Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
SILENT AGONY

A '95 óta mûködõ zalaegerszegi Silent Agony (Kovács Balázs-dob, Tóth Krisztián-bõgõ, Varga Krisztián-szólógitár, Nagy Lajos-ritmusgitár, Pápai Kálmán-ének) rendkívül súlyos zenét játszik, néhány évi munka után nemrég jelent meg elsõ demojuk, Agony címmel, ami elsõ anyaghoz képest rendkívül jól sikerült. A csapat énekesével, Kámival ültem le beszélgetni.
Miért kellett ennyit várni az elsõ demo megjelenésére?

Amikor elindítottuk a zenekart, nem vettük még elég komolyan az egészet. Fel is oszlottunk egy évre. Az utóbbi idõben rendezõdtek a dolgok, újra összeálltunk, én meg úgy voltam vele, mivel annyit koncerteztünk, hogy fel kéne venni a demot. Szóval már mindenki nagyon várta.
Ha jól tudom a szombathelyi Home-ban vettétek fel...
Igen, a Home-ban vettük fel. Két nap alatt nyomtuk fel a számokat. Elég furcsa és nehéz volt az egész mindenkinek, mert elõször voltunk stúdióban. Mondjuk nekem volt a legkönnyebb dolgom, félóra alatt énekeltem fel a nótákat. Tudtam volna még igazítani sokat rajta, de sajnos már csak ennyi idõ maradt.
Hogy érintett benneteket a Metal Hammerben megjelent kritika?
Örültünk, hogy jó kritikát kaptunk Milán Pétertõl, és szerintem õ megírta volna, ha koppintások lennének a zenénkben. Márpedig nem írt semmi ilyesmit.
Elég sokat koncerteztek Zalaegerszegen és környékén. Mekkora az érdeklõdés egy-egy Silent Agony bulin?
Tényleg sokat játszunk a környéken. Voltunk már Nagykanizsán, Zalaszentgróton és Letenyén is, ahol például nagyon nagy tombolás volt. Nem tudom, hogy a feldolgozások miatt volt-e, mindenesetre nagyon beindutak az emberek. Egerszegen meg azért vannak sokan a koncerteken, mert itt nagyon ritka a mûjaj, és a fiatalabbak közül is rengetegen szeretik.
Milyen hatásokat tudsz mondani?
Persze, hogy valamilyen szinten vannak hatásaink (pl.: Slayer, Cannibal Corpse, Immortal) de semmiképpen sincs lopás a zenénkben. Próbálunk valamilyen egyéni ízt belerakni.
Tavaly a Szigeten vendégénekes voltál a Malediction koncertjén....
Igen, így van. Ezúton is szeretném megköszönni a meghívást. Egy nagyon kedves gesztus volt Zoliéktól. Ez úgy jött létre, hogy egy zegi koncert alkalmával nagyon berekedtem, és Zoli segített ki. A szigetes fellépésre pedig meghívtak vendégfellépõnek egy feldolgozáshoz.
Mennyire érint benneteket az "underground élet"?
Folynak a koncertek, lehet, hogy kijutunk Ausztriába. Felkerültünk a netre is, és aminek nagyon örülünk, az emberek egymásnak üzengetik, hogy mennyire tetszik a zenénk. A demoból elfogyott 80 db, még Nyíregyházáról, Mosonmagyaróvárról is rendeltek. Egy-két zenekarral, mint például az Art OF Butchery, Malediction, Dolmen, pedig különösen jó kapcsolat alakult ki.
Cím: Pápai Kálmán,8900 Zalaegerszeg, Stadion út I.Tel.:92/329-804

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!