Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Fekete Sereg

Egy zenekar, aki ugyanannyira ad a külsõségekre, mint a zenére... komoly színpadi kép jellemzi koncertjüket, és dalaik témája is a zenekar névhez passzol! Kérdéseimre Bodnár Rudolf dobos válaszolt.

Elõször kezdjük a legaktuálisabbal: õsszel megjelent a második lemezetek Halott vidék, mit jártam... címmel. Errõl mondanál valamit, hogy mekkora sikere van, hogy fogadják az emberek, mennyire fogy?
Nem könnyû megmondani, mennyi fogyott, de a terjesztõnk elégedettnek látszik, amibõl úgy gondoljuk, hogy több ment el, mint amire számítottunk. A fogadtatás meglehetõsen jó, koncertjeinken masszív sorok éneklik velünk az új számok szövegeit tõlünk távol esõ városokban is. Zeneileg kiforrottabbnak, dallamosabbnak tartják a rockerek, mint ahogy mi is. Persze ennél sokkal jobb harmadik lemezt szeretnénk csinálni.
Igazából mióta létezik a zenekar? Mert mikor én megláttam az elsõ lemezeteket, akkor elõtte még a neveteket sem hallottam!
Öt éve létezünk Fekete Sereg néven, a jelenlegi felállás három éves, és reményeink szerint meg is marad. Soha nem volt demónk, mindjárt nagylemezzel kezdtünk, valószínûleg ezért nem hallottál korábban rólunk. Kissé vakmerõ próbálkozás volt, de a demó felvétel anyagi vonzata hasonló volt a lemezéhez, így az utóbbit választottuk.
Ami engem személy szerint a legjobban érdekel: honnan jött az ötlet, hogy ezt a nem átlagos témát boncolgassátok, amirõl énekeltek, a színpad kép, zenekari név választás stb. ?
A zenekar szellemi vezére, Séta Attila volt az ötlet szülõatyja. Mindannyian szeretjük a történelmet, de azon belül is legjobban a középkort. Ehhez hozzáadódik egy jó adag hazaszeretet is szegény megcsonkított szép Magyarországunk iránt. Így aztán eleinte az Matthias Rex néven gondolkodtunk, de aztán elvetettük, mert inkább magyar nevet szerettünk volna. Aztán Attila egyszer csak megszólalt: -Mit szólnátok a "Fekete Sereg"-hez? -Öhhh!! -mondtuk mindannyian. Király! Hogy nem jutott ez eddig eszünkbe? Szóval ez mindenkinek tetszett. Emellett a téma valóban nem átlagos és ez az egyik nagy vonzereje, a másik pedig az, hogy a mi zenénkkel a sötét középkor, a csaták jól kifejezhetõek és ez hozza magával a színpadképet is, amit folyamatosan próbálunk fejleszteni.
Koncertezés terén mi a helyzet? Merre tudtok eljutni, illetve merre jártatok, és milyenek voltak a bulik?
A koncertek idõbeni sûrûsége elég változó. Tavaly volt olyan hónap, hogy minden hétvégén mentünk valahová, volt mikor egyáltalán nem. Az utóbbi három évben évi 15-20 koncertet adtunk, javát a Dunántúlon. Budapesten is megfordultunk néhányszor, a Heavy Metal 2000, illetve 2001 fesztiválokon és tavaly a Szigeten is játszottunk. Bármerre is mentünk, azt kell mondanom, hogy roppant jó hangulatúra sikerültek a bulik, frontemberünk, Molnár Zsolti még a halottakat is felrázza! Vörös Gabi, az "Acélcsukló", kegyetlen feszes alapokat betonoz, Sándor Tomi, a basszistánk pedig igen szoros szinkronban van a lábdobjaimmal, így úthengerszerû alapot biztosítunk az Attila jól megcsavart gitárszólóinak. Ezt a hajlóbáló közönség, úgy tûnik, mindig értékeli, és a mi oldalunkon áll. A mai rockerek igencsak hálásak, még ha kevesebben is vannak, mint a metál fénykorában és óriási erõt ad, hogy velünk vannak.
A szövegeket ki írja? A magánéletben is érdekel Titeket ez a témakör, amirõl énekeltek?
Szólógitárosunk, Séta Attila írja a szövegeket, ezt teljes mértékben ráhagyjuk, mert meg sem tudjuk közelíteni az õ költõi képességeit. Valami igen csinos múzsa csókolgathatja, mert csak úgy dõlnek belõle a jobbnál jobb rímek.
A magánéletben már elõbb érdekelt bennünket a téma, mint hogy arról énekeltünk volna. Mindannyian több karddal és íjjal rendelkezünk, mindegyik valódi, használható replika. Mióta errõl szól a zenénk is, ez csak megerõsítette ilyen irányú érdeklõdésünket.
Honnan szereztétek be a színpadi ruhákat?
A színpadi ruhákat és kellékeket vásároljuk, készíttetjük vagy magunk készítjük el. Hiszed vagy nem, de tíz perccel ezelõtt még a láncingem összefûzésen dolgoztam, már majdnem készen van. Reményeink szerint egyre jobb és látványosabb dolgokkal tudjuk a produkciónk színvonalát emelni, de hogy pontosan mivel, az maradjon meglepetés.
Feldolgozásokat szoktatok-e játszani, vagy csak a saját dalokra mentek?
Elõfordult már, hogy játszottunk néhány feldolgozást, de túlnyomó részben saját dalokat játszunk.
Kaposváron milyen a rockélet?
Egyre jobb! Bár nem reklámozhatom, de épp most épült egy roppant igényes színpaddal rendelkezõ koncert terem, ahol hamarosan a Fekete Sereg is megdöngeti a falakat. Rockerekben sincs hiány és jön az utánpótlás is, meglepõen sok fiatal headbangelõt lehet látni a koncerteken, ez felemelõ érzés.
Honlapotokat ki csinálja,és szoktátok-e frissíteni?
A honlapunkat egy barátunk, Papp Péter csinálja és idõnként frissíti is a tõlünk szerzett infók alapján. Most nem tudom, hol áll a számláló, de pár százan már meglátogatták, aminek nagyon örülünk.
Mi a véleményed az internetrõl? Mennyire vagytok megelégedve a kiadótokkal?
Ne haragudj meg, Rob, de ezt a kettõt kihagynám, remélem nem baj.
A következõ lemez mikorra várható?
A harmadik lemez anyagával jól állunk, majdnem kész van az egész. Az idei nyár végére tervezzük a stúdióba vonulást és ha minden jól megy, õsszel már kapható lesz az új album, amihez nagy reményeket fûzünk.
Valami koncert sztorit tudnál-e mesélni?
Volt egy érdekes rock klubos koncertünk Kaposváron, amit idõ elõtt be kellett fejeznünk, ugyanis kb. fél óra zúzás után már kétszer jött ki a rendõrség, a dobszerelés összedõlt, a vakolat öklömnyi darabokban hullott a fejemre, a Gábor gitárja fennakadt a plafont díszítõ álcahálón stb., szóval összefoglalva lehet, hogy egy kissé túlzott beleéléssel és hangerõvel játszottunk. (He-he-he...) Aztán a rock klub tulaja (csajszi), majdnem sírva odajött hozzánk, hogy most azonnal abba kell hagynunk a hadjáratot, mert megint itt vannak a rendõrök, és vele együtt visznek minket a sittre. Mi még bevállaltuk volna, de a csajnak nem akartunk rosszat, így aztán a õszinte sajnálatunkra félbemaradt a buli.
Ez gyenge sztori volt, de most jobb nem jut eszembe.
Mit mondanál még el?
Annyit tennék még hozzá, hogy bár a Fekete Sereg nevet mi öten viseljük, ez a haderõ csak akkor lehet teljes, ha velünk van az igaz hitû rocker közönség Fekete Serege! Minden tiszta szívû katonát szívesen látunk koncertjeinken, hogy erõsítsék a Sereg ütõképességét és ígérjük, hogy nem okozunk csalódást!


Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!