Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Sonicdollz

Blondie-nál, a székesfehérvéri Sonicdollz mozgatórugójánál lelkesebb rock'n'roll arcot még nem láttam! Több dologról is kifejtette véleményét, melyben szinte mindenben egyetértek vele! Mindenféle elfogultság nélkül!

Mit kell tudni a Sonicdollz-ról? Kikbõl áll, mióta létezik?
A Sonicdollz 2000 decemberében alakult egy feldolgozás buli kedvéért, ahol olyan kedvenceinktõl játszottunk nótákat, mint pl. A Clash, a Misfits vagy a Ramones. A felállás akkor úgy nézett ki, hogy Franky 13 (Bõgõ/Ének), Jimm Sonikk(Dob/Ének), és jómagam, mint énekes/gitáros. Ekkor még mindannyian tagjai voltunk az elõzõ zenekarainknak (S.L.A.N.G., Harlot), bár Jimm-el már többször dumáltunk róla jóval ezelõtt a buli elõtt, hogy össze kellene hozni valami fasza R'N'R zenekart. Ezután a koncert után úgy döntöttünk, hogy mindenképpen csináljuk tovább. Azóta kiléptünk akkori zenekarainkból, és együtt nyomulunk. Idén augusztusban csatlakozott hozzánk Marky Fixx gitáros, aki már régóta jó cimborám, és korábban a Sugar Fix-ben játszott.
Amit tudni kell rólunk az, hogy Glam/Punk/R'n'r zenét játszunk, ha hasonló zenekarokat kellene mondani, akkor talán a Mötley Crue-t, a Ramones-t vagy a Backyard Babiest tudnám említeni.
Elkészítettétek ezt az Ep-t, amirõl már írtam...elõtte volt valami felvételetek?
Elõtte nem volt semmiféle hanghordozó, ez az elsõ rögzített anyagunk.
Hol vettétek fel, és mennyi idõ alatt?
A Pont-mi stúdióban vettük fel Székesfehérváron 4 nap alatt, június környékén, nem szarakodtunk sokat vele.
Úgy veszem észre, Te rendületlenül ûzöd a rock 'n roll-t. Nem zavar Téged, hogy sajnos, meglátásom szerint, nem éppen ez a legdivatosabb mûfaj? Koncerteken milyen igény van erre a zenére?
Én nem vagyok az a fajta ember aki mindig arra megy, amerre a legegyszerûbb érvényesülni, és hogy õszinte legyek toronymagasról szarok rá, hogy most épp melyik zenekar divatos, és melyik nem. Ez az egész Nu-metal balfaszság is mûanyag szemét. Volt 3 "jó" banda aki elkezdte ezt a fajta zenét, és most a lemeztársaságok kinyomtak 5000 kópiát, adtak egy nevet a mûfajnak, és elárasztják a világot a zéró egyéniségû pénzkaszáló gép funkciójú zenekarokkal. Nézd meg a rock'n'rollt .. Mikor kezdõdött? 50-es évek .. Ma mit írunk? 2002 és még mindig él ez a stílus, szerintem ez mindent elmond. Nekem olyan emberek a rocksztárok, mint Elvis, Johnny Thunders vagy Iggy Pop, nem mint Fred Durst, vagy az a nyikhaj az idétlen maszkjában.
Az egyik legjobb példa a Ramones. Soha nem voltak sikeresek, nem kaszáltak hatalmas pénzeket, pedig náluk egyénibb, eredetibb punk/rocknroll zenekar nem volt a mai napig, nem véletlenül kerültek be a R'N'R hall of fame-be. Mégsem mentek át soha valami éppen divatosba, mindig tették a saját dolgukat és a mai napig zenekarok ezreire voltak hatással. Gondolom az Ep-nk címébõl kikövetkeztethetõ, hogy ez a véleményem (Better be dead than fit in the trend) :-))) Koncerteken a jelenlévõ punkoknak, és a lazább zenéket kedvelõ csajsziknak is bejön a zenénk .Szóval ezzel nincsen probléma. A probléma azzal van, hogy nagyon nehéz eljuttatni a zenénket a közönséghez.
Miért van szükség arra, hogy egyszerre több zenekarban is benne legyél? Gondolok itt a Suckerstarz-ra, Zorall-ra illetve most a Sonicdollz-ra.
A válasz egyszerû: imádok zenélni. Engem ez érdekel, és szeretek minél több idõt ezzel tölteni. Igazából a Suckerstarz nem emészti fel az idõm túl nagy részét, mivel a többiek Franciaországban vannak, úgyhogy ezt a két zenekart simán tudom vállalni. Mindegyik zenekar más, nem homlokegyenest, de más, és mindegyikben tök jól érzem magam. Szerencsés embernek mondhatom magam, hogy ilyen tök jó arcokkal és zenészekkel játszhatok együtt mindegyik zenekarban.
Mi van a Suckerstarz-szal?
A Suckerstarz pihenõpályán van már több, mint fél éve... Nem tudom mi lesz, tényleg. Sokkal több van abban a zenekarban, minthogy csak úgy hagyjuk eltûnni a süllyesztõben. De sajnos semmi konkrétumot nem tudok mondani mi lesz, vagy mi várható.
Zorall...egy érdekes felállású zenekar: mesélnél errõl egy kicsit? Van -e már valami felvételetek hanghordozó anyagon, vagy csak egy koncert zenekar?
A Zorall-t idén februártól csináljuk. A sztori annyi, hogy az Atillával (Barbaro) régóta tök jóban vagyok, mind a ketten nagyjából ugyanazokra a zenekarokra gerjedünk, és eléggé hasonló módon gondolkozunk a zenérõl. Felhívott, hogy lenne-e kedvem punk/rnr felfogásban játszani a régi nagy magyar táncdalslágereket, én meg mondtam hogy persze... A felállás egyébként úgy néz ki, hogy Szasza, Hangya, Attila, Bálint a Junkiesból dobol + én. Ez nem csak egy koncertzenekar, habár már volt 4 búcsúkoncertünk:-)) Az elsõ hangzóanyagot idén év végére tervezzük. Aki eddig látott minket mindenki egyetértett abban, hogy ez tényleg nagyon Zorall:-))
Akkor térjünk vissza a Soncidollzra: ez mennyire hobbi illetve komoly zenekar? Terveztek-e valami nagyobb turné szerûséget, akár elõzenekarként?
Ez teljesen komoly zenekar! Úgy néz ki, jövõ év elején jön ki az elsõ Sonicdollz CD 12-13 nótával Japánban, amire már javában írjuk a dalokat. Élõben is rengeteg helyen szeretnénk elõfordulni. Turnét nem tervezünk, viszont lesz jó pár bulink év végéig. A legközelebbi dátum Október 5.-e Székesfehérvár, ahol a Bankrupt, a Heavens drink, és a Buttholes társaságában játszunk, kilátásban van egy kétnapos kiruccanás Szlovákiába a Disco Express-ék elõtt + számos más buli is, a honlapunkon mindig friss információkat találhattok ezzel kapcsolatban!
Jól látom a Cadaveres de Tortugas cd borítón a Te neved? Miben segítettél Nekik?
Igen, én csináltam az Incarnation lemez borítóját, ezért láthattál a borítón.
Tényleg, a zenéjük, hogy tetszik?
Abban a stílusban, amiben õk mozognak, abszolút toppon vannak Magyarországon.
Amúgy milyen zenei stílusokat szeretsz még?
Én rengeteg fajta zenét meghallgatok és szeretek... Imádom az 50-es évek rockabillyjét (Elvis,Eddie Cochran) a neo-rockabillyt, neo-swinget (Brian Setzer, Cherry Poppin Daddies), a glamet (Faster Pussycat,Vain), a punk zenét (Ramones,Dead Boys), az olyan régi zenekarokat, mint a Beatles, a Stones, de például imádom az utolsó Duran Duran lemezt a Pop Trash-t is. Ezektõl a C-re hangolt bõgatyás, ugrálós zenekaroktól + a kommersz poptól, a grungetól, meg az olyan zenéktõl amiben dallam még nyomokban sem fedezhetõ fel viszont befordulok. Általában ha valami szívbõl jön, nem a zenekar mögött álló menedzsmenttõl, vagy azért mert éppen divatos, akkor azt hallani, látni lehet.
Tudnál nekem egy pár hazai zenekart mondani, akikre érdemes felfigyelni?
Szeretnék rengeteget mondani, de sajnos össz-vissz egyedül a Gorilla zenekart tudom mondani, akik félelmetesen jól nyomják a psychobillyt. Én szeretem, ha egy zenész úgy néz ki, mint egy zenész, nem mint a sarki zöldséges + ha egy zenekar jó dalokat ír, és van valami koncepció, mind zeneileg mind image-ileg. Na most ezekkel a kitételekkel a magyar zenekarok 3/4-ét ki is húztam a listámról. Inkább mondok külföldit OK? Mindenképpen érdemes meghallgatni a Robin Black And The Intergalactic Rockstars zenekart. Kurva jók, kanadaiak õk igazán Glam 2002. Nagyon jó még a YumYums, The Dwarves, Black Halos, American Heartbreak, Groovie Ghoulies, Queer for Girls, Trash Brats, Romeos Dead, Sparkling Bombs.... Sorolhatnám
napestig a jobbnál-jobb fiatal zenekarokat, és látod ez a gáz, hogy a nyakam teszem rá, hogy a legtöbbrõl szinte senki nem hallott, pedig nagyon-nagyon jók !!
Mi a véleményed az mp3-akról, amiket az Interneten lehet találni? Mennyire tartod hasznosnak, illetve károsnak? Igaz-e szerinted, hogy kedvezõtlenül hat a cdvásárlásra?
Szerintem a cd ára az, ami kedvezõtlenül hat a vásárlásra. 5-6000 Ft egy kibaszott CD... Ki tudja ezt megfizetni kérdem én??? Szerintem nagyon jó, hogy vannak mp3-ak rengeteg zenekarnak nagyon király lehetõség ez, hogy meg tudják hallgatni a dalaikat bárhol a világon. Én pedig külön élvezem, mivel azok a zenekarok amiket én szeretek, egyszerûen beszerezhetetlenek itt Magyarországon, és így legalább van némi esélyem meghallgatni õket.
Mit mondanál még el?
Igaz, hogy a stílus, amit játszunk nem trendy manapság, de ha a közeletekben járunk, gyertek el és nézzetek meg minket, nem fogtok csalódni !!! Az oldalunkat megtaláljátok a http://www.freewebz.com/sonicdollz címen, és köszi szépen az interjút!

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!