Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Jolly Roger: Szeptember végén behajóznak a Rock 'n Roll Kalózok

 

Tavaly nyáron alakult Budapesten a tapasztalt magyar rockzenészekbõl álló kvartett, a Jolly Roger. Idén tavasszal már bontogatni kezdték vitorlájukat Eric Singer projektje elõtt egy rövidebb bemutatkozó koncert erejéig a színpadon, aztán elhajóztak csendesebb vizekre. Nem olyan régen hírt kaptunk felõlük, hogy a horvátországi tengeren, egy kalózhajó fedélzetén leforgatták debütáló klipjüket és elsõ magyar nyelvû bemutatkozó albumuk felvételeit is befejezték. Ezen apropókból kérdeztem meg Pocky Pirate-t, a kalózkapitányt, hogy mi a helyzet a Jolly Roger fedélzetén.

 

Elõször kérlek, mutasd be a kalózhajó legénységét! Lehet, hogy még nem ismer mindenki benneteket.

Üdvözlöm a kedves olvasókat. A Jolly Roger legénysége: Joe Pirate, alias Imre, aki gitározik, Titus Pirate aki a bõröket püföli, Mikky Pirate gitározik, jómagam pedig basszusgitáron játszom, illetve mindannyian énekelünk is. Azon kívül, hogy mindegyikünk évek óta zenél, és kalózvér csörgedez ereinkben még közös jellemzõnk, hogy játszunk más zenekarokban is. Joe és Titus a Dust 'n Bones-t erõsíti, Mikky a Dirty Dance-ben gitározik, én pedig a Kiss Forever Band tagja is vagyok.

Hogy álltok a bemutatkozó albumotok felvételeivel? Mikor lát napvilágot az anyag?

Azt mondhatom, hogy most az interjú pillanatában körülbelül 95 %-os készültségi fokon vagyunk. A keverések folynak, utána következik a masterelés és várhatóan szeptember végén már a boltokba kerül a Jolly Roger elsõ magyar nyelvû anyaga. Azért hangsúlyozom a magyar nyelvet, mert minden dalunknak van angol nyelvû verziója is. Az angol nyelvû változatból már küldtünk el külföldi kiadókhoz, és érdeklõdés mutatkozik a zenekar iránt.

 Hol rögzítettétek a dalokat?

 A felvételek helyszínei: a Stúdió 202 és az R27 Stúdiók voltak. Ha már a felvételeknél tartunk, akkor meg kell említenem, hogy Rozgonyi Péter volt a hangmérnökünk. Valamint a producerünk is Maróthy Zoltánnal egyetemben.

Hány dal lesz majd az albumon?

Tíz nóta lesz rajta.

Ki adja ki az anyagot?

 A Tom-Tom Records gondozásában fog megjelenni az album. Õk elsõsorban a zenei teljesítményre, a muzikalitásra helyezik a hangsúlyt és nem a külsõségekre, hogy ki néz ki jobban egy videoklipben. Még hozzá kell tennem, hogy a Jolly Roger dalunkból a kiadónk küldött az ország összes rádiójának. Remélem, hogy azok a rádiók, amelyek nyitottak a friss rockzenére, azok hamarosan már játszani is fogják.

Melyik dalra készítettétek el a klipet?

Örömmel tudathatom mindenkivel, hogy elkészült a zenekar elsõ videoklipje meglepõ módon a Jolly Roger címû dalra. Azt kell tudni, hogy nagyon jó hangulatban folyt a forgatás és egy nemzetközi stábbal dolgoztunk, valamint a videoklip nem a Balatonon lett felvéve, de ez látszani fog. Szerintem nagyon jól sikerült a debütáló anyag, hála Indiánnak, akivel nagyon kellemes volt dolgozni. A klipben láthatjátok majd Debreczeni Zitát is, azt hiszem Õt nem kell bemutatnom. A cd-nk megjelenése után a klip elérhetõ lesz majd a websiteunkon.

Mikor láthatunk benneteket a fedélzeten? Mivel mindenki játszik más zenekarban is, nem lehet könnyû leszervezni egy koncert dátumot. Te hogy látod ezt?

A koncertekkel az a helyzet, hogy négyen három más zenekar tagjai is vagyunk, és emiatt nem könnyû a helyzetünk, de igyekszünk egyeztetni. Õsztõl már vannak meghívások Budapesti helyekrõl és a fõváros környékérõl is. Konkrét dátumot most még nem mondanék, inkább figyeljétek a websiteunkat, http://www.thejollyrogeronline.com , mert idõben ki fogjuk írni.

A csapat megtalálható még a myspace-n is: www.myspace.com/jollyrogersyeah   

Köszönöm a beszélgetést. Akkor várhatóan szeptember végétõl lehet keresni a lemezboltok polcain a Jolly Roger bemutatkozó anyagát.

 - Hajós Maja -

 


Jolly Roger

 


Jolly Roger

 


Pocky Kalóz

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!