Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
OZIRISZ

Az Ozirisz nemrég új albummal jelentkezett. Ennél jobb apropó nem is kell egy interúhoz! Az énekes Blackey válaszolt kérdéseinkre.
Elõször is szeretnék gratulálni ehhez a nagylemezhez, mert sikerült végre egy igazi Ozirisz albumot elkészíteni! Milyen megfontolásból álltatok össze, mivel már jó régóta nem lehetett hallani semmi életjelt a zenekarról!

Nem álltunk újra össze, mivel mindig is együtt voltunk, csak az utóbbi években nem voltunk valami aktívak. Nem volt értelme. Havonta egyszer összejöttünk, hogy felelevenítsük a rockzene nyújtotta katarzist. Az évek során a banda tagsága teljesen lecserélõdött. Volt egy egységes felállás a 80-as évek végén (demós korszak), volt egy a 90-es években (2 db lemez) és most az új évezredben is van egy.
Kikbõl áll most az Ozirisz?
A.T. a doboknál, Solyka az egyik és Jeszõ a másik gitáros, Gáldeske basszer, Fekete Csabi billentyû és jómagam Blackey pedig a nótafa. Ez a 6 elvetemült arc alkotja az OZIRISZ-t.
Ami leginkább meglepett az a 300 ingyen kazetta szétosztása... nem tartotok attól, hogy ez visszaveszi a vásárlási kedvet?
Hát igen! Ezek nem kazetták voltak, hanem amit kértek. 90%-ban CD volt a kívánság. A vásárlási kedvet pedig leszarom. Nekem öröm, hogy 300 embernek tudtam valamit önzetlenül adni. Ezért is jelent meg magán kiadásban a lemez, hogy azt csináljak vele amit akarok. Nem ez volt az utolsó akció.
Milyenek a visszajelzések?
Pozitív! Az ország összes felébe jutott az ingyen CD-bõl. Már sokan írtak olyanok, akik a haverjuknál hallották a lemezt és mentek megvenni. Ez volt a cél! Van egy ember aki azt mondta: "Figyu, majd akkor lesztek nagy zenekar, ha már nálam is lesz a CD-tek." Sajnos lett és így soha nem leszünk igazán nagy zenekar. Õ ugyanis CD hamisító. Nem az bosszant, hogy másolják hanem az hogy, gagyi minõségû "butított borítós" terméket kap az ember (igaz féláron).
Mennyi idõ alatt vettétek fel ezt a lemezt, és hol?
Nem kapkodtuk el a dolgot. Csak hétvégente stúdióztunk, amikor mindenki ráért. E miatt elég hosszú volt a felvételi idõ. Mivel nálam vettük fel a "házi stúdiómban" ezért nem volt gond a pöcsölés.
A szövegeiteket kritizálta a Metal Hammer... mit szólsz ehhez?
Mivel Én írom a szövegek zömét és nekem tetszenek az alkotásaim, ezért nem nagyon érdekel. A lemezzel kapcsolatban ez volt az, ami megosztotta a közönséget. Valaki azt mondta, hogy végre érthetõek a szövegek, valaki meg azt, hogy nem a zenéhez valóak. Egyszerû gondolatokat fogalmazok meg a mindennapi életbõl, de nem egyszerûen. Persze vannak "csúnya" szavakkal megtûzdelt szövegem is, ami ezek csak a bónusz nóták. Egészen más stílusú zenék ezek, mint a többi. Ezekhez ilyen szövegek passzolnak, és nem szégyellem azt énekelni, hogy: "Húzz a f.szba, úgyis jön helyetted más" Persze ez annyira kiugró, hogy mindenkiben csak ez maradt meg. Ez olyan, mint amikor profi sportoló vagy és hatalmas sikereket érsz el, de egy versenyen látványosan összetöröd magad. Kúrhatod, hogy eddig milyen király voltál, mindenki a bukásodról fog beszélni (Álá KOKÓ). Az emberek ilyenek!
Várhatóak Ozirisz koncertek az országban?
Természetesen, de nem visszük túlzásba. Lusták vagyunk. A klubozás nem a mi világunk. Próbálunk inkább nagyobb dolgokban részt venni. Augusztus 7. kedd 18 óra Sziget, szeptember 1. Bp. Lóversenypálya MobilParty, november 3. Bp. Petõfi Csarnok (Ossián vendégeként). Az ilyen koncertekkel kiváltunk sok-sok klub bulit.
Milyen volt a kiskunhalasi Ozirisz koncert?
Na az olyan, amilyet mindig is szeretnénk. Bár nagyon elfáradtunk mire feljutottunk a színpadra. 3 napig épült a színpad, hang és fény. Persze ez is egy ingyenes koncert volt így elég sokan voltak.
Figyelitek a mai fiatal zenekarokat? Egyáltalán van akivel tartjátok a kapcsolatot?
Igen én nagyon kíváncsi természetû vagyok. Ha elmegyek egy ismertebb banda koncertjére akkor nem is Õket várom, hanem azt hogy ki játszik elõttük. Most a Sziget kegyetlen jó alkalom lesz, hogy megismerkedjek a hazai bandák zenéivel. Mindennap ott leszek a Hammer színpadnál.
Mit vártok a mostani újraalakulástól?
Hírnév. Siker. Pénz. Csillogás. Összefoglalva az ég világon semmit. Nekem az elég, hogyha szóba kerül valahol, hogy OZIRISZ akkor azt mondják: "Ja, az egy jó kis rock banda!"
Mivel foglalkoztok a magánéletben?
A.T. hol dolgozik, hol nem, de inkább hol nem. Néha besegít otthon a családi vállalkozásban. De Õ még fiatal, élvezi az életet. Õ rocksztár akar lenni! Solyka gengszterkedik. Autókat hoznak be külföldrõl. Még Õ is fiatal. Érdekes, Õk mindketten kecskemétiek. Figyelj Rob! Nálatok nem szeretnek dolgozni? Ha-Ha. Jeszõ angoltanár. Egy általános iskolában és egy gimnáziumban tanít. Mindig kérdezem tõle, hogy hogyan bírja a gimnazista lányok közeledését. Nehéz feladat lehet. Gáldeskének van egy hang-fény és színpadtechnikai vállalkozása. Nagyon szeretjük Õt és, mindent elnézünk neki! Ha-Ha. Fekete Csaba egy papíripari cégnél export-manager. Õ nálunk a másik "átlag IQ növelõ" Jeszõ mellett. Én pedig a nagy médiában, "Magyarország vezetõ televíziójában" nyomom az ipart.
Láttam a honlapotokat, és egész jól néz ki: egyszerû, átlátható és mégis sok minden van rajta. Egyedül az mp-akat hiányolom... nem akartok azokból is feltenni néhányat?
Nem szeretem azokat a honlapokat amik mint az állat pörögnek-forognak-mozognak és nem tudod, hogy hová lehet bökni. Hazánkban még nem sokan jutnak gyors internethez ezért az egyszerûbb nagyszerûbb. Mp3-ak pedig lesznek, csak türelem!
Már egyszer megkérdeztem még kb 4-5- éve Csabától, most megkérdezem Tõled is: a régi, klasszikus Ozirisz dalokat, nem akarjátok megjelentetni? Gondolok itt a 88-89es demofelvételekre!
Tudod mennyien nyaggatnak ezzel. A válaszom NEM! Szerintem elvesztené a varázsát az egész, hogyha CD-n megjelenne. Legyen szerencsés az, aki egyszer átvette magának és még megvan neki. Még magamnak se csináltam meg ezt a Demós CD-t.
Mit mondanál még el?
Nézzétek a www.ozirisz.hu -t folyamatosan. Írjatok a fórumba és gyertek el a koncertjeinkre.
A lemezbe meg próbáljatok valahol belehallgatni és ha tetszik akkor nosza-rajta.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!