Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

FARHÁT

Egyszer van, hol nem van, van Budapesten egy Farhát nevû zenekar. Róluk eddig csak azt tudtam, hogy nagyon jól játszanak Pearl Jam-et. Mióta május közepén a Sideway-ben leültem velük beszélgetni, azt is tudom, hogy képtelenek komolyan válaszolni egy riporter kérdéseire. Íme a riport: Amikor elõször egy plakáton megláttam ezt a nevet, hogy Farhát, el sem tudtam képzelni, hogyan jutott ez eszetekbe.
V. Gábor: Ez egy gimnáziumi történet, egyszer bementünk egy henteshez és kifelé jövet nálunk felejtettük a tábláját. Azon az állt, hogy "farhát hatvan forint".
Azt mondtad, hogy a gimnáziumban. Akkor ez már egy régebbi zenekar?
V. Gábor: Hát az alapító tagok közül már csak én vagyok és ez kb. 6 évvel ezelõttre nyúlik vissza. De így együtt kb. egy éve vagyunk.
Hogy néz ki a jelenlegi felállás?
Kristóf: Pálvölgyi István dob, Jakab Viktor bõgõs, Egri Gábor ritmusgitár, Jánosi Kristóf szólógitár, Varga Gábor ének. Ebbõl négyen kb. másfél éve vagyunk együtt, Viktor pedig január óta van velünk.
Mik a céljaitok, mit szeretnétek elérni? Mi az amire azt mondanátok, hogy ezért érdemes volt?
V. Gábor: Minden egyes koncertért érdemes, csak a reklám hiánya és a financiális dolgok miatt kevés emberhez jut el a zene, és lehet, hogy lenne rá kereslet, de egyenlõre még nincsenek teltházas koncertjeink.
E. Gábor: Valószínûleg az vetette vissza a zenekart, hogy nem volt basszusgitárosunk. Mert tavaly játszottunk nagyon sokat, és azok jó koncertek voltak, de az az egy év elég hosszú kihagyás.
Viktor: Végül is az elsõ cél amire kérdeztél, az lenne, hogy a zenekar fenn tudja magát tartani, onnan már sokkal könnyebb az egész. Akkor már lesz idõ próbálni, gyakorolni, ha már nem kell mennünk dolgozni.
Akkor addig mindent magatok csináltok?
Kristóf: Igen, plakátozunk és mindenhova küldjük a reklámanyagunkat.
És van kazettátok, amit tudtok vinni magatokkal?
Kristóf: Van egy demo kazettánk, amirõl két szám megjelent az Underground 2 válogatáson, ami még raktáron van.
Viktor: De tervezünk saját demót is, amit mi fogunk terjeszteni például koncertjeinken, csak hát ez is pénzkérdés.
Mennyi saját nótátok van és ezt ki írja?
Kristóf: Kb. 5-6, van, ami épp írás alatt és a korai zsengéinket elhagytuk. Mindenki beleadja a saját ötleteit, és azt közösen megcsináljuk.
Viktor: Hiszen egyikünk sem zeneszerzõ, de mindenkinek van gondolata. Csak úgy lehet megcsinálni, ha mindenki belead, mert én például nem tudom megírni a gitárt, azt csak a gitárosok tudják.
Koncertjeiteken a saját számok mellett Pearl Jam és Red Hot Chili Peppers dalokat játszotok. Ezeket hogyan választjátok ki?
Viktor: Bokszmeccs van.
Kristóf: Mindenkinek megvan a maga kedvence, példaképe. Mindannyian mást hallgatunk és abból merítünk. Így eldöntöttük, hogy Pearl Jam-et játszunk.
Mik a terveitek a közeljövõre?
Kristóf: Úgy néz ki, hogy a Szigeten ott leszünk és szeptembertõl próbálunk egy olyan helyet keresni, ahol havonta két budapesti koncertet tudunk adni. Ez valószínûleg a Tölgyfa-galéria lesz.
V. Gábor: Elõzenekarként szeretnénk közönséget hódítani.
Van valami, amit szeretnétek elmondani?
E. Gábor: Isti, mondj valamit. Mondjuk az életedrõl!
Isti: ÉLETEM A FARHÁT!
Aki nem hiszi, járjon utána, mondjuk a következõ címen:
Jánosi Kristóf
Budapest, 1029
Dutka Ákos u. 113.
Tel.:275-76-13

B. Timi

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!