Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
NECK SPRAIN

Már nagyon itt volt az ideje, hogy egy Neck Sprain riport is bekerüljön a Rock Gyémántok hasábjaira, úgyhogy bûn lett volna nem kifaggatni Nagy Leventét (ének, bõgõ) és Kecskés Pétert (gitár) pár dologgal kapcsolatban a csapat zalaegerszegi koncertje után.
Kijött az Overgain. Milyen visszajelzéseket kaptatok?
Kecskés Péter: A szakma és a közönség részérõl is pozitívat, végülis, ami megjelent anyag, 500 kazattán és 300 CD-n, az már nagyjából elfogyott, mostmár készülõdünk a második anyaggal.
Megjelent a "Concrete Block" két válogatáson is. Hogy érzitek, ebból mennyi elõnyötök származik?
Nagy Levente: Egyrészt azért döntöttünk amellett, hogy felkerülünk mindkét CD-re, mert mind a kettõben fantáziát láttunk olyan téren, hogy azok az emberek, akik esetleg bemennek a hanglemezboltba, és ránéznek arra a CD-re vagy kazettára, amire az van ráírva, hogy Neck Sprain: Overgain, nem biztos, hogy egybõl meg fogják venni, hacsak valaki nem bíztatta õket rá. Így viszont egy újság, mint például a Metal Hammer vagy a fanzinek, amik elég sok ember kezében megfordulnak, ha ennek van egy ilyen CD melléklete, akkor az nagyon jó reklám egy ilyen jellegû zenekarnak, mint amilyenek mi is vagyunk.
Klip lesz valamelyik nótára?
N.L.: Gondolkodtunk klipben, de ahhoz, hogy egy jó klipet csináljon egy ilyen zenekar, mint mi, nagyon sok pénz kell, és az a pénz, amit beleöltünk a "Concrete Block" nótába azáltal, hogy felvettük a stúdióban, elment az a pénz is, amit gyûjtögettünk a klipre. Ezért is döntöttünk úgy, hogy az a pénz, amibõl ezt ki tudtuk volna hozni, messze nem lett volna elég a videoklipre.
Az Overgain utolsó száma az "On the Top of the World". Szinte az összes kritikában azt olvastam, hogy ez tiszta "Planet Caravan". Engem eléggé zavart ez a megállapítás, mert eszembe sem jutott volna , hogy hozzá hasonlítsam, annak ellenére, hogy ismerem a dalt. Titeket nem zavar?
N.L.: Nem úgy ültünk le a stúdióban, hogy most megcsináljuk a "Planet Caravan" Neck Sprain változatát, hanem kimentünk kicsit az udvarra, legeltünk egy kicsit, aztán visszamentünk a stúdióba, és egyszerûen ez jött ki belõlünk.
K.P.: Azt lehet mondani, hogy végülis ez a szám a stúdióban kerekedett ki. Igazából ott született meg ez a történet.
N.L.: Egy olyan jellegû elképzelésünk volt, hogy egy levezetést csinálunk a lemez végére, volt két akkord az egész nótából, és amikor már minden számmal végeztünk a stúdióban, megtörtént ez a levegõzés, és elkezdtünk játszani, aztán ez lett belõle.
Az új albumnak mikor álltok neki, esetleg csináltatok- e új számokat?
N.L.: Nincsenek új nóták. Ez elég furán hangzik, egyetlen egy új számunk van, ami ugye a "Concrete Block". Vannak riffek, ötletek, de egyelõre csak kazettákon, a gitárosok fejébe, és Sanyinak (dob) is már nagyon viszket a talpa a lábgép felett.
K.P.: Az a helyzet, hogy mindenképpen tovább akarjuk vinni a dolgot, bár nagyon megfontolandó, hogy szerzõi kiadás legyen a következõ album, vagy egy kiadónál jelenjen meg. Mindenképpen jól jönne, ha egy kiadó felvállalná a zenekart! Mindenképpen komoly kiadóban gondolkodunk, ami tud fektetni pénzt az együttesbe, és egy elég komoly reklámt tud biztosítani, mert egyébként semmi értelme.
N.L.: Egyéként a reklám mellett nagyon fontos a turné is, hiszen az elsõ turnéhoz képest érezhetõen jobb volt a második. Az emberek vették a lapot, és ez nagyon jó érzés!
Mik a továbi tervek?
K.P.: Végigpörgött két turné, úgyhogy most pihenünk egyet, aztán lassan nekiállunk az új albumnak.
A Rock Gyémántok szokásos kérdése következik: mennyire hasznosak a fanzinek számotokra?
N.L.: Nekünk nagyon sokat segítettek a fanzinek: Wackond, Vol.10.
K.P.: ...Rock Gyémántok...

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!