Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
EKTOMORF

Az óriási pesti Slayer koncert elõtt futottam össze a mezõkovácsházi négyes tagjaival. Az intenzív thrash-ban utazó banda dobosa, Ternován Csaba, alias Rudi válaszolt kérdéseimre.

Mi újság van nálatok?
Azt gondolom tudod, hogy végre kijött a második albumunk, most ezt az új anyagot turnéztatjuk, a Notthin’ Carrot társaságában. Szerencsére most minden hétvégén van buli.
Milyen eddig a turné? Hogy veszi a közönség az új lemez dalait?
A közönség lelkesedésével nincs semmi gond, veszik a nótákat, viszont a szervezésben akadnak problémák. Itt a helyi szervezõkre, klub-tulajdonosokra gondolok. Az a baj, hogy hiába küldünk mindenhova plakátot, nem ragasztják ki õket, így a közönség nagy része nem is tud arról, hogy aznap éppen ott játszunk. Ha nem látunk plakátot, akkor mindig megkérdezzük, hogy miért. Mostanában azt válaszolták, hogy teljesen felesleges, mert úgyis leragasztják mindenféle választási falragasszal. Komolyan mondom, már azon gondolkodunk, hogy ha nem plakátolják ki rendesen a bulit, akkor inkább nem is megyünk el játszani. Debrecenben például rendesen meg volt hirdetve a koncert, voltak is rendesen, és hatalmas hangulat volt, máshol meg egy fia plakátot sem láttunk, így a nézõk is elmaradtak. Úgyhogy ezúton üzenem az összes klubvezetõnek, hogy igenis plakátoljanak rendesen.
Tudtok valamit arról, hogy mennyire kelendõ az új album?
Végül is tudunk, úgy néz ki, hogy veszik. Tudod, most átkerültünk egy másik kiadóhoz, a KO Records-hoz, és õk nagyon segítõkészek. Az elsõ lemez kiadójával hatalmas problémáink voltak, nem mondtak semmit az eladásokról, és nem is nagyon kaptunk tõlük semmit. Perre is vittük a dolgot, persze el is buktuk rendesen. De nem csak nekünk voltak ott problémáink, másokat is átvertek kissé…
Visszatért a régi gitárosotok, Janó Misi is. Mi volt a válás oka akkor?
Ebbe nagyon mélyen nem szeretnék belemenni, voltak bizonyos problémák közöttünk, de ezek már megoldódtak.
Úgy tudom, hogy Misi Dunaújvárosba költözött. Azóta visszatért?
Nem, továbbra is ott lakik.
Akkor hogyan próbáltok?
Zotyával (Farkas Zoltán énekes/gitáros) próbálunk minden hétköznap, csináljuk a nótákat, a többiek pedig megtanulják. Közösen igazából csak a bulikon zenélünk, de most azért elég intenzív a turné, úgyhogy nincs semmi gond ebbõl.
Az új lemez borítója elég nagy visszhangot váltott ki, ugyanis tulajdonképpen nincs rajta semmi, csak két elmosódott karika. Tudom, hogy nem ez volt az eredeti koncepció. Elmondanád, mi történt?
Ez egy kiadói hiba… Egy nagyon állat borítót terveztünk. Ugye, a lemez címe is az, hogy Ektomorf, rólunk szól az egész, így logikusnak tûnt, hogy mi legyünk a borítón. Egy nagyon király fotót csináltattunk, ahol egy fentrõl fokozatosan sötétedõ háttér elõtt állunk félmeztelenül, alulról megvilágítva. Az egész nagyon brutálisan nézett ki, ráadásul számítógéppel még egy kicsit meg is lett variálva. Ezt elküldtük a kiadónak, õk meg egyszerûen úgy döntöttek a tudtunkon kívül, hogy ez nem jó. Amikor megkaptuk a kész CD-ket, és megláttam a borítót, azonnal elhajítottam, olyan ideges lettem!
Szerencsére egyre bõvül a hazai rock-paletta. Talpon lehet maradni a rengeteg feltörekvõ csapat mellett?
Hát, nagyon remélem! Végül is, csak úgy lehet életben maradni, ha az ember folyamatosan dolgozik, koncertezik. Pár éve még alig volt néhány csapat, akik turnéztak, õk még meg tudtak tölteni egy mûvházas turnén minden helyszínt. Ma már nincs ilyen koncertkörút, maradtak a kisebb-nagyobb klubok. De csinálni kell, ez a lényeg. Remélem, minél többen eljönnek majd  a koncertjeinkre, és minél többen megszeretik a zenénket!
Cím: Ektomorf / Farkas Zoltán
5800 Mezõkovácsháza, Táncsics út 30.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!