Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Rómeó Vérzik

A szlovákiai Rómeó Vérzik zenekarból Koppány énekes, gitáros válaszolt kérdéseimre, természetesen e-mailben. A zenekar egy film címérol kapta a nevét, melynek Rómeó vérzik volt a címe. Alec Baldwin a foszereplõje... de a többit inkább az interjúban, ahol többek közt megtudhatjuk, hogy most jelent meg 4. albumuk, Életöröm címmel!
Viszonylag régi zenekarnak számítotok, mégis szerintem egy pár szóban foglald össze a zenekar eddigi eredményeit, tagjait stb.
A Rómeó Vérzik zenekar 1995-ben alakult Somorján. Eredetileg 4 tagú volt a banda de ez 1998-ra háromra redukálódott. Azóta három emberbõl áll a Rómeó Vérzik: Koppány -ének, basszusgitár, Püke-gitár és vokálok, Sancho pedig a dobokat püföli. Megalakulásunk óta rengeteg magyarországi zenekarnak voltunk az elõzenekara. Csináltunk már egy huzamosabb 15 állomásból álló turnét a Neck Sprainnal még 2000 õszén. Dióhéjban valahogy ennyi!
Ez a mostani, Életöröm cd-tek hanyadik a sorban?
Ez a negyedik albumunk. Ebbõl kettõ demó-féle, amiket 1996 és 97-ben adtunk ki, majd 2000-ben jött a Kettõre indulunk, melyet már a magyarországi közönség is megismerhetett. 2002 január 22-én pedig végre megjelent az ÉLETÖRöm album is.
Hol vettétek fel? Ez ugyanis nem derül ki a borítóról.
2001 júniusában vettük fel az anyagot a HSB stúdióban. Sheer max Viktor volt a hangmérnök, akivel igencsak csodás volt a munka, hiszen minden úgy ment ahogy annak kell mennie.
Szövegekrõl mit mondanál el? Ki a felelõs értük?
Ezen az albumon a szövegek többségét már én írtam, de bátyám Kova is odatette a magáét, ahogy Püke is egy számnál.
Mekkora esélye van Szlovákiában egy magyar ajkú, ráadásul rock zenekarnak?
Ha az igazat akarod hallani akkor ennyit tudok mondani: nem sok! A Rómeó Vérzik itt Felvidéken szinte mindent elért amit lehetett. Van saját közönségtábora, saját nyári tábora, rendszeres koncertek, stb.., de ebbõl soha nem fogunk megélni.
S ha már Szlovákiánál tartunk... van-e még ott magyar zenekar és milyenek
a koncertlehetõségek?

Itt kb. 8-10 helyet tudnék mondani ahol olyan koncerteket lehet csinálni ahol közönség is van. De ez is változó. Nyílik egy új pub, majd bezárják.
A zenekarokat illetõen rengeteg tehetséges magyar rockzenekar van, csak sokan nemsokáig bírják a strapát! Ha-ha-ha..
Nem terveztek esetleg egy magyarországi turnét? Bár gondolom, ennek leginkább anyagi feltételei lennének...
Igaz sokan ismernek már minket Magyarországon, de ahhoz még mindig kevés , hogy egy önálló turnét bevállaljunk. Nyáron minden nagyobb fesztiválon ott vagyunk, õszzel meg majd csatlakozunk valamilyen turnéhoz. De ez még a jövõ zenéje.
Mivel foglalkoztok a zenélésen kivül?
Én egy kultúrális szervezetnél dolgozom, Püke ilyen illó olaj szarokat gyártó cégnél melózik, Sancho meg egy somorjai lemezüzletben múlatja az idejét.
Mire vagytok eddig a legbüszkébbek?
Arra, hogy megkerestél minket és interjút készítettünk.Ha-ha. De komolyan!
Ja meg talán arra, hogy lassan 7 éve együtt tudtunk maradni és még mindig tudunk valami újat gyártani.
És a leggázosabb dolog?
Ez a történet 2000-ben a Neck Sprain turnén történt Tabon. Eléggé felöntöttünk a garatra. Tudod, ilyen unicum meg házi pálinka, na meg minden összejött, aztán a kollégium szobát rendesen kipakoltuk éjnek idején. Annyit tudok, hogy a jegyzõkönyvbe valami olyasmi volt benne, hogy festetni kellett, bútorokat megjavítani, ja a Püke a harmadik emeletrõl akarta kidobni az íróasztalt. Elhiheted milyen pofát vágtunk mikor az ablakban megláttuk az asztalt...
Van-e olyan zenekar,akikkel úgymond testvéri viszonyban vagytok?
Azt hiszem itt elsõsorban a Cool Head Clant említeném, de szupi barátok vagyunk a Junkies-szal is meg a gyõri Story -val is.
Mi a véleményetek Uhrin Benedekrõl? Ha-ha!
A magyar Lemmy!Ha-Ha-Ha. Õ egy igazi sztár. 70 évet bírt várni míg tényleg elismert sztár lett belõle. Hogy csinált sztár e vagy igazi az ilyenkor már nem érdekes, aki ilyen kitartó az arany zsiráf díjat érdemelne.
Milyen a kapcsolatotok a hazai sajtóval?
Hát most melyik hazai? Ha a szlovákiaira gondolok akkor aránylag jó. Írnak rólunk, a koncertjeinkrõl tehát semmi probléma. A magyarországi sajtó számára szerintem még nem vagyunk elég híresek.
Mit mondanál még el?
Csak azt, hogy köszi hogy megkerestél, hogy írtál az albumunkról is. Remélhetõleg a magyarországi közönség nemsokára találkozik majd velünk és akkor lesz csak igazán életöröm...

www.romeoverzik.sk

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!