Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
FACES

Ellentmondásos hírek érkeztek mostanság a kecskeméti Faces háza tájáról. A titok nyomába eredve nem volt más dolgom, mint átballagni a szomszéd háztömbben lakó Tomkovics Ákos szerkesztõtársamhoz, aki tudvalevõleg '99 májusáig volt a banda frontembere, majd kiszállt a csapatból. Gondoltam, õ mégis jobban ismeri a helyzetet... Mindenesetre érdekes dolgokat mondott.
Tulajdonképpen miért is léptél ki a zenekarból?
Ezt már sokan kérdezték tõlem, eddig mindig megpróbáltam kitérõ választ adni, de azt hiszem, most már nyilvánosan is elmondhatom az okokat. A legfontosabb talán az volt, hogy már nem éreztem azt a fajta tüzet, lelkesedést sem magamban, sem a csapat néhány tagjában, amely úgy igazán mozgatni tud egy zenekart. Eléggé belefáradtam az egy helyben topogásba. A legrosszabb az volt az egészben, amikor a rendszeres kecskeméti koncertjeinken a már unalomig ismert mûsorral álltunk ki hónapról-hónapra, és a közönségbõl egyre többen kezdték mondani, hogy "jó-jó, de mikor jön már valami új???". És nem nagyon jött semmi új... Néha beesett egy új feldolgozás, aztán kész, passz. A próbák sem olyan hangulatban teltek, mint régebben. Igazából már nyûgnek éreztem a próbára járást. És ez, azt hiszem, eléggé súlyos egy zenésztõl. Emellett volt részemrõl a dolognak egy másik, magánéleti oldala is. Akkoriban egy kisebb hullámvölgybe kerültem, amibõl azóta sikerült kimásznom. Mindenestre nagyon nehezen szántam rá magam a döntésre, miszerint inkább kilépek a Faces-bõl.
A zenéléssel is teljesen felhagytál?
Á, szó sincs róla. Eleinte azt terveztem, hogy tartok két-három hónap pihenõt, de nem bírtam ki, a Faces után két héttel már egy másik formációban találtam magam. Ebbõl volt is némi félreértés, mert a Faces tagjai azt hitték (a jelek alapján érthetõen), hogy a másik banda miatt hagytam ott a zenekart. Errõl azonban szó sem volt, a kettõnek semmi köze nem volt egymáshoz! Ez a csapat egyébként a Subject utódzenekara volt, mely Subsist névre hallgat. Próbálkoztunk, betanultunk néhány Subject nótát, egy-két feldolgozást, aztán, miután valamennyire összeállt a csapat, nekiláttunk a saját szerzeményeknek. Ám itt sem volt minden tökéletes, mert sosem volt állandó bõgõs, az egyetlen eddigi Subsist koncerten is vendégzenész, Topa a Hetedik Érzékbõl segített ki bennünket bõgõn.
Mi történt a Faces többi tagjával? Folytatták?
Természetesen folytatták. Ez egy percig sem volt kérdéses a számukra, mindössze az nem volt világos, hogy kivel. Gulyás Zoli gitáros is kezdte hanyagolni a próbálást, ha jól tudom, fél év alatt egyszer volt kint... Rocky (Rakita Zoltán basszusgitáros - a szerk.) keresgélt is emberekéket mind gitárosnak, mind énekesnek. Jelentkezõk voltak is, de amint tudom, nem igazán feleltek meg... Ezért döntött úgy Rocky és Fesser Stefan dobos, hogy megkeresnek engem és Gulyit is, hogy ismét közösen folytassuk tovább a Faces zenekart. Megdumáltunk egy közös találkát, és hosszasan elbeszélgettünk a múltbeli dolgokról, no meg a jövõrõl, és végül azzal álltunk fel, hogy adunk még egy esélyt magunknak, és ismét az eredeti felállásban folytatjuk tovább a zenélést. Úgyhogy most fél éves "pihenõ" után nagy tervekkel és újult erõvel vágunk neki közösen a következõ évezrednek!
Mik a terveitek?
Elõször is közeleg a zenekar ötödik születésnapja, ezt mindenképpen szeretnénk méltó módon, egy fergeteges visszatérõ bulival megünnepelni. Aki esetleg volt már korábban ilyen szülinapi koncerten, az nagyjából sejtheti, hogy mire is számíthat. Azt hiszem, a hagyományos tortadobálás ezúttal sem fog elmaradni... ha-ha-ha! Most elõször is erre a bulira kell felkészülni, ismét rendesen be kell gyakorolni a mûsort, mert azért érzõdik a fél éves kihagyás. Egy-két nótának már majdnem elfelejtettem a szövegét, hogy Gulyi szólóiról már ne is beszéljek... Miután ez megtörténik, ismét a nótaírásra helyezõdik a hangsúly, majd az általunk legjobbnak tartott három, vagy négy új dallal szeretnénk stúdióba vonulni, és normális, profi körülmények között rögzíteni egy promóciós anyagot. Ezzel a cuccal szeretnénk aztán egy kiadót találni. Remélem, sikerülni is fog!
Tehát ismét minden a régi?
Igen. Néhány közös próbán már túl vagyunk, és ismét érzem azt az elõbb említett tüzet, lelkesedést. Nagyon remélem, hogy ez a színpadról is le fog jönni, és a közönség is újra átérzi a Faces bulik hangulatát!

Kontakt: Rakita Zoltán
20/96-45-085

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!