolgozásokkal hogy álltok? Most hányat játszotok a koncerteken?
Rezsõ: Most van ez az új King Crimson, ami valójában egy elég régi 1970-es Pictures of City címû dalnak az önmegvalósítása. Volt egy másik King Crimson számunk is, csak az már egy újabb, modern King Crimson volt. Hat fõs az a zenekar, és rádöbbentünk, hogy nem igazán tudjuk úgy eljátszani, ahogy kellene, úgyhogy inkább nem játsszuk, mert mi vagy jól eljátsszuk vagy sehogy. Szóval nálunk már vannak ilyen igényességi kritériumok. Aztán vannak állandó feldolgozásaink, személy szerint nekem hiányoznak az olyan feldolgozások, amiket régen játszottunk, de azok már nem illenek bele a koncepcióba.
Attila: Most elmondjuk a régi feldolgozásokat? Néha elõ szoktuk venni a Tool-tól a Prison Sexet vagy a Voivod-tól a Tribal Convictions-t.
Rezsõ: Volt például két Monster Magnet, az egyiket elõ is szedtem.
Az album borítója különösen szép lett. Kinek köszönhetõ?
Rezsõ: A borító készítése közös munka volt abból a szempontból, hogy lényegében két ember csinálta, Barna Tamás volt barátnõje, akit Ács Évának hívnak, meg egy barátunk, aki a Neural Booster nevû zenekarban, ami grindcore-t játszik, hörgõ frontember, számítógépes szakember, mellette pedig tanár. Szóval õ a számítógépes dolgokért a felelõs. Ezek sima fotók, amik érdekesek voltak, ezeket tunningolta és összemosta. Szerintem nagyon király a lemezünkben, hogy nagyon jó borítója van. A fõtéma, a Datura Stramonium nagyon jól néz ki. A hátuljáról pedig annyit, hogy szerintem senki sem mondaná meg, hogy az egy gázláng felülrõl fényképezve.
Attila: Az nálunk lett az albérletben lefényképezve.
Mik a további tervek? Az új albumot mikor veszitek fel, esetleg új klip mikor készül?
Attila: Szerintem, ha lesz új klip, akkor az csak akkor készül el, ha az új albumot sikerül összehozni. Szerintem Magyarországon nincs olyan kiadó, ami egy ilyen lemezanyagot magára vállalna, ugye anyagi gondok miatt, mert nem tudná eladni. Tehát üzleti szempontból nem érné meg neki, ezért most úgy lesz, hogy szponzorokat próbálunk felkajtatni, és a stúdióköltséget, meg a CD legyártását megpróbáljuk mi összehozni, szerzõi kiadásban adnánk ki és a Metal Hammer terjesztené, vagy ha netán egy külföldi kiadóval sikerülne megegyezni, akkor azzal, de szerintem mindenképpen szerzõi kiadás lesz. Most akarunk felvenni egy ötszámos promóciós kazettát vagy CD-t, nem tudom még, hogy milyen formában, ez egy házi felvétel, kifejezetten szponzor-és kiadógyûjtésre szolgál, és négy szám lesz rajta és egy feldolgozás.
Egyébként megnézitek a napfogyatkozást? (Az eclipse szó jelentése ugyanis napfogyatkozás.)
Attila: Meg.
Rezsõ: Én nem! Be is mondtam, hogy szerintem borús lesz az ég.
Attila: Az nagy kár, hogy nem jött össze a szegedi koncert!
Rezsõ: Igen, de az az emberünk problémája, mert sokan segítettek volna ott, csak egyszerûen az õ bambasága miatt úszott, mert nem figyeltünk oda, hogy hogy intézi a dolgokat. Ráadásul megjelent egy csomó újságban, hogy biztosan játszunk.
(Utólag is köszönöm Rezsõ szívélyes felajánlását, miszerint tartja nekem a diktafont!)

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!