Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
ROTOR

A miskolci csapat régóta mozog a hazai rockélet porondján. Egy idõben eltûntek egy kicsit, de most újult erõvel tértek vissza. Ez adta az apropót ahhoz, hogy meginterjúvoljam a csapat frontemberét, Szentesi Jánost.
Kérlek, mutasd be röviden a zenekar tagjait!
A zenekar tagja: Ferenczi László basszusgitáros, Szilágyi Tamás gitáros, Plósz József gitáros, Fekete Szilárd dobos, és én, Szentesi János énekes.
Sokáig nem lehetett rólatok hallani. Mi volt ennek az oka?
Ez több dologból adódott. 1991-ben magánkiadásban elkészült az elsõ önálló nagylemezünk, Tépj szét minden láncot címmel. A zenekarnak ezután lett volna igazán nagy szüksége pénzre, hogy tovább tudjon lépni. A pénz nem jött össze, aztán rövid idõn belül, különbözõ okoknál fogva személycserék történtek. A doboscserét viszonylag könnyen átvészeltük, viszont a basszusgitáros poszttal valahogy nem volt szerencsénk. Öten is megfordultak a bandában, viszonylag rövid idõ alatt, ám beilleszkedni egyiküknek sem sikerült. Végül Ferenczi Laci döntött úgy, hogy õ lesz a bõgõs. Mondanom sem kell, mivel a banda nem volt mûsorképes, nagyon sok meghívást le kellett mondanunk. Igazából hallani sem lehetett rólunk, hiszen ahelyett, hogy új számokat írtunk volna, a régi mûsort kellett újra tanulni, az éppen aktuális bõgõssel. Kb. másfél éve csatlakozott hozzánk Szilágyi Tomi (ex-Atomic – a szerk.), amikortól újra meglendült a banda szekere. Ez idõ alatt elkészítettünk két anyagot, és október végére itt az újabb tizenkét számos õrület. Ez stílusában jócskán különbözik az elõz? kettõtõl, mégpedig a szövegek terén.
Milyen volt a két kazetta fogadtatása?
Ezt nehéz volna igazán megítélni. Kb. 50-50 darab ment el postai utánvéttel, hiszen csak így beszerezhetõ. Valószínûleg több lenne az eladás, ha a bandát többet lehetne látni élõben.
A rockzene mindig is élõzene volt. Mennyit koncerteztek?
Átlagosan havi 1-2 bulink van, de csak abban az esetben, ha megfelelõ körülmények között tudunk játszani. Ez pedig olyan ritka, mint a fehér holló.
Mi tartja bennetek a lelket, hogy még ennyi idõ után is zenéljetek? Végül is ti sem vagytok már „mai gyerekek”…
Azt hiszem, ez egyedül a zene szeretetének köszönhetõ.
Mit csináltok a magánéletben, mivel foglalkoztok?
Laci vállalkozó, Szilárd karbantartó, Józsi mûvész, Tomi és én pedig hivatásos nyomorultak vagyunk, vagyis élünk, ahogy tudunk.
Tartjátok a kapcsolatot a fanzinekkel, rajongókkal?
Rajtatok kívül már kértek leírást más újságok is. A rajongókkal igazából régen volt jó a kapcsolat, akkor tengernyi levél érkezett. Mára ez minimálisra redukálódott.
Mit mondanál még el?
A most készülõ anyaghoz nagy reményeket fûzünk, remélhetõleg sikerül végre kiadnunk ezt az anyagot.

Cím: Rotor / Szentesi János
3531 Miskolc, Muszkás oldal 3.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!