Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
REMORSE

Az ózdi banda körül végre pozitív irányba mozdultak a dolgok. Áprilisban rögzítették új albumukat, mely szeptemberben jön ki a Hungaroton gondozásában. Egy napsütéses vasárnap délelõttön kerestem fel a bandát a próbahelyén, ahol alkalmam volt belehallgatni az új dalokba, valamint váltottam pár szót a frontember Oláh Zsolttal is.
Mi történt veletek az utóbbi idõben?

Mint az köztudott, '98 táján alapjaiban változott meg a csapat felállása, a teljes ritmusszekció lecserélõdött. Az új felállással elõször a mûsort gyakoroltuk be, majd szinte azonnal nekivágtunk egy turnénak. 1999-ben kb. 50 koncertet adtunk, tavasszal a Cathether, õsszel a Cadaveres de Tortugas és a Born 33 társaságában, felléptünk az Omen és az Ossian vendégeként és a Sziget '99 Rockszínpadán, valamint elhoztuk egy országos szintû fesztivál fõdíját és a legjobb dobosnak járó címet. Volt sajnos egy tagcserénk is, a bõgõs poszton István Miklós helyére Sipos Zoltán érkezett.
Mi volt Micu kiválásának az oka?
Nagyon nehéz összeegyeztetni a családi életet a zenekarosdival. A sok koncertezést nem viselte el a családja, amit mi a legmesszebbmenõkig megértünk és tiszteletben tartjuk a döntését.
Hamarosan megjelenik az új lemez Sötétség címmel. Mennyi ideig tartott a stúdióra készülés és a felvétel?
1999. októberében döntöttük el, hogy felveszünk egy lemezanyagot, tulajdonképpen 2000. márciusáig folyamatosan írtuk, csiszolgattuk a dalokat.
Hol vettétek fel?
Fehérváron, a Pont-Mi stúdióban voltunk. Még április elején felvettük az anyagot G. Fekete Gábor segítségével. Vendégszerepel a lemezen Körmi és Szabi is a CDT-bõl. Annak idején én is vendégeskedtem náluk a Salvo Karma lemez egyik nótájában.
Meglepõdve tapasztaltam, hogy némileg dallamosabbak lettek a nóták...
Azért az a tipikus Remorse íz szerintem megmaradt. Az volt a koncepció, hogy próbáltuk egy kicsit közérthetõbbre, dallamosabbra venni a figurát. Ez fõleg a refrénekre vonatkozik, a nóták alapja továbbra is a döngölõs riffekre épül.
Hogy jött össze a lemezszerzõdés? (Kissé meglepõ a Hungaroton...)
A régi menedzserünk, a nagy Kanyi lejött egy próbára és a stúdiófelvételek elõtt azt mondta, érdekli az anyag. Az eredeti elképzelése az volt, hogy szerzõi kiadásban jelenteti meg, és tárgyalt is több terjesztõ céggel, de a Hungarotonhoz éppen ekkor került Kémeri Peti - aki régi ismerõsünk - és sikerült megállapodniuk a kiadásban, ami minket is meglepett.
Volt-e valami érdekes turné, vagy stúdiósztori?
Sipce - Sipos Zoltán - a tatabányai buli napján szállt be a csapatba, de lenyomta az elsõ buliját tisztességesen. Úgy gondolom a legtöbb sztori nem igazán publikus, mindenkinek a saját fantáziájára bízzuk, hogy miért. Lehetne sztorizni napokig, de ezt át kell élni.
Hogy zajlott le a CDT turné?
Nagyon jó volt, sok - számunkra - új helyre eljutottunk. Minden tiszteletünk a CDT-jé, hogy egy ilyen tragédia után is színpadra tudtak lépni és becsülettel le tudták nyomni a bulikat. Egyébként a turné nagyon jó hangulatban zajlott, a turnétársakkal nagyon jól összehaverkodtunk.
Meg amit mindenképp el szeretne mondani a zenekar egy interjúban...
Szeretnénk, ha minél többen megismernék a zenénket - amire remek alkalom ez a lemezszerzõdés - nagyon sokat akarunk koncertezni. Elkészült egy videoklip a "Valaki kell" címû nótánkra. Valószínûleg szerepelni fogunk egy esetlegesen megjelenõ Moby Dick tribute lemezen, egy feldolgozással.
Cím: REMORSE - 3600 Ózd, Pf. 206.
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.remorse.tk
Koncert: 30/279-73-73

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!