Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Havancsák Gyula

Aki figyelemmel kíséri a hazai lemezborítókat, annak feltûnhetett egy Havancsák Gyula nevû grafikus, aki a borítókat készítette. Pl: Árnyak, Evensong, Ossian, Dying Wish... Most õt faggattam ki!
Elõször is talán magadról egy pár szót: mi az , amit fontosnak tartasz elmondani?

1977. febr 27-én születtem. Gyerekkorom óta rajzolok. Kb. 7 osztályosan elkezdtem basszusgitározni is. Ez a két dolog párhuzamosan végigkísér. Jelenleg Karakter-tervezö vagyok és skineket készítek 3d-s modellekre.
Mióta foglalkozol rajzolással, borítók tervezésével?
Állítólag rajzolni a járókóban kezdtem. Talán rókát, vagy valami hasonló állatot. :) Erre nem emlékszem.
Azt hiszem az oviban nyertem valami világrajzverseny 3. helyezést. Azt azóta sem tudom túlszárnyalni. hehe Az elsö borító-kísérletem még kb. 1994 körül lehetett. A Pokolgép zenekarnak készítettem el egy lemezborítót, az akkori aktuális "GÉP" címû albumhoz. Az a próbálkozás viszont hiábavaló volt, a lemez akkor egy másik borítóval jött ki... Késõbb komolyabban kezdtem foglalkozni a gondolattal és elvégeztem Egerben egy számítógépes-grafikai sulit. Azt hiszem az elsõ borító ekkor készült. Ez volt az Árnyak zenekar "vétkeim" albuma. A gityós Papp Pistivel mailezgettem és kiderült hogy kellene nekik valami. Ez
valamikor 1999-körül lehetett.
Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?
Húha! Nálam ez úgy mûködik, hogy elkészítek egy adott borítót, ezután néhány napig nagyon odavagyok érte. Eltelik még néhány nap, vagy hét és leülepszik bennem a téma. Látom a hibáit, meg jön a "Milettvolnahaeztavonalatmáshováhúzom.." De szerintem ez nem baj, talán ez is viszi elõbbre az embert. A válasz logikus, most éppen a legutóbbi munkám, ami a Pokolgép új albumának a borítója, de a
DyingWish "Never-ending Road"-jával kivételesen még mindig elégedett vagyok. Nem tudom valaki megértette e a kép mondanivalóját... Elég komplex lett.
Hogy jött az a felkérés, hogy zenekaroknak készíts borítót?
Nem igazán felkérés volt... ( Emlékszem régen amikor vettem egy-egy új zenét, nagyon jólesett nézegetni az adott borítót. Mondhatni vágyálom volt: Milyen jó lenne ha én is ilyen dolgokkal foglalkozhatnék! Abban az idöben még a haverok bördzsekijére másoltam a Derek Riggs (Maiden) képeket...:) Az Evensong zenekarral is úgy ismertettem meg a munkáimat, hogy volt egy közös ismerõsünk. A sráccal elküldettem nekik a mailcímemet és ök érdeklõdtek. Küldtem egy csomó referenciát, a többi pedig ment magától.
Jól tudom, hogy te gitároztál egy pár zenekarban? Ha igen, melyekben?
Jól tudod! :))) Basszusgitározok. Az Árnyakban játszottam kb két évig, jelenleg pedig az ALISON HELL és a VALE OF TEARS zenekarokban játszom.
Milyen zenéket szeretsz?
Leginkább rockzenéket hallgatok. De jöhet minden! Eléggé mindenevõ vagyok, inkább a produkciót válogatom meg.
Vannak e kedvenc zenekaraid?
Ajaj, bajban vagyok. Túl hosszú lenne a sor.. Opeth, Katatonia, Nevermore, King`s X, Fates Warning, DM, New Model Army, Annihillator, King D/Merciful F., Maiden stb......
Mi a véleményed az úgynevezett underground zenekarokról?
Milyen underground zenekarokról? Nem tudom ki számít annak. :( Szeretem a VHK-t, Barbaro-t, az F.O.S.-t. Ezek a zenek nagyon bejönnek! Vagy ha ilyenekre gondolsz mint az AFTER@ll, vagy BabyBone, Gutted,ezek is nagyon tetszenek! A két általam leggyakrabban hallgatott magyar zenekar
viszont a STONEHENGE és a WithoutFace. A Stonehenge végre megmutatta hogyan kell világszínvonalú lemezt letenni az asztalra. Meg is van az eredménye!
A honlapunkat láttad e már? És mi a véleményed róla?
Meglepett mennyi jó lemezismertetõ és interjú van rajta. Tényleg van mit olvasni! A Web egyszerû, jól kezelhetõ és ez a lényeg!
Te mire használod az internetet?
A munkám miatt nagy szükségem van rá, szinte így intézek mindent. Borítók tervezése, illusztrációk stb. Nélküle halott lennék.
Vállalsz e felkérésre borító, vagy logó tervezést?
Persze. Nagyrészt ez a munkám. Arculat-és logo tervezést is vállalok, szoktam ilyen jellegû megrendelésekre is dolgozni.
Mit mondanál még el?
? Mit mondhatnék?! Köszi az interjút!! hehe :))))
Elérhetõségeid?
Tel: 06 30 340 9736, Mail:
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.skaelede.hu/hjules

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!