Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
GODGORY

Ez a brutális névvel rendelkezõ svéd csapat, most bukkant fel a metalhorizonton "Way beyond" címû albumával. Ám nem ez az elsõ hanganyag ami kikerült kezük alól, sõt ha jól nézem sorrendben a negyedik és remélhetõleg kettõ az egyben ez lesz, ami meghozza számukra a világszerte ismertséget. Nem mondom, minden kezdet nehéz, de az õ zenei útjuk kimondottan nehezen és bonyodalommal teli mezõkön vezetett.
(Rövid info és áttekintés albumkritika mellett...) Valójában két elszánt muzsikusnak Matte és Erik Anderssonnak köszönheti a metaluniverzum ezt az albumot, hihetetlen, de nem is tesók )))), viszont a két Andersson úr közül egyiket (Matte) nyaggattam telefonon, olyasmikrõl, amik Benneteket is érdekelhetnek.
Matte éppen interneten való barangolását szakítottam meg a kedvemért, ami nem kevéssé nagyra értékelendõ cselekedet volt Tõle. (vagy Õ nem netbeteg?)
Naja vivendi mûvek meg a vonalat szakította meg rögtön az elején, de lassan már kezdem megszokni...
Nade befogom a szájamat, inkább beszéljen helyettem Andersson úr!

Éppen netezgettem...
Vonal: megszakadt
..... ( nem publikus)

visszahívott
Még mindig Hathor vagyok ))) Én nem tudom miért van ez mindig,.. bocsánat, nem én voltam, nem tudom mi volt ez..
Valahogy megszakadtunk,
Amint észrevettem gyakran megtörténik.. ehh, mindegy. ))) Jut is eszembe, kérdeztem, hogy ki fog majd felhívni - azt a választ kaptam, hogy biztos valamelyik Andersson ))), ilyen nagyon gyakori a nevetek?))))
Hát, eléggé, azt hiszem a második leggyakoribb név nálunk
És mi az elsõ?
........
Tessééék?
.......
( sajnos másodszori nekifutásra sem értem mert nem vagyok perfekt svéd nyelvbõl, de úgy csinálok mintha...)))))))))) Izé amúgy szeretsz netezni?
Igen, nagyonis, mert rengeteg hasznos információ van szerte a neten és levelezni is sokkal egyszerûbb, egy pillanat csak egy levél küldése, nem pedig hetek kérdése. Ha pl valamit akarnak kérdezni tõlem a rajongók, ez a legegyszerûbb módja a válaszadásnak
Ami azt illeti én is jártam nálatok )))
)))
Naés az email címetek is megvan ))) Sõt megtekintettem az ábrázatotokat is, legalább azt most tudom hogy néz ki aki a vonal másik végén van. Zavaró tényezõ, telefonon interjúzásban, hogy nem látom a másik fél gesztusait, amúgy Te bírod a telefoninterjúkat?
Semmi kifogásom ellenük ))) Ámbár az e-mailes verziót jobban szeretem, tudod ilyenkor van idõ átgondolni a dolgokat, jobban és átfogóbban lehet így válaszolni.
Hát akkor a netrõl talán ennyit ))) inkább beszéljünk az együttesetekrõl! Hiszen az a misszióm, hogy bemutassalak Benneteket a magyar metalnemzetségnek. Mesélj nekem! Az elején kezd, mert hát nem volt valami bíztató a kezdet, nem?
Jaja, 1992 augusztusában alakultunk, de igazából az elsõ demónk felvételével ( '94 április) mondhatjuk azt, hogy jelen! Miután az Unisound stúdióban felvettük, szanaszét küldözgettük az anyagot a világ legtöbb lemeztársaságának. Találtunk is kiadót, sõt ígéretünk volt egy album elkészítésére, aztán 1994 novemberében visszamentünk az Unisoundba, hogy felvegyük a "Sea of dreams"t. Ezt véghez is vittük, mindössze egy hétvége alatt.
Egy héétvégee? Igen gyorsak voltatok! )))))
Hát ))) Aztán mikor megvolt az album, a társaság kérte az anyagot, mi mondtuk, hogy nemnem elõször aláírjuk a szerzõdést a szellemi termék majd aztán megy. Nos, azóta sem hallottunk róluk. És megint, de most már az új anyaggal kiadót kellett keresnünk.
És találtunk is, kaptunk egy két lemezre szóló szerzõdést. Ennek fényében 1996 októberben elvonultunk ismét az Unisoundba, hogy felvegyük a "Shadows dance''t, szerintem nagyon sokat fejlõdtünk egyik lemeztõl a másikig, kicsit progresszívebbek lettünk, a dalok hosszabbakká váltak. Ezek után sikerült felhívni magunkra a Nuclear Blast figyelmét, õk láttak bennünk szerencsére fantáziát, aláírtuk a szerzõdést, 1998 májusában és fel is kerültünk a Beauty of Drakness válogatásra. Eztán stúdiót váltottunk, a Studio Fassadenbe mentünk, ott vettük fel a "Ressurrection"t. ez kissé tovább tartott, szerintem nagyságrendekkel jobb lett, mit az ezt megelõzõek, hiszen azok idején nem is volt szerzõdésünk
És most, hogy is volt?
Most? Ismét bevonultunk egy stúdióba ))) Elõször a Fassadenre gondoltunk, hiszen a "Resurrection" idején nagyon meg voltunk elégedve, de sajnos becsõdöltek, vagy valami ilyesmi
Ajjaj
Hát! El kellett adni minden berendezést. Elõször az Abyssre gondoltunk, de sajnos telített volt a naptáruk, ezért a Fredman stúdióra esett a választásunk, hiszen itt nagyon profi szakemberekkel dolgozhattunk.
És ki is jött az album augusztus 20.-án, Te azt tudtad, hogy aug. 20. Magyarországon nemzeti ünnep?)))
Eddig még nem ))))
És hogyan váltotta be a reményeket?
Egyenlõre még számszaki adatokat nem tudok mondani, mert még elég kevés idõ telt el azóta, merthogy mindössze egy hónapja került a lemezboltokba, de úgy tûnik elég jók a visszhangok, sok e-mail érkezik pölö a rajongóktól, ilyesmik, hogy a "Way beyond" az eddigi legjobb albumunk
Igazat megvallva nekem is tetszik )))
Tényleg?
Nanáhogy )) Annak dacára, hogy Veletek megegyezõ stílusban elég sok banda mocorog manapság. De úgy érzem van Bennetek "valami", ami talán elég ahhoz is, hogy világszerte ismert legyen a nevetek
Hát, remélem
Jaés Neked pl mi a kedvenc nótád errõl a lemezrõl?
A legkedvencebb a "Caressed by Flames", és a "Final Journey" is a kedves dalaim közé tartozik.
Mondjuk én csodálkoztam azon, hogy miért pont ilyen címû számmal kezdõdik az album, azért mert ez lenne a végsõ utazás kezdete?
Aha ))))
Igazat megvallva, bár magam is csodálkoztam rajta, de nekem az igennagyon lírai "Sea of Dreams" is bejött. Mire gondolsz, mikor játszod?
Hát ez kissé nehéz kérdés mert a gitárosunk írta ezt a dalt és elsõsorban az Õ érzései fogalmazódtak meg benne. Hát, amikor én hallgatom, elfeledkezem mindenrõl, nyugalmat érzek, engedem, hogy a zene átjárja gondolataimat, és úgy megnyugtat.
Mert szép dal. Bár szerintem eléggé kilóg a sorból, nem? A többiek eléggé, sötétek, teli depressziós gondolatokkal. Neked nincs ilyen érzésed velük kapcsolatban?
De igen kissé vannak
Ez abból adódik, hogy alapból sötéten látod a dolgokat?
Igen ez tényleg elõfordul velem néha
Szóval innen az inspiráció ezekhez a borongós hangulatú zenékhez..De úgy igazán mi az, ami inspirál? Könyvek, versek, filmek?
Hát a könyvek is például, de a filmeket is szeretem, de ha dalszöveget írok az saját érzéseimet próbálom kivetíteni, hát igen, az olvasmányaimból valóban elég szépen kapom a szellemi hajtóerõt
Na és például a "Way beyond" esetében milyen szellemi alkotásból nyerted az
ihletet?

A kedvenc írómtól, aki történetesen svéd és olyan könyveket ír, amelyekben a tragédia humorral keveredik. Ez olyan, hogy rányitja ez ember szemét bizonyos dolgokra, amiket addig talán észre sem vett.
Ezek szerint a szövegek jó részét akkor Te írod, nemde?
Nem egészen, ezen az albumon például nem, a "Way beyond" csak kettõ saját termést tartalmaz
És melyik az a kettõ Tiéd?
A "Caressed by Flames" és a "Farewell"
Ezekben elég érdekes dolgokról van szó. Amúgy Te hiszel a végzetben?
Huhh )))
Nehéz kérdés?
Eléggé )) Igen azt hiszem néha igen, de általában, általában nem.
Ez ugyan nem szorosan az elõbbihez kapcsolódik, )))) de turnézni mentek az új nótákkal?
Igen! Természetesen! Tudod, mikor a "Resurrection" címû albumunk elkészült, akkor is szerettünk volna turnét, de valahogy nem jött össze, különféle gondok miatt, pl Mikael a gitárosunk nem ért rá abban az idõben, és nehéz lett volna helyette megfelelõ embert találni.
Nem könnyû dolog az élet, teli van bonyodalmakkal. De ezúttal lesz turné! Most csak svédországi, vagy esetleg egész Európát bejáró útvonalban gondolkodtok?
Igen, egész Európában szeretnénk koncertezni, annál is inkább, mert Svédországban nem igazán vannak koncerthelyek, nincsenek pl rockklubok, ezért inkább Németországba, Lengyelországba megyünk majd.
Van rá sansz, hogy esetleg bennünket is útba ejtsetek?
Miért ne? Jó is volna! Tekintettel arra, hogy eddig négy albumunk jelent meg, de még nem is voltunk külföldi turnén és az új munkánk bemutatásának a legjobb módja az volna ha élõben játszhatnánk.
Részemrõl örömmel üdvözölnélek Benneteket nálunk Szerintem addigra már nem lesztek annyira ismeretlenek Magyarországon.. Mit is üzennél a magyarországi potenciális rajongóknak?
Szerintem hallgassák meg eddigi munkásságunkat is, szerintem jó zene, eléggé különleges, melodikus deathmetal, gothic beütéssel, billentyûvel, ez eleve nem lehet rossz!))
Remélem sokan lesznek Rátok kíváncsiak! És ha bejártátok Európát, mire készültök?
Erik már írja az új dalokat, mert most nem akarunk akkora kihagyást, mint az elõzõ album és a "Way beyond" között volt, tehát az ötödik albumunk várhatólag hamarabb meg fog jelenni..

Nos, izgalommal várom ))), de tényleg.
Az interjúkat ám meg szoktam köszönni, fõleg ennek a felettébb kedves úriembernek, még akkor is ha leküzdhetetlennek tûnõ nyelvi nehézségeken kell úrrá lenni. Amúgy megkérdeztem Tõle e-mailben ))), ami mindenki számára hozzáférhetõ, ha elvonul a honlapjukra, máris gépelem a címét : www.angelfire.com/sk/godgory de ha ellátogattok a www.nuclearblast.de webhelyre ott is leltek egykét dolgot.

Nah, akkor a koncerten találkozunk!
Hell yaaaa :

Hathor

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!