Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
ECLIPSE

A kísérletezés mesterei
Jó néhány éve már annak, hogy megismertem az Eclipse zenéjét és tagjait. Fantasztikus, harmóniában és érzelmekben gazdag muzsikájuk már régóta fogva tart. Bár mostanában ritkán hallgatom a Soft Orange címre keresztelt elsõ lemezüket, azért életveszélyesen felmegy a vérnyomásom, ha meghallom mondjuk a Folyó harmadik partját, vagy a Childhood's End-et. Legutóbbi miskolci fellépésükön beszélgettem Hudák Attila, basszusgitárossal és Rezsõ, énekessel.
Már négy éve annak, hogy megjelent az elsõ lemezetek, mi történt ezután?

Rezsõ: A Soft Orange szerencsére nagyon jó kritikákat kapott a különbözõ szakmai lapokban, de csak egy szûk rétegközönségnek tudtuk felkelteni az érdeklõdését. Igaz, ez nem is lehetett másként, hiszen ennek a stílusnak nincs jelentõsebb múltja vagy bázisa Magyarországon. A megjelenést egy kisebb lemezbemutató-turné is követte, majd visszaállt a zenekar mûködése a megszokott kerékvágásba. Az a helyzet, hogy mi egy kicsit lusták vagyunk, fõleg koncertezés szempontjából, évi 15-20 bulinál többet soha nem szoktunk csinálni.
Ha jól tudom, különbözõ külföldi cégek is érdeklõdtek utánatok.
Attila: Igen, egy angol és egy olasz kiadó vette fel velünk a kapcsolatot, de az egyeztetések során kiderült, hogy szeretnék, ha anyagilag mi is részt vennénk a terjesztésben, ezt pedig sajnos nem tudtuk vállalni.
A közelmúltban rögzítettetek egy promo anyagot, aminek az utómunkálatai még mindig tartanak. Rendes terjesztése is lesz a cd-nek?
Attila: Nem. A felvételt csak kiadókhoz juttatjuk el. Legélénkebben a Böszörményi Gergely vezette Periferic Records érdeklõdött, õ adja ki például az After Crying-ot is. Már próbálkoztunk nála az elsõ lemez után is, de akkor határozott elutasításra találtunk. Nagyon jó külföldi kapcsolatai vannak, ha elnyeri a tetszését az anyag, valószínûleg sikerül kijutnunk a legjelentõsebb piacokra, Japánba, az Egyesült Államokba, Németországba vagy Franciaországba.
Miért olyan fontos ez számotokra ?
Rezsõ: Mint ahogy említettem, ennek a King Crimsonhoz, a VoiVodhoz vagy a Toolhoz köthetõ stílusnak nincs igazán közönsége Magyarországon. Máshol sem különösebben jelentõs, de ott jóval nagyobb a piac. Másrészt fantasztikus zenészek játszanak ebben a zenekarban, szerintem külföldön tárt karokkal fogadnák õket. Persze ha elköltöznénk innen, akkor már nem ugyanaz a zenekar lennénk, hiszen minden itt van, ami inspirál bennünket, amibõl a zenénk és a szövegeim táplálkoznak. Az elso demónk még 1989-ben jelent meg, igaz, akkor még nem én énekeltem az Eclipse-ben. Azóta több mint tíz év telt el, nagyon örülnénk, ha öregkorunkra végre jól alakulnának a dolgok. ( Ha -Ha )
Nagyon elhúzódtak a promo felvételei, mikorra várható az új lemez?
Rezsõ: Mivel nem tehetjük meg, hogy saját stúdióban rögzítsük az anyagainkat, másoktól függünk. Mindenesetre optimistán állunk a dolgokhoz, hamarosan befejezzük az öt szám promo felvételeit, az új lemezt pedig körülbelül fél év múlva tervezzük.

HedvigSukar

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!