Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Le Panic

Az 1996-ban alakult esztergomi zenekar stílusa a saját meghatározásuk szerint (most figyelj!): metál-etno-punk-színház. Nem rég jött kia a csapat második anyaga Nincs semmi baj címmel. Ennek kapcsán faggattam ki a bõgõs Vizot.

Mivel nálunk még nem volt Le Panic interjú, ezért arra kérlek, mutasd be a zenekart! Mikor alakultatok, tagok... stb.
1995-ben már volt koncertünk Le Panic néven, de az még akusztikus jellegû volt. Az elsõ torzgitáros koncertezés és az elsõ demónk elkészítése 1996-ra tehetõ. A zenekar felállása 1996-óta csak egyszer változott, amikor 1998-ban Bíber Gergely dobos helyére Molnár András került. A zenekar felállása:
András - dob
Gomba – ének
Gyurika - gitár
Vizo - basszus
Beszéljünk a nemrég megjelent cd-tekrõl, melyet azzal küldtél el nekem, hogy ez a lemez kifejezetten rajongóknak készült. Mit érdemes még tudni róla?
Az ötletgazda Gyurika volt. Tavaly év elején készítettük a Denevér Stúdióban a "Nincs semmi baj" címû lemezünket. Elég jó visszhangja volt a dolognak, de az idei év elejére elültek a hullámok, a rajongók pedig joggal kérdezték, hogy mikor lesz végre új lemez. Mivel azóta teljes anyag rögzítésére nem került sor, de tavaly három stúdióban is volt lehetõségünk néhány dalt felvenni, ezért adott volt a dolog, hogy osszuk meg ezeket a felvételeket a nagyközönséggel. Mivel a közönség nagy kedvence lett a "KELL", ezért a lemezre felkerült a karaoke verziója, már kipróbáltuk koncerten a karaoke versenyt is: nagy sikerrel. Aki akarta kipróbálhatta a tehetségét a deszkákon. Néhány kritikust szívesen meghallgatnék, hogyan is "muzsikálnának":))) Itt nem rád gondolok.
Mivel elég régóta léteztek, gondolom megfordultatok több tehetségkutatón is. Mik ezekrõl a véleményed, illetve milyen pálmákat hoztatok el onnan?
Hát igen, voltunk egy pár helyen:
Wanted Fesztivál 1999. 3. hely
Szolnok Denevér 1999. 6. hely Közönség Díj
2000. 5. hely
2001. 4. hely
2002. Nem indultunk...
Szarvas Rolling Rock 2001. 2. hely
Tatabánya Peron Music 2002. 2. hely
Gyõr Amatõr Pop-Rock Fesztivál 2002. 1. hely
Vélemény:
Nekünk nagyon sokat segítettek, mert pl. a Wanteden nyertünk Szigetes fellépési lehetõséget, ami akkor kábé olyan volt mintha kilõttek volna a Holdra ingyen. (mert olyan van hogy fizetsz, akkor is kilõnek) Sok zenekarral való kapcsolatunk szintén ilyen versenyekhez kötõdnek. Pl: a Rómeó Vérzik zenekarral még 1999-ben találkoztunk Szolnokon. Azóta is nagyon jóban vagyunk, és számíthatunk egymásra. Sok kritika éri a versenyeket, hogy elõre el van döntve a gyõztes, de mi vagyunk a legjobb példa, hogy ez nem igaz. Mivel nem vagyunk egy "pénzes" banda, így nekünk csak az maradt, hogy megnyerjük a stúdióidõt, effektet, stb. A "Nincs semmi baj" albumunk felvételei Töfinél úgy váltak lehetõvé, hogy 2 versenyen nyertünk összesen 4 napot és fizettünk 3-at, így volt rá összesen 7 nap. Úgyhogy elmondhatom, hogy számunkra létfontosságúak voltak a versenyek. (A múlt idõ azért van, mert többet nem kívánunk indulni versenyen, eléggé ki vagyunk kutatva, bár ha lemezszerzõdés a tét, ki tudja…hátha...)
Ami számomra meglepõ, hogy ennyi demó után, még nincs kiadótok. Nem is kerestetek, vagy csak egyszerûen elküldtek melegebb éghajlatra benneteket?
A második. Tavalyi év folyamán folyamatosan kiadót kerestünk, egy kicsit idén is. Még várat magára a dolog. Idén stratégiát váltunk: megpróbálunk minél több klipet készíteni, mert a „KELL" bizonyította, hogy így elérhetõek az otthon ülõ rockerek is.
Mit gondolsz, Magyarországon mekkora Le Panic rajongótábor van? Értem ezalatt azt, hogy mekkora példányszámú cd-k fogynak el, az épp aktuális korongból? És persze a koncert közönség.
Jó kérdés. 10 millió! Ebbõl pár száz vagy ezer már tudja. A többiek majd megtudják. Szerinted egy otthon terjesztett anyagból mennyi fogy? Nem fogom leírni, mert még én is röhögnék! A koncertközönség Esztergomban tulajdonképpen az ÁLOM kategóriába esik. A helyi klubba annyian járnak a mi koncertjeinkre, mint a TCS-ra vagy a Kispál-ra. Ez asszem elmond mindent. Talán csak ez tartja bennünk a lelket, hogy tovább csináljuk, mert tudjuk, hogy ez menne máshol is, ha lehetõségünk lenne.
A lepanic.ini.hu honlapotokat ki készíti, és mennyire naprakész?
Vizo (én). Megpróbálok minden fontos dolgot feldobni azonnal, ahogy lehet. Ez kábé azt jelenti, hogy akár naponta is van frissítés.
Mit gondolsz? Szerinted az internet menyiben segíti egy adott zenekar helyzetét?
Nehéz megítélni. A mi esetünket nézve szerintem még pozitív a dolog. Sokan keresnek minket, mert boltban nem találnak a polcon. Marad a NET. A vendégkönyvbe írt üzenetek további plusz energiákat tudnak adni.
És mennyiben gátolja?
A saját honlap mindenképpen segít, de van néhány arc a neten akik gátlástalanul írogatnak fórumokba olyan dolgokról amikrõl fogalmuk sincs. Ezek nem sokat segítenek, de legalább foglalkoznak velünk.
Hogy vélekedsz a letöltésekrõl? Itt leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mit szóltok, ha valaki felteszi a netre pl az egész albumotokat?
Ilyenre még nem volt példa. Kíváncsian várom az elsõ alkalmat. Ez már egy szintet jelezne.
Mennyit szoktál netezni, és milyen jellegû oldalakat nézegetsz?
Sokat. ADSL, talán ez mindent elmond. FTP, talán ez is...
Mi a nyári tervek?
2003. 08. 23. Somorja (SK) Rómeó Vérzik Tábor
2003. 08. 16. Mindszent Rockfesztivál
2003. 05. 18.Gyöngyös EFOTT
2003. 07. 10. Tokaj Hegyalja Fesztivál
2003. 07. 04. Budapest Vörös Yuk
2003. 06. 28. Mezotúr Wanted Fesztivál
2003. 06. 27. Tata Víz Virág Fesztivál
2003. 06. 19-23 Gneizno Lengyelország
2003. 06. 19. Esztergom Fesztergom
2003. 06. 08. Piliscsaba Garancsi tó

2 dal rögzítése, amire azonnal videóklip készítése.
Nem gondolkodtatok azon, elmenjetek egy nagyobb zenekar elé játszani egy turnén?
Gondolkodtunk, de annyi pénzbõl nagyobb dolgokat is lehet csinálni. Viszont sohasem volt annyi pénzünk.
Mikorra várható a következõ anyag?
Majd ha lesz kiadónk. Az anyag tulajdonképpen 1-2 hónap múlva készen lesz.
Mit mondanál még el?
Nézze mindenki a rock mûsorokat a tévékben, mert hamarosan a "Semmi baj" klipje tarol le mindenkit!

Kontakt:
2500 Esztergom, Aradi tér 2/B III/3
Telefon: 06-20-3432165, 06-33-331204
http://www.lepanic.ini.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!