Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
KALAPÁCS

Kalapács Józsefet nem nagyon kell bemutatni, hiszen jópár éve jelen van a hazai rockéletben, nem beszélve színházi szerepléseirõl. A Pokolgép és az Ómen után immár saját, Kalapács nevû zenakara élén mutatkozott be. Az Elsõ merénylet címû albumán a korai Pokolgép nótái szerepelnek, ezzel járják most az országot. Egy kecskeméti buli elõtt válaszolt az énekes kérdéseimre.

Elsõ kérdésem a lemezre vonatkozik. Mit lehet tudni az eladásokról?
Metal szinten elég jól fogy, bár ugye ez nem a legnépszerûbb mûfaj. Tulajdonképpen semmiféle promóciója nincs a lemeznek, a tévé és a rádió nem játssza, gyakorlatilag csak az MHH-ból és a fanzinekbõl lehetett értesülni a lemezrõl.
Milyen a turné?
Ez sem úgy van, mint régen, amikor egybefüggõ, 40 állomásos turnékat csináltunk. A turné jelenleg abból áll, hogy július óta gyakorlatilag minden hétvégén játszunk.
Hogy állt össze a zenekar?
Egyáltalán nem volt cél, hogy legyen zenekar. Egy lemezt akartunk összehozni, hogy a Pokolgép korai nótái is stúdióminõségben meglegyenek.
Akkor honnan jött a turné ötlete?
Egyszerûen feltámadt az igény rá. Korábban elég mostoha körülmények között lehetett csak játszani, de talán most ismét feltámadni látszik az érdeklõdés az élõ rockzenére. Egy új korosztály is felfedezte magának a zenénket, és nagyon jó érzés látni, hogy a mai fiatalok is fújják a régi nóták szövegeit.
Igen, a metal azért valahol mindig is underground mûfaj volt...
Egy idõben divatosnak volt mondható, de mindig is szélsõséges volt. A kereskedelmi tévék és rádiók a mai napig nem játsszák, oda nem fér be ez a mûfaj.
Nem érzed úgy, hogy most egy kicsit visszaléptél a Kalapács zenekarral?
Igen, de ez szándékos. Az Omen után csömöröm lett egy kissé, pihenni akartam inkább. Azt ugye tudod, hogy az a válás nem volt túl jókedvû... De jobban esik most visszalépni, stabilabbnak érzem a dolgot. Viszont mindenképp tovább szeretnék lépni. Úgy vélem, hogy a a múltban voltak tévedések, de a tévedések után ahhoz a keresztezõdéshez kell visszatérni, ahol az utak elágaztak. Nagyon remélem, hogy amerre indulok most, nem lesz zsákutca.
Biztos hallottál olyan vádakról, hogy ez az egész csak a pénzrõl szól...
Nekem személyesen még nem mondták, de persze hallottam már róla. Ez a faszság persze lehet, hogy eszébe jut valakinek. Itt nem lehet komoly pénzekrõl beszélni, ezt csak szívvel lehet csinálni. Ez a mûfaj eléggé költséges, örül az ember, ha vegetál belõle. Amúgy sosem voltam olyan bandában, ahol többet kaptam volna a többiektõl. Ez igaz a mostani csapatra is.
Azt meg lehet kérdezni, hogy mibõl élsz?
Persze. Társtulajdonos vagyok egy kereskedelmi vállalkozásban.
Mi a helyzet a színházzal? Vállalsz még fellépéseket?
Hogyne! Az Atilla volt az elsõ színházi szerepem, amivel a Margitszigeten 16 teltházas elõadást csináltunk. Egyes kritikusok ezt bukásként állították be, de szerintem azért ez a szám önmagáért beszél. Az Atillát jelenleg az Erkel Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is játsszuk. Szerepeltem az István, a királyban, ahol Solt nagyurat alakítottam. Az István a király jubileumi elõadásán Szentbékkállóban is felléptem, ahol 15 ezer ember elõtt adtuk el a darabot. Jelenleg Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban is adják a mûvet, itt Koppányt alakítom. 6 éve játszom a Macskákban is, valamint a Kiátkozottban Törtel nagyurat.
Össze lehet egyeztetni a színházat a koncertekkel?
Én mindig is össze tudtam egyeztetni, hiszen a színházban fél évvel elõtte meg volt a szerzõdés...
Mit szólsz az új Pokolgéphez?
Nem hallottam még az új lemezüket. Rudán Joe belépésén kicsit meglepõdtem, mert én egy másik zenei világban ismertem meg õt. De nagyon jól áll neki a metal is.
Várható Kalapács album új dalokkal?
Jelenleg 8 dal van készülõben, amolyan munkafázisban, de mindenképp lesz új lemez!

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!