Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
MANTRA

Elõször talán mutasd be a zenekart, tagok, mióta léteztek...stb.
A zenekar tagjai jelenleg: Jaya Hari das/N.J. (exWOMB,KALI-YUGA) basszusgitár,ének , Vijaya Gouranga das (exFANTOM) gitár, Horváth Ákos gitár, Bornemissza Gábor dob (exVÍRUS). A Mantra 1999-ben alakult, majd felvettük "Ébredj fel!" címmel egy 4 számos EP-t még Fellegi Ádám (Newborn) dobossal. Rövid ideig kisegített minket Mozsik Imre (ex-Mester és Tanítványai, UP), a dobok mögött, majd Csiky Lászlóval vettük fel 2000 nyarán az elsõ nagylemezünket "Embert játszani" címmel. Közben persze koncerteztünk mindenfelé az országban és ott voltunk a nyári fesztiválokon.
Ahogy hallgattam a cd-teket, megfogott egybõl ez a fajta pozitiv életszemléletek, ritka manapság az ilyen sajnos. Hogy tudtok Ti ilyenek lenni?
Mint azt már sokan tudják Krisnások vagyunk és ez alapvetõen meghatározza a világszemléletünket. Így a pozitivitásunk és az az energia amit rászabadítunk, fõképp koncerten az emberekre innen jön.
Gondolom sokakat érdekel ez a Krisnás dolog, amit ti felvállaltok. Errõl beszélnél bõvebben?
Semmikép se egy térítõ zenekarról van szó. Egyszerüen csak van egy közös gondolkodásunk, ami átjön. Minden zenésznek van valamilyen mondanivalója. Persze a legtöbben csak keseregnek, néha szitkozódnak, de pozitív alternatíva sehol. Mi csak megpróbáljuk elgondolkodtatni az embereket saját magukról az élet értelmérõl és sok minden másról.
Volt-e olyan, aki emiatt esetleg rosszallóan nézett volna rátok?
Általában mindenki pozitívan fogad minket.
Jelenleg a Tankcsapda elõzenekarai vagytok. Hogy megy a turné, hogy fogadja zenéteket a közönség?
A turné nagyon jó, rengeteg ember elõtt játszunk, és bejön az embereknek a Mantra zenéje.
Hogy jöttök ki emberileg a Tankcsapdával?
Lukács Lacinak már az elsõ lemezünk is tetszett, úgy hogy örült, hogy mi megyünk velük. A többiek is jó fejek, segítõkészek és sokat tanulunk tõlük.
Ez az Embert játszani anyag hogy fogy? Van már róla valmi adat?
1500 eladott cd ill. kazetta felett járunk, ami egy saját kiadású elsõ lemeznél nagyon jó.
Vannak-e turné élményeitek?
Eddigi legjobb (legalább nekem) koncert Szekszárdon volt, ahol a kezdés elõtt meglepõ módon a "Tankcsapda,Tankcsapda" kórus mellett megszólalt a "Mantra, Mantra" is. A koncerten pedig õrület volt, az embereket úgy kellett visszanyomni a színpadról.
Hogy álltok a hazi sajtóval? Itt fõleg a fanzinekre gondolok... Mennyire mûködik velük a kapcsolattartás?
Hát még nem nagyon találtuk, meg egymást... Ha bárki jelentkezik, mi benne vagyunk.
Milyen zenéket hallgatok, melyik zenekarokat?
Bár figyelemmel kisérjük a most futó zenéket és vannak kedvenceink nem túl sokat hallgatjuk õket. Így legalább nem koppintunk.
A magánéletben mivel foglalkoztok?
Ákos tanul egy zeneiskolában, mi hárman pedig egy vegetáriánus ételbárban dolgozunk, amit mi kezdtünk el.
Milyen a viszonyotok a hazai zenekarokkal? Bár ahogy látom a köszönet rovatban, rengeteg hazai banda neve szerepel...
Jóban vagyunk mindenkivel legyen az metal, vagy hc. Mi nem köpködünk senkire se és mindenkit becsülünk aki küzd.
Mit mondanál még el?
Mindenkivel szívesen találkoznánk koncerten, vagy a hallójáratokon keresztül. Kívánom, hogy tapasztalják meg, hogy milyen a Mantra tiszta pozitív energiája.
Cim: web: www.mantra.hu
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. '; document.write( '' ); document.write( addy_text39179 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
tel/fax: 294-7805, 06-20-9383-323
Mantra 1683 Budapest pf.:88

Rob