Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Remorse

Az ózdi csapat az utóbbi idõkben tagcserékkel töltötte mindennapjat. Év végére azonban - úgy tûnik - kialakult egy, immár stabilnak tekinthetõ felállás, amely intenzíven írja az új dalokat és hamarosan turnéra is indul. A legújabb hírekrõl Oláh Zsoltit, a csapat lelkét faggattam ki.

Miért van az, hogy mostanában minden Remorse interjút azzal kell kezdeni, hogy tagcserék voltak? Nyilván kiállhatatlan zsarnok vagy, és menekülnek mellõled az emberek... No de komolyan: 2001-ben úgy tûnt, hogy kialakult egy ütõképes felállás, tavaly nyáron azonban megingott a dolog. Elmesélnéd, hogy konkrétan mi történt?
Megromlottak e zenekaron belül a kapcsolatok ennek oka valószínûleg az volt hogy, mindenki másképpen fogta fel a ROCK-ot - kinek már nem volt kedve, kinek szórakozást jelentett... A legfontosabb, hogy én minden áron folytatni szerettem volna a Remorse-ot ezért Ózdon kerestem mindig a legjobb zenészeket és ez általában sikerült is, de a keményrokkkhoz más is kell...Tavaly volt egy turnénk Szlovákiában, ami után leültünk megbeszélni a dolgokat... Én mindenképpen komolyan gondoltam, volt akinek a hozzáállása OK volt, de saját bevallása szerint sem az õ zenéjét pengettük...És itt jönnek a zenei nézeteltérések, mert hát ugye az is volt... A tagcserékrõl még: eddig mindenki "családi okok változásai miatt" házasság, gyerek, stb távozott. Rockbrother Bociékkal (ex-Remorse basszusgitáros) rendszeresen összejárunk most is. Szóval soha senkit nem rúgtam ki, egyszerûen én vagyok, aki nem tudja feladni a harcot. Most viszont nem volt értelme tovább folytatni, nekem a Remorse elég komoly része a Life-omnak és mindenkinek energiát kell fektetni a csapatba, hiszen csak így mûködik, szivvel-lélekkel... 4 hónap alatt többet haladtun (a távtól függetlenül) mint az ezt megelõzõ másfél év alatt. Nem akarok a múlttal foglalkozni, ELÕRE!!!!!
Kik a csapat új tagja? Hogy kerültek képbe, és mi az, amit érdemes tudni róluk?
A mostani tagság hasonló korú zenei ízlésû tagokból áll (ez hozott össze minket). A távolság volt a szempont, viszont okoz problémákat, ezért még nem biztos a jövõ....De talán könnyebb megérteni a dolgokat az új dalok hallatán és tanulandó feldolgozásokból: Slayer, Annihilator, Exodus, ProPain, Bedlam, Sepultura, stb.. Az új tagok: Kovács Krisztián basszusgitározik, õ korábban a szlovákiai Friday zenekar tagja volt, és a tavaszi turné folyamán rázódtunk össze Thrash õrült rengeteg videóval CD-vel kazival, mint én! Elõtte már leveleztünk volt pár bulinkon de nem találkoztunk. Róm Gábor énekes szintén ugyanaz, õ a legfiatalabb, 20 éves. Nagy Rock&Roller, nagyon magas és elszánt! Kossuth Lajos gitáros a zenekar legismertebb neve! Õ gitármaestro az M.H.H.1995-ös versenyén harmadik lett... Korábban a kazincbarcikai Csontban nyomult, elõtte Flat Frog nevû zenekarban pengetett. Szintén thrash fanatic, és mindent el tud játszani! Oláh Kálmus unokatesóm, a tûz gyermeke, mint én... Nem túl régóta dobol, de heti 2-3-szor veri... Nagyon fejlõdõképes és sok energiát fektet be, ennek már látszik az eredményei! Én már 30 múltam de még mindig bolond vagyok... Megõrülök, ha egy hétvégét itthon töltök, meg ilyenek... Ja, és van 8 gitárom...
Mennyire nehezíti meg a próbákat, hogy a banda közel fele csak útlevéllel tud eljutni a próbákra? Nem nagyon gáz ez?
A próbák kalandosak... Kriszék jönnek busszal, Lali vonatozik , én meg kimegyek értük kocsival.. Nehéz, de ez most nem szempont. Néha mi is kiugrunk Szlovákiába, hiszen csak 60Ft a sör és egy feles... Kell ez a rakkendroll fíling... Még nagyon az elején vagyunk ezek a dolgok majd késõbb derülnek ki.
Készülnek az új dalok. A próbatermi felvételeket hallgatva ismét a régi thrash ízû dolgok felé nyúltok. Jól hallom ezt, vagy ti más véleményen vagyok?
Jól hallod! Ennek oka hogy eddig ózd legjobb rockzenészei voltak a csapatban, most viszont igazi metál és thrash fanatic emberkék, csak nézd meg a fotókat... Nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy én mindenkivel jóban vagyok most is, együtt bulizunk hétvégén a régi Remorse tagokkal!! És néha még próbálunk is, fellépünk és tervezzük hogy pár ki nem adott nótát felveszünk majd esetleg...
Az új tagok mennyire veszik ki a részüket a dalok írásából?
Lali sok ötletet hozott az új dalokhoz (a nehezebbeket!) komplett dalt is, a többi nagy részét mi raktuk össze Kámussal, mivel mi sûrûn edzünk. Krisz és Gábor CD-n kapja meg a dolgokat, de próbán mindenrõl közösen döntünk, változtatunk, stb... .Ja és beindult a hátsó apparátus is, a nagy Pati és a nagy Kanyi is itt pörög a háttérben szövegek, design tekintetében, és lett egy médiamanagerünk is, akit még nem láttam józanon Remorse koncerten!!! Ha-ha-ha
A korábbi felállás inkább a dallamosabb irányvonalat preferálta szemben a te kõ-thrash vonulatoddal. Így készült el a Sötétség címû debütáló album is. Mai fejjel és füllel változtatnál valamit azokon a nótákon?
Apróságokat változtatnék csak, a dalokat a mai napig nagyon szeretem. De ez természetes dolog, utólag mindig kicsit okosabb az ember...
Ha már a Sötétség lemeznél tartunk, lehet tudni valamit az eladási példányszámokról? (Bár szerintem nagyon jók lehetnek, mert múltkor láttalak a vadiúj páncélozott Mercidben... ha-ha)
Szerintem a Kanyit láttad a Mercivel, mivel ezeket a dolgokat õ intézi. Én nem sokat tudok róluk...
Az elsõ lemezeteket egy elég nagy kiadó gondozta. Ez a kapcsolat csak egy albumra szólt, vagy velük lesz a folytatás is? Ha nem, akkor vannak már konkrét elképzelések CD-ügyileg?
Megpróbáljuk ezeket is újragondolni. Én igazából most azt szeretném, ha magunk intézhetnénk ezeket a dolgokat, szóval saját kiadású cuccost szeretnék. Amúgy a tagcserék miatt elveszett egy komplett lemezanyag, amit még az ex-ekkel írtunk... De ez már egy más banda.
Mi újság a koncertek terén? Tavaly év végén volt az új felállás bemutatkozó bulija. A hazai közönség mennyire vette le a bandát?
Az évzáró buli jól sült el, bár okoztunk meglepetést láthatóan a finomabb lelkû embereknek...
Számíthatunk valami turnéra a közeljövõben?
Naná! Hallottál már olyat, hogy egy mûködõképes Remorse zenekar ne turnézta volna szét az agyát? Februárban indítunk, lesz pár buli Szlovákiában, aztán pedig nyomulunk itthon. A turnén a Cadaveres De Tortugassal és a Monasteryvel fogunk fellépni. A turnédátumok ügyében javaslom mindenkinek, hogy látogasson el a honlapunkra.
Megújult a honlapotok is, sõt, ha jól tudom, te is éppen valami hasonló dolgot tanulsz éppen. Mesélnél errõl pár szót?
Én szoftverüzemeltetõ webszerkesztõ tanfolyamra járok, mivel megint nincs meló... Tetszik nagyon, és legalább tudom ütni-vágni a netes dolgokat is!!! Ebbõl következik, hogy a honlapon így most már tényleg a legfrissebb infók lesznek kint, szinte percre pontosan... A külalak is változott valóban, bár ezt még nem én csináltam... De egyszer majd én is tudok ilyet talán... Már vannak kint vadiúj képek, zenék, tervezünk feltenni videokat, meg minden rockõrületet!
Még valami, amit elmondanál?
Néha fellépünk az eredeti felállással is (van videó, Cd) ez is indította el számomra a lavinát...Kaphatóak nálunk a régi anyagok, demókkal kiegészítve CD-n. Találkozunk a koncerteken! ROKK!

Kontakt:
Oláh Zsolt
3600 Ózd, Jedlik Ányos u. 12.
http://www.rockgyemantok.hu/remorse
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!