Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

INTENSE

Az Intense zenekart különösebben nem kell bemutatnunk. Kérdéseinkre Lalátka Lajos gitáros válaszolt.

Mivel is kezdhetném mással, mint az új albummal… Mennyire fogy, meg vagytok elégedve a terjesztéssel?
Nem vagyunk megelégedve a terjesztéssel, mivel a visszajelzések szerint ugyanúgy nehezen beszerezhetõ lemez a Darkest Space, mint az Indifference, mivel nincs kint mindenhol a boltokban. Ennek az az oka elsõdlegesen, hogy nem vagyunk olyan népszerû csapat, mint mondjuk egy aktuális pop produkció. A másik, hogy a terjesztést úgy kell felfogni, hogy egy adott bolt berendeli a hanghordozókat, s csak akkor küldi le a PolyGram. Ha nem rendelnek, akkor az adott boltban nem lesz. A bolttulajdonosok pedig általában azokat a kiadványokat rendelik be és árusítják, amiknek nagyobb a reklámértékük, s ez általában az egész országra érvényes. Így nem kell senkinek csodálkoznia, ha esetleg nem találja meg kedvenc boltjában a lemezt, legegyszerûbb, ha közvetlenbe Tölünk berendeli. Ez a 22-es csapdája már az elején világossá vált, nem lehet elenne tenni semmit. Baszogatni kell mindenkit, aki illetékes, hogy tegyenek már valamit az ügy érdekében.
Biztos többen is megjegyezték már, hogy ezen az anyagon sokkal több a dallam, mint pl. az Indifference albumon. Minek köszönhetõ ez a változás? Ha rosszindulatú lennék – de ne így fogd fel – úgy is kérdezhetném, hogy nem-e a nagyobb siker reményében tettétek ezt?
Ez természetes dolog, az eltelt idõ miatt van. Szó sincs arról, hogy a dallamok miatt fogják többen megvásárolni a lemezt, s ezért fordultunk ebbe az irányba. Bár a kritikák azt mutatják, hogy jobb lemezt sikerült összehoznunk, mint a korábbi kiadványaink. A lényeg az, hogy az Intense szerintem jó úton halad, s mondjuk úgy, hogy tudja mit akar csinálni a jövõben. Még mélyebben bele szeretnénk nyúlni a különbözõ stílusokba, s vegyíteni azokat.
Milyen véleményeket hallottatok errõl az új anyagról, mit szólnak hozzá az õs Intense rajongók? (Nekem jobban bejön, mint az eddigiek.)
Közhelynek hangzik, de igaz. Mára már teljesen lecserélõdött a közönségünk, s nekik ez a lemez jobban bejön.
Nem vagytok egy ma alakult zenekar… Hogy veszitek észre, mennyire vagytok elismertek, hogy jön ez elõ mondjuk a koncerteken?
Szerintem félig-meddig vagyunk elismertek. Van, akinek tetszik amit csinálunk, van akinek nem. A koncertek pedig változóak, általában mindig van közönség, s reméljük hogy egyre többen lesznek.
Nem olvastam még sehol sem az új dalok szövegeinek témáiról. Errõl tudnál valami bõvebbet mondani?
Személyesebb témákról szól, akit érdekel, olvassa el a magyar szövegeket a Vol. 10 fanzine 5. számában.
Figyelitek a többi zenekart? Kik azok, akik szerintetek tehetségesek, érdemes rájuk felfigyelni?
Nem igazán voltam utóbbi idõben koncerteken. Legutóbbi élményem, ami megfogott, az egy Anima Sound System koncert volt. Nagyon bejött, amit csinálnak, szimpatikusak. jó zene.
Úgy értesültem, hogy Te a St.Art irodánál dolgozol. Mivel foglalkoztok?
Koncertszervezéssel foglalkozom, munkám lényege, hogy fellépéseket intézek a St.Art zenekarainak. Jelenleg a Zeus Flash, Mûcsarnok, Precious Metal zenekaroknak szervezkedek. A dolog kezd beindulni, valószínû, hogy a Baby Bone, Electric Connection zenekaroknak a koncertszervezõje is Én leszek.
Szokásos, kötelezõ kérdés. Mi a véleményed a fanzinekrõl?
Jelenleg a Rock Gyémántokon kívül, az itthoni Vol.10, Shock, N-Zim, Ragyogás, Larvae, Twilight fanzine-nel vagyok kapcsolatban. Fent említett újságok sokat segítettek az Intense-nek, köszönet jár nekik. Minddel remekül sikerült megvalósítani, amit elõre beterveztünk. Üdv mindenkinek, jelentkezettek. ha van valami ötletek, a közönségnek pedig üzenem idézve: lesz ez még így se...

Cím: Intense: H-2041 Budaörs, Pf.66.
fax: 06-23-422-538
tel.: 06-209-556-221

Rob
 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!