Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Nagy Rob

Folytatjuk sorozatunkat, melyben mi magunk mutatkozunk be. Nagy Rob fõszerkesztõ úrral volt némi elszámolni valóm, miután féltékenykedett, hogy Ákossal megcsináltam az interjút. Nosza, nekiestem hát, nem kímélve sem idõt sem pénzt. :o)

Komolyan gondolod, hogy túl a harmincon is lehet még valaki rock újságíró? Egyáltalán van élet harminc után?
Rob: Menj a fenébe! Ha-ha! Én nem tartom magam újságírónak, maximum rockrajongónak. Az, hogy én ezzel foglalkozok, az csak azért van, mert imádom a rockZENÉT, és így még jobban kiélhetem perverz vágyaimat. A harmincon túli életrõl meg pont Te kérdezel...? Szerintem van, mert Te itt kérdezgetsz engem, én pedig válaszolok. Ja, és még mindig szeretem a nõket!
Nem elég ám szeretni õket... Tudsz is még valamit kezdeni velük azon kívül, hogy elmosogattatsz velük?
Na ide figyelj Móni! Nincsenek jobb kérdéseid? Haha! De én mondtam, hogy bármire válaszolok... tehát csak magamat okolhatom. Tényleg, mit kell csinálni egy nõvel? Mire lehet még használni mosogatáson kívül? Pláne, ha arról van szó, hogy néha én is elmosogatok. Ha viszont szeret, és értékeli az én szeretetemet, akkor azzal a nõvel nagyon sok mindent lehet kezdeni, nem csak mosogattatni. Bár szerintem a mai lányok nem szeretnek mosogatni, mert félnek, hogy leesik az ujjukról a gyûrû, vagy ami épp rajta van! Persze, biztos van kivétel is!
Ok ok, nem feszegetem a témát. Azt viszont TUDOM, hogy szeretsz fõzni, honnan van e tudásod, rajongásod?
Nyugodtan feszegethetsz bármilyen témát, nem azért mondtam! Ugyan áruld már el, honnan tudsz Te mindent? Most már nekem is gyanús leszel, nem csak Ákosnak! Amúgy jól értesült vagy, imádok fõzni. Van amit tudok, de elõfordult már olyan is, hogy például spenót receptet kértem valakitõl, ami látszólag egy egyszerû étel! Igazából nem tudom, honnan ered eme bûnös tulajdonságom, mert valójában sosem voltam rászorulva, hogy magamnak fõzzek! Néha megbántam, hogy nem ezt a szakmát választottam.
És a kislányod is megette azt a spenótot, nem volt semmi arcul köpés?
Érdekes módon, annak ellenére, hogy a bölcsõdében megeszi, és szereti, az enyémbõl nem kért. Pedig jó receptet kaptam, és jól is csináltam meg... nekem legalábbis nagyon ízlett! Szerencsére arcul köpés nem volt! Tudod, arra ügyeltem, hogy ne tudja megtenni, nem sokáig kínálgattam neki!
Akkor szerencsére jó apuka vagy! Mesélsz amúgy a kislányról? Hogy bírja õ otthon az állandó nyüzsgést, a zenét? Van valami zene, amit úgy láttál, hogy különösen megfogta?
Hát, hogy jó apuka vagyok-e, azt sajnos nem merem kijelenteni, lehetnék jobb is! Szívesen mesélek róla, most októberben volt 2 éves, nagyon aranyos, gyönyörû kislány, tiszta apja! Ha-ha-ha! Anettkának hívják, de mivel van egy ilyen nevû televíziós sztár, ezért inkább Nettinek szólítom. A nyüzsgést nagyon szereti, nem zavarja Õt az éppen jövõ-menõ emberek. Ugyanez elmondható a zenére is! Az sem zavarja. Sõt! Ügyelek arra, hogy szemetet még csak véletlen se hallgasson. Szerencsére megszûnt az a lakodalmas mûsor, ami egy idõben minden héten volt a TV-ben. Bár most helyette vannak ezek a
"belevalómesevilág" vagy mi...Ami leginkább megfogta õt zenében? Legelõször minden nap többször le kellett játszani Jim Capaldi 'Julia' címû dalát. Ekkor még azt hiszem még féléves sem volt. Aztán egy ideig nem volt igazi kedvence, csak ilyen reklám filmek. Amit pedig pont ma tapasztaltam: a Dirty Dance két szerzeményére is ugrált, táncolt! Tehát biztos jó úton halad!
Családon túllépve: ha épp nem Nettivel vagy, illetve nem dolgozol épp, s nem is a lappal foglalkozol, van-e valami még az életedben, amire jut idõd?
Hm....pl. netezek. ez idõm nagy részét kiteszi, és közben zenét hallgatok. Abból szerencsére van választék bõven! Örömmel megyek koncertekre, már ha van ebben a nyomorult városban (Kecskemét), ugyanis úgy képzeld el, hogy errefelé nem igen lehet még koncerteket sem lekötni. Így marad más városokba való elutazás. Ez meg persze költséges mulatság, így igencsak meg kell válogatnom, hova megyek el. Szeretek sörözni, már ha Ákos fizet haha! (Igyon vizet, Ákos fizet - megj.: Ákos) Szívesen ismerek meg embereket...Ami nem igazán tud már lekötni, az a tv. Eddig rendszeresen néztem az Anyátok közt sorozatot is, de aztán közbe jött egy hónapos délutános mûszak a munkahelyemen és errõl a káros szenvedélyemrõl is sikerült leszoknom.
Volt egy rádiómûsor is, amit Ákos meg Te csináltatok. Mi történt vele? Van valami esély hasonló mûsorra valahol máshol? Alapjában véve mit gondolsz a hazai rockmûsorokról (rádió és TV)?
Na igen, abban reménykedtem, hogy ezt nem fogod megkérdezni! Azt a mûsort Kecskeméten és vonzáskörzetében lehetett fogni, és minden kedden 22 órától éjfélig volt. Elõször Ákos kezdte el csinálni ,majd neki közbejött egy elfoglaltsága arra az idõre, és elvállaltuk Angellel. Igen hamar rájöttem, én legalábbis, hogy a szereplés nem nekem való... de én igazából mindig is a háttérben szerettem volna lenni, szerkeszteni a mûsort, beadni a jobbnál jobb zenéket. Aztán egy idõ után csak úgy hirtelen megszûnt a mûsor, mindenféle elõzetes információ nélkül. Igaz, maga rádió is szünetelt. Azóta nem tudunk semmit. Talán majd Ákos... Hazai rockmûsorok? Te tudsz ilyet????? Áruld már el! Na jó, van valami Fémforrás, de ide hozzám nem jut el! Megmondom õszintén, Nagy Feró mûsorait hiányolom, legyen az Garázs, vagy Rockkalapács. Akkor és abban az idõben, õ igen keményen küzdött azért, hogy a fiatalok és a nagymamák rockzenét hallhassanak.
Nagymamák... Megint visszaértünk az életkor kérdéséhez. Az, hogy Te harmincon túlevezve is rocker maradtál, azt hiszem csoda. Miért hagynak fel szerinted a rockzene iránti egykori elkötelezettségükkel annyian? Miért lesznek szürke emberekké azok, akik valaha lázadó fiatalok voltak?
Szerintem azok az emberek sohasem szerették igazán a ZENÉT, és sohasem voltak igazi lázadók. bár ezt a lázadós dolgot is többféleképpen lehet értelmezni. Mi ellen lázadni? Csak úgy divatból, "csakaztértis", ahogyan egyes jelenlegi politikusok is csinálják, vagy valódi értékekért folyik a harc. Én mindenestre nem tudom elképzelni, hogy valaha is eladnám, elajándékoznám a cd gyûjteményemet, vagy hogy többet ne járjak koncertre. Különben is: "Üvölthet az asszony ...(na ja!) bömbölhet a gyerek, ha nagy koncert lesz akkor úgyis megyek!" Különben sem vagyok én még annyira ejjj de öreg rocker:)) Amúgy meg én is találkozok olyan ismerõsökkel, akik régen "éltek-haltak" ezért a zenéért, és most meg gúnyosan kérdezik, hogy te még mindig ilyet hallgatsz? Na ja!
És te sosem gondolkodtál azon, hogy zenélj? Mi tart vissza, hisz az Ákos is meg merte tenni egykoron... Komolyra fordítva: tegyük fel, hogy született zenetehetség vagy, minden megengedett, milyen hangszert választanál magadnak, s miért?
Dehogynem! Kinek nem fordult már meg a fejében, hogy mi lenne ha zenélhetne? Nekem is megfordult. Volt is egy gitárom, megtanultam pár akkordot és ennyi. Abbamaradt. Bár, az esküvõmön anno még ezer éve, ami sosem volt, játszottam egy dalt Ákossal. Erre rengeteget készültem, és ez pedig a híres Ricse sláger, a 8 óra munka...volt! Hatalmas siker volt úgy hajnal 4-5 óra körül! (Tényleg, még tapsoltak is a végén, persze csak Ákos miatt- megj.: Ákos) Na de komolyan, ha zenélhetnék, és meg lenne hozzá a megfelelõ külsõm, akkor nagy valószínûséggel csakis kizárólag glam-dirty rockot játszanék. ezen most sokan meglepõdnének, de én mindig is ilyen zenét szerettem volna.
Igen, én is úgy vélem, ez közelebb áll hozzád, mint mondjuk nõimitátorként Madonna slágerekkel fellépni egy nightclubban...Ha meg fogod nyerni a nagy lottónyereményt, mit veszel belõle?
Hú, azt hiszem azonnal felmondok a munkahelyemen, majd alakítok egy lemezkiadót. Ez lenne még egy régi vágyam....vagyis nem vágyam, mert az más, haha, hanem inkább álmom! Vennék egy házat magamnak...és elhívnálak sörözni!:)
Nos, akkor azt hiszem ezzel a csodás ígéreteddel be is fejezhetjük a beszélgetést, mielõtt meggondolnád magadat... Nagyon köszönöm a válaszaidat!
Én köszönöm!:)))))

www.rockgyemantok.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!