Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Ektomorf

Szerencsére eljött az az idõ, amikor is magyar zenekar kap szerzõdést, egy nagy kiadótól, a Nuclear Blastól. Farkas Zotya az Ektomorf énekes/gitárosa telefonon hívott minket, egy interjú kedvéért!

Zotya! Elõször is hadd gratuláljak ehhez az új lemezhez! Nagyon jól szól, mondhatni, ritkán lehet hallani ilyen hangzású magyar lemezt! Hol vettétek fel?
Köszönöm szépen! Dániában vettük fel, az Ant Farm stúdióban mindössze 3 hét alatt, a többek között The Haunted és Mnemic lemezekrõl is ismert Tue Madsen producerrel. Ez a lemez hangzás az, amire azt mondom, hogy tényleg jól sikerült, és 300 millió fényévre jobban szól, mint ahogy azt szerettem volna. Baráti hangulatban dolgoztunk a stúdió személyzetével, abszolút pozitívan álltak hozzánk,. Tehát én maximálisan elégedett vagyok!
Hogy kerültetek a Nuclear Blast kiadóhoz?

Több koncerten is láttak minket, és mivel én megtudtam, hogy tetszik nekik a zenénk, megkerestem õket. És ami érdekes, még demót sem kértek tõlünk. Szeptemberben kerestem meg õket, és most március 8.-án már meg is fog jelenni a lemez egész Európában, majd Amerikában is.
Hány lemezre szerzõdtetek?

Nincs ilyen konkrét szerzõdés, minden a lemez sikerétõl fog függni. Minden verzió elképzelhetõ.
A Pro Pain turnét is õk szervezték?

Igen! Ráadásul egy turnébuszban leszünk velük, aminek nagyon örülünk. Budapesten is fogunk velük játszani a Mega Pubban, április 3-án.
Szereted a zenéjüket?

Igen, bár az összes lemezüket nem ismerem, de amiket halottam, azok nagyon bejönnek. Nem beszélve az új albumukról, amibe volt szerencsém kint belehallgatni, és elmondhatom, hogy egy nagyon bivaly hangzású lemezt készítettek.
Kivel mennél el legszívesebben turnézni?

Hát szerintem ez te is tudod: a Soufly-jal, haha!
Úgy érzem, mintha a magyar rajongókat egy kissé hanyagolnátok...

Ez azért nem egészen így van... mondd meg õszintén, Magyarországon hol van egy olyan klub, ahol normális körülmények közt lehetne játszani. Pl Kecskeméten is valami népkonyhán játszottunk. Vagy a helyszín nem megfelelõ, vagy a keverõssel van gond…nem akarom õket bántani, de nagyon kevesen tudnak jól keverni. Egy rajongó pedig kifizeti a drága belépõt, és cserébe nem csörömpölést akar hallani. Így inkább csak odamegyünk el játszani, ahol megfelelnek a körülmények. A másik meg az, hogy Magyarországon sajnos nincs jövõje az Ektomorfnak. Évi 1-2-3 koncert, és ennyi. Nem lehet igazi turnét csinálni az elõbb említett okok miatt. Ugyanakkor mindig hangsúlyozom, hogy mi Magyarországról jöttünk, és hátha jobban ráfigyelnek majd kint is a magyar rockzenekarokra... Nem beszélve arról, hogy a Kaly Jag lemez rendesen megosztotta a magyar rajongókat. Büdös cigányoknak neveznek, és tudok olyanról is, aki megvette a lemezt, hazavitte, meghallgatta, majd visszavitte a boltba, hogy neki ilyen cigánylemez nem kell. Tisztelet azoknak, akik ezek után is kitartanak a zenekar mellett, és nem a származásom alapján ítélnek meg.
Más országban érnek ilyen támadások?

Abszolút nem! Egész Európában nincs ilyen gond, csak Magyarországon.
A Destroy lemezen mirõl szólnak a dalok?

Érzelmekrõl...
Konkrétabban?

Errõl akarok beszélni, haha! Szóval feloszlott barátságokról, melyek nagyon sokat jelentettek nekem A cigányság miatti diszkriminációról. Írtam egy dalt Magyarországról is: látom azt, hogy dolgoznak napi 10-12 órát, és még csak meg sem közelítik az európai béreket. Nyomor van. Egyébként úgy érzem, hogy azért mégiscsak pozitív hangulatúak a szövegek témája.
Ez a lemez is meg fog jelenni magyarul?

Nem! Egyébként a kiadónk sem akarja, másrészt pedig nincs is akkora igény rá. Aki nagyon akarja, az úgyis lefordítja magának.
Egyébként Te tudsz angolul?

Igen! Magamtól tanultam meg. Így intézem a kinti dolgainkat is, így adom az interjúkat is. Úgy gondolom, hogy ha egy franciával megértjük egymást angolul, akkor nincs semmi gond. A barátnõmmel is csak angolul tudok kommunikálni, tehát rákényszerített az élet.
A zenekar most hol él?

A többiek otthon vannak, csak koncertekre jönnek ki, én pedig Hollandiában, Amszterdamban a barátnõmnél.
Családalapítás?

Egyenlõre nem tervezzük, és nem csak azért, vagy talán azért is, mert elvesztettem az elsõ gyermekem, de egyenlõre megvárjuk azt, amíg megteremtjük neki a megfelelõ körülményt. Persze, ez nem jelenti az, hogyha véletlen mégiscsak becsúszna egy baba, akkor ne vállalnánk. Egyszerûen úgy érzem, most még nem vagyunk olyan helyzetben. A barátnõmmel nagyon jól megvagyunk, nagyon szeretem!
Köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert kívánok a Destroy lemezhez!

www.ektomorf.net

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!