Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
MANDRAGORA SCREAM

Tramtramtram, dobolok félkézzel, a másikkal kiraktam párezer passziánszot, a harmadikkal elszívtam egy doboz cigarettát… Jajj! Nem jó. Szóval ideges vagyok, nem is csoda, hiszen nemsokára életem elsõ telefoninterjúja következik. Alany: Morgan Lacroix (micsoda boszorkányos név!) aki nem más, mint a Mandragora Scream énekesnõje. Róluk annyit kell tudni 2001-ben adták ki elsõ albumukat Frairy Tales From Hell's Caves címmel. Elég érdekes mû, õszintén szólva az én durvább dolgokhoz szokott füleimnek akklimatizálódni kellett hozzá, merthogy kissé elvarázsolt, atmoszférikus zene világ az övék. De többszöri hallgatás után mondhatom megszerettem, naaa telefon szólalj már meg!
Megszólalt…

I'm Morgan from Mandragora Sceam (Morgan vagyok a Mandragora Screambõl)…
Hát izé, én meg én, Hathor, aki elõször pár szokványos kérdést feltenne…, csupán azért mert ebben a pillanatban még túl sok mindent nem tudunk rólatok itt Magyarországon. Annyit biztosan, hogy Olaszországból hívtál…
Pár szót magadról? PL arról, hogy mikor kezdtél énekelni? Mesélnél nekünk az együttesedrõl?

6 évvel ezelõtt kezdtem el énekelni, de egy idõre abba kellett hagynom, mert átestem egy operáción, a hangszálaim voltak a bûnösek.
Uramatyám!
Az együttest 3 évvel ezelõtt alakítottam, de egy idõ után társaim kicserélõdtek, ekkor kezdtem el dolgozni Terryvel
Kik a zenésztársaid?
Talán a legfontosabb közülük Terry Horn, aki a gitárosunk és Õ írta az új album zenéjét is. A többi tag nemrég csatlakozott, átesvén egy szigorú válogatáson, mert nekem nem csak a zenei képzettség volt fontos, hanem a leendõ társaim személyisége, egyénisége is, mert így, ha nemcsak zenei, hanem emberi síkon is megfelelõ személyek vesznek körül sokkal könnyebb hosszú távon együtt dolgozni.
Eléggé furcsa nevetek van, ugyan én nem téveszteném össze a mandragorát a petrezselyemmel, de mikor is sikolt egy mandragora?
Tudod, ez egy középkori legendából származik. A mandragora növény az akasztott ember haláltusája közben földre freccsent sperma által megtermékenyített földbõl születik, nem más mint egy ember alakú gyökér. A boszorkányok, akik õt életre akarják kelteni, vigyázniuk kell az elsõ három holdforduló során, mert ha ilyenkor kiássák és ha ezen tevékenységük közben kitépik egyik végtagját, a mandragora sikolt. Ha valaki ezt a sikolyt meghallja abban a pillanatban meghal. Ezért a fülüket viasszal szokták betapasztani. Tudod ezt a nevet azért adtuk magunknak, mert nagyon szeretjük a középkort, és szeretnénk ezt a világot a ma emberéhez közel hozni.
Szép történet… és úgy tudom, hogy az album maga egyfajta conceptalbum, a pokol bizonyos helyeirõl szól….
Egész pontosan Dante Alighieri Isteni Színjáték címû mûvét dolgoztuk fel. Dante végigjárta a pokol összes tornácát, a purgatórium összes bugyrait. A Fairy Tales, az elsõ részrõl szól, Dantet Vergilius kalauzolja ezeken a helyeken, a mi albumunkon Vergilius behelyettesítjük egy boszorkánnyal, õ meséli el Dantenak hogy mit érdemes látnia ezen a helyen.
Ahhaa, lehetséges, hogy a következõ album témája az Orlando Furioso lesz? (ez a mû - magyarra fordítva : Õrjöngõ Lóránd -, egy szintén olasz, Ariosto nevû író nagyszabású mûve, aki maga is megbolydult élete végén)
:-) Lehetséges, :-) vagy netán szerelmes Lóránd (Orlando ugyanis a szerelemtõl lett furioso)
Erõl jut eszembe, a dalszövegeket nálatok ki írja?
Én
Huhh, nagyon érdekes szövegek! Aki ilyen szövegeket tud írni rendelkeznie kell nagy adag fantáziával, nem?
Örülök, hogy feltûnt :-) számomra a dalszöveg nagyon lényeges dolog, lényeges az, hogy az aki hallgatja a cdt ne csak a zene, a szép hang tûnjön fel, hanem értse meg mindazokat az érzéseket, amiket számára közvetíteni akarok, és ezt teszi egyrészt a zene, de nagy szerepe van a dalszövegnek szintúgy.
Igen, a gondolatok és az érzelmek áramlanak rendesen. Tudod én meglepõdtem, mert azt hittem hímnemû egyed írja ezeket a verseket, hiszen tele vannak rettenetes dolgokkal, mint például. pokol, félelelem, szörnyek, furcsa teremtmények, boszorkányok, amiktõl egy átlagos nõ általában megijed.
Ez biztos furcsán fog hangzani, de ennek a dolognak van köze Magyarországhoz is, merthogy a a nagymamám Erdélybõl származik, onnan, ahol nagyon sok embernek, leginkább nõnek van kapcsolata nem evilági dolgokkal, például reinkarnációval, boszorkánysággal, furcsa teremtményekkel.
Esetleg netán Te is boszorkány vagy? :-)
Tudod a nagymamám nagy médium volt (olyan ember akinek kifinomult érzéke van, hogy túlvilági lényekkel kapcsolatba kerüljön és velük kommunikálni tudjon), kiskorom óta rengeteg furcsa dolog történt körülöttem és velem és ezeknek a dolgoknak a miértje mindig is érdekelt, ezért nagyon sokat olvastam és tanultam róluk.
És milyen efféle érdekes dolgok történtek Veled?
Többnyire hangokat hallottam, és jelenéseket láttam, tudod a nagymamám nagyon nagy médium volt, tudott beszélgetni rég elhunytak szellemével, és most megfordult a dolog, most a halott nagymamám beszélget az élõ unokájával. És sokszor megérzek dolgokat sokkal azelõtt mielõtt megtörténnének, sokszor meglepõdöm, és néha meg is ijedek attól, hogy mindezt én már jóval azelõtt tudtam, mielõtt megtörtént volna az az illetõ eset. Rémisztõ nem? Elõre tudod, hogy ez a valami be fog következni!
Ismerem az érzést, az én nagymamám is Erdélybõl származik.
Hát ez csodálatos! Egyforma vér csordogál az ereinkben?:- :-)
Háát nem tudom, lehet:- :-) vagyis én úgy hiszem. Vagyis úgy remélem. Ámde most megengedsz egy olyan kérdést, hogy mikor látunk Téged Magyarországon?
Az biztos hogy õsszel és télen turnézni fogunk, de sajnos nincs még információm, arról hogy pontosan mikor és hol is leszünk, és azt sem tudom ebben a pillanatban, hogy kiknek a társaságában fogunk játszani. Lacrimosa? To Die For? De sajnos ebben a pillanatban még semmi sem biztos.
Õszintén remélem, hogy látni fogunk téged és a Mandragora Screamet Magyarországon! Ha lehet minél hamarabb!
Én is remélem :-) szívesen találkoznék veled is például :-)
Attól tartok ez egy kisebb szabású boszorkányszombat lesz :-)
Akkor teliholdnak kell lennie :-)
Tessék odafigyelni a turnédátumokra!:- :-)

Hát akkor kedves barátaim csak óvatosan a koncerthely környékén, hátha boszorkányok fognak röpködni a levegõben!
Ámbár ha repkedni nem is fog senki az sem baj, hiszen maga a muzsika, amit hallani fogtok megér egy (fekete) misét! Addig is, aki nem ismerné, itt a mágikus pillanat, hogy beszerezze a MANDRAGORA SCREAM
FAIRY TALES FROM HELL'S CAVE címû albumát!
Jó hallgatást hozzá, de viasz nem most kell :-)
666csók :

HATHOR

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!