Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Hétköznapi Csalódások

A pécsi Hétköznapi Csalódások zenekarból Megyeri Ferenc énekes válaszolt a kérdéseimre levélben!

Most nemrég jelent meg már ki tudja hányadik lemezetek. Errõl mondanál egy pár dolgot?
Azt hiszem már a cím is önmagáért beszél: "Dollár, hatalom, pornó". Ráadásul szeptember 11. (nevezetes dátum) elõtt jelent meg, de elhiheted, hogy nem beszéltünk össze Oszama Bin Ladennel. A témák egyébként a szokásosak: a pénz, a hatalom és az egyén viszonya, filózgatások az erõszakról, a szegénységrõl stb. szóval "Megyeri Ferenc szerint a világ".
Számomra úgy tûnik, hogy ez a lemez már zeneileg is érettebb lett...
Zeneileg valóban sokat dobott a zenekaron a Miki (dob) és a Szaki (ritmusgitár) érkezése. A magyarázat egyszerû: mindketten tehetségesek és még jobbak is lesznek, feltéve, ha hagynak minket tovább mûködni a "jóakaróink". A szövegek pedig továbbra is "szókimondóak", bár én nem szeretem ezt a kifejezést. Inkább lényegre törõnek nevezném ezt a fajta véleménynyilvánítást. Az igazságtartalmuk pedig szubjektív. Erõteljesen. Tehát lehet rajtuk vitatkozni, de azt nagy marhaságnak tartom, ha valaki politikai programbeszédként kezeli õket. Ugyanis egy elõadó belebújhat különbözõ figurák bõrébe anélkül, hogy egyetértene azok álláspontjával Ezt jó lenne tudatosítani minden olyan emberben, aki esetleg prófétát szeretne látni egyes zenészekben. A VALÓDI MÛVÉSZET PROVOKÁL! Ebben különbözik a gagyitól.
Idén lesz e újra Utazó Punkcirkusz? S ha igen, mentek-e rá?
Ezt így év elején még nem tudom megmondani, minden az eddigi szervezõkön múlik. Ha szólnak, természetesen megyünk, mert jónak tartjuk a dolgot.
Milyenek voltak az eddigi Punkcirkusz tapasztalati?
Szinte csak pozitív dolgokat tudok mondani az eddigi turnékról. Nem csak bulik szempontjából, hanem a zenekarok haverkodásának oldaláról is. Nyugodtan állíthatom, hogy nagy barátságok születtek az elmúlt években. Még azok között is, akik addig ki nem állhatták egymást. (Pl.: mi és a Prosectura, ha-ha!)
Úgy tudom, két gyereked is van már... mit szól a családod a zenekari tevékenységedhez?
A cslád már megszokta, hogy egy ilyen "megszállott" járkál köztük és elfogadtak ilyennek. Vagy csak jól titkolják, hogy mennyire nem tetszik nekik az egész. A "valódi élet" és a zene pedig összeegyezhetetlen. Ugyanis bármenyire életszagú ez a stílus, azért a valóságtól jókora távolság választja el. Ez inkább mese, mint dokumentum film.
Jó apának tartod magad?
Feltétlenül, hiszen a gyerekeimet már születésük óta eltiltottam a Hétköznapi Csalódások kazettáinak hallgatásától.
El tudom képzelni, amikor majd megnõnek, kezükbe kerül egy pár PiCsa kazetta, és "borzongva" hallgatják, hogy úristen, apánk ilyen hülye zenekarban játszik! Ha-ha!... Újabban ismét lehet hallani Rólatok különféle híradásokban, hogy feljelentették a zenekart. Mesélnél errõl?
Közelednek a választások és egy bizonyos párt, amelyik elvesztette hitelét a választók elõtt, megpróbál feljelentésekkel jó színben feltûnni az emberek szemében. Feljelentõink által hangoztatott vádak erkölcsi alapjáról elég legyen csak annyi, hogy leírom ennek a pártnak a megnevezését és vezetõjének nevét: Fkgp és Torgyán József. No comment. Egyébként az egész ügy tiszta röhej. 10-12 éves, hivatalosan sehol meg nem jelentett számok miatt görcsölnek, amiket ráadásul nem is játszunk. (Csurka, Antall stb.) "Közösség elleni izgatás"-ra hivatkoznak, ami jogilag is egy abszurdum, hiszen ezek egy személyben nem alkothatnak "közösséget", ráadásul ennek a típusú bûncselekménynek az elévülési ideje 3 év, úgy hogy matekból is karó. "Beperlésrõl" pedig egyenlõre szó sincs, hiszen több, mint egy hónap óta még azt sem tudták elérni, hogy az ügyészség nyomozást rendeljen el. Ezek az ún. "bizonyítékok" még egy 50-es évekbeli koncepciós perhez is kevesek lennének.
Mekkora példányban fogytak eddig a lemezeitek, hogy vagytok megelégedve a kiadótokkal (Auróra Records)?
Errõl nincsenek pontos adataink, de ránk még egy kiadó sem panaszkodott az eladások tekintetében.. Minket nem az eladott példányszámok után fizetnek, hanem még a megjelenések elõtt. Úgy látszik, kivívtunk már egy kis tekintélyt ilyen téren.
A mostani kiadóval nincs semmi gond, amit elvállaltak, azt teljesítik. Szóval eddig minden oké.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!