Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
EMPIRE

Egy korábbi számunkban már olvashattatok a "Megadeth magyarországi helytartójának" is nevezhetõ budapesti Empire zenekarról. Az azóta eltelt idõben történt néhány változás a csapat életében. Fábri László énekes/gitáros ezeket osztja meg most veletek is.

Tavaly nyáron bõgõst kerestünk, mert Drapos Gergõ, aki addig nálunk játszott, és akin keresztül kerültem én is az Emire-be, más zenei irányba akart menni, mint a zenekar többi tagja. Ebbõl aztán emberi problémák is adódtak, s végül már szinte semmiben sem értettünk egyet. Végül kilépett a bandából, de hangsúlyoznám, hogy nem haraggal váltunk el. Sajnálom, hogy így történt, mert a legjobb basszusgitáros, akivel valaha is játszottam. Próbáltuk megtalálni a megfelelõ embert, s végül Bankó Sanyi került a helyére, mert baromi nagy cucca volt és állatul szólt a bõgõje (ha-ha)..., na jó, azért játszani is tudott. Nem volt könnyû dolga, mert 8-10 szám szakadt a nyakába, de ma már nagyon bejött, és szerves része a csapatnak, számokat ír, meg minden.
Épp elkezdtünk nyomulni a nyári fesztiválokon, mikor az akkori dobosunk Imre Zoli (akinek sokat köszönhet a zenekar, mert teherautója van, meg próbahelye, meg kajáltatott minket, meg aranyember, meg ilyesmi) megkérdezte tõlem, hogy miért nem énekelek én. Ezt arra alapozta, hogy elég nagy pofám van ahhoz, hogy eladjam a zenekart a bulikon. Persze fél évvel azelõtt még azzal fenyegetett meg, hogy ha nem húzok el a mikrofon közelébõl, akkor nem lép ki. Ugyanis volt akkoriban egy poén, miszerint két ember szeretné, ha kirúgnák a csapatból. Az egyik Zoli, mert unja már ezt a herce-hurcát és (szerinte) tehetségtelen, a másik pedig én, mert ez illene az image-emhez. Végül Pinyó, aki addig énekelt és gitározott, azt mondta, hogy nem szeret annyira énekelni, és inkább csináljam én. Az elsõ buli után, ahol már énekes/gitáros voltam, Pinyó megkockáztatta azt a kérdést, hogy ne jöjjön-e vissza mégis énekelni. Da addigra már nagyon benne voltam, és ma már ott tartunk, hogy "Fábri László és az Empire" néven kéne fellépnünk. Ez utóbbi megjegyzés persze csak vicc volt...
Már kb. egy hete lehettem énekes, amikor Zoli arra ragadtatta magát, hogy kilép a zenekarból. Kértem, hogy legalább a lekötött bulikat nyomjuk le, de õ olyan lett, mint a lánc nélküli bicikli: hajthatatlan. Nagyon lesújtó volt a bejelentése, még arra is gondoltam, hogy befejezem a zenekart, hiszen Zoli egy NAGY csavar volt a KIS gépezetben. Szerencsére Óvári Csaba, aki a Földrengés zenekarban sanyargatta a bõröket az elsõ kérésemre igent mondott, és kisegítet minket. Olyan segítõkész volt, hogy máig is nálunk játszik (hála Istennek). Persze Zolival azóta is jóban vagyunk, pl. még mindig nála próbálunk.
A tagcserék ellenére a stílusirányzat a Megadeth jellegû heavy metal maradt. Így ma az Empire felállása:
Fábri László (ének/gitár), Pintér Szabolcs (gitár), Bankó Sándor (basszus) és Óvári Csaba (dob).
A csapat címe idõközben megváltozott, az új cím:
Fábri László
1033 Budapest, Hévizi út 15. I/4.
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text14224 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos