Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

STRONG DEFORMITY

Strong DeformityA Strong Deformity-t nem igazán kényeztetik el sem a nagyobb lapok sem pedig a fanzinek szereplés szempontjából, úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy megjelenjen egy interjú oldalainkon. Sok minden kiderült a riport folyamán. Jól kiveséztük a Coal Chamberrel kapcsolatos dolgokat, és remélem, hogy ezáltal csökkenni fog a köpködések aránya, ami szerintem egyáltalán NEM jogos!
Szerintem az album még elég aktuális, kezdjük ezzel.
Elõször is a cím koncepciójára lennék kiváncsi. Miért éppen Racket?
Hair: Azért gondoltuk, hogy passzol ez a dolog, mert elég sok hangulat tükrözõdik ezen a lemezen. Talán mondjuk azt, hogy mély, sötét esetleg meleg érzés jellemzõ rá, de ugyanakkor meg nagyon agresszív. A racket pedig azt jelenti, hogy dorbézolás, viháncolás, szétcsapódás.
Egyre több banda megy a HSB Stúdióba. Ti miért választottátok?
Tibor: Az az igazság, hogy õk választottak minket. (röhögés)
Bercy: Barna, a hangmérnök nagyon ügyes, a stúdió pedig jó felszereltségû. Fõleg emiatt. Elsõsorban a felvétel azért szól így, mivel a hangmérnök profi volt, a zenekar is felkészült, megfelelõ hangszereket használtunk és a hozzáállás is jó volt.
A vendégek (Vörös András-Superbutt és DJ Cadik-ex-Anima Sound System) hogy kerültek a képbe?
Tibor: Barátok.
Bercy: Filóztunk, hogy egy-két vendéget meg kéne hívni, fõleg a Superdope-hoz , mert az egy ugrálósabb témakörû dal, és egy kisegítõ énekes nagyon jól jött, meg persze a scratch.
Tibor: Cadikkal, az Animából elég régóta ismerjük egymást, úgyhogy ki más lehetett volna, ha nem õ.
Lehetséges, hogy a következõ alkalommal is lesznek vendégzenészek?
Tibor: Majd még kiderül.
Bercy: Még nincs eltervezve, de lehetséges.
A dalok szövegét ki írja?
Tibor: Egyrészt én írtam, másrészt Hair.
Bercy:A régebbi számokét pedig Bigyusz.
Mi az inspiráció?
Tibor: Az élet.
Egy jó ideig nem lehetett tudni, hogy hol is fog megjelenni az album. Végülis a Nephilim adta ki. Hogy kerültetek oda?
Bercy: Volt egy szervezõnk, és az õ gyõri barátja révén. Fölhívtak minket, hogy adjunk egy promóciós anyagot, és ha tetszik nekik,akkor lehet szó a kiadásról.
Mik a lehetõségeitek azáltal, hogy ott vagytok?
Bercy: Szerintem a legerõsebb független, magyar kiadó, és a lehetõségeihez mérten maximálisan hozzáad a produkcióhoz. Ennél többet már nem nagyon tudtak volna kihozni belõle. Ugye minden a pénz, pénz, pénz... Minél több pénzt ölnek bele, annál nagyobb reklámot jelent, és minél többen ismerik a zenekart, annál nagyobb hatása van a dolognak. Szerintem a kiadó korrektül támogatta a dolgot.
Úgy hallottam, hogy külföldre is jártok...
Tibor: Igen, mivel a fõkiadónk külföldi.
Bercy: Mondhatnánk azt is, hogy külföldi a kiadónk, Magyarországon csak terjeszti az anyagot.
Tibor: Sõt, most a napokban jelenik meg a Racket Európa 19 országában.
Bercy: Úgy néz ki, hogy az USA-ban is.
Tibor: Egy los angelesi underground kiadó fog az albummal foglalkozni, de azt még nem tudjuk, hogy milyen promócióval. Azt tudjuk, hogy nagyobb szakújságokban lesznek hirdetések, kritikák meg fotók .
Sokan kritizálják a zenekart a Coal Chanber hatás miatt. Erre mi a reakciótok?
Tibor: Erre reagáltam egy e-mailben.
Hair: Csináljon valaki jobbat, és azután kritizáljon minket! Ennyi a véleményünk arról, hogy mindenki hasonlítgat. A Coal Chamber és a White Zombie is ugyanonnan nyúlja az ötleteket, amiket én is hallottam mondjuk öt évvel ezelõtt, csak nem volt olyan fölkapott, és nekik az feltûnt, hogy milyen kurva jó, mint nekem is.
Tibor: Minden zenekar magába szívja az inspirációt, mint például a Coal Chamberben van Orgy. Az új lemez teljesen Orgy-s szerintem.
Hair: Nagyon-nagyon keverednek, de azért annyira nem nyúlnak egymástól ezek a zenekarok, hogy ne legyen benne valami plussz.
Bercy: Meg ez szerintem tipikus magyar mentalitás, hogy mindenképpen valamihez kell hasonlítani. Szóval az elsõ lemeznél is csak Magyarországon volt jellemzõ, hogy mutogattak, hogy hú, ez tiszta Pantera meg Machine Head! Kint azért nem így kezelték a zenekart. Ez most is megmutatkozik, hogy tiszta Korn-Coal Chamber vonal... Most azért, mert le vagyunk hangolva, attól még nem vagyunk Korn meg Coal Chamber! Kicsit körül kéne nézni, alaposan meg kéne hallgatni a dolgot, nem egybõl a rosszat nézni mindenben, kicsit pozitívabban kellene hozzáállni!
Tibor: Szerintem úgy megy elõre a metal zene, hogy mindenki hozzáad valamit. Most lehet azt a múltból is kivenni, a 70-es 80-as évekbõl, ugyanúgy ahogy a trendbõl is. Nem konkrét dallamokat, hanem a belsõ töltést.
Bercy: Biztos, hogy van a zenekarnak egy érzésvilága, ami szerintem semmihez sem hasonlítható, de valamilyen szinten azért mégis közel áll valamelyik zenekaréhoz.
Tibor: Nem mi találtuk fel a spanyol viaszt meg a meleg vizet sem, nem is szerettük volna, de nem lehet már újat kitalálni, amit nem lehet máshoz hasonlítani.
A klip most készült el nemrég...
Tibor: Egy délelõtt vettük fel barátok segítségével. Egymillió forintba került volna, így pedig jóval olcsóbban megúsztuk.
Bercy: Nem volt rá nagyobb keret, sõt, lehetõség sem, de ezen belül a legtöbbet hoztuk ki belõle.
Tibor: Írtunk egy forgatókönyvet a Devil's Cabre, de az 10 millióba került volna. Arra mindenképpen egy sztorit képzeltünk el, úgyhogy arra nem lett volna megfelelõ egy koncert jellegû dolog, viszont a Standbyra pedig ez OK volt. Erre is kicsit profibbat akartunk, ilyen internetes dolgokat, de nem volt rá idõ.
Hogy érzitek, kialakult már egy közönségbázisa a zenekarnak?
Tibor: Folyamatban van. Az utóbbi idõben eléggé átalakult a közönségünk.
Bercy: Sikerült egy bizonyos "keménymagot" kialakítani, amire azért nem volt jellemzõ régebben. Akkor kicsit hûvösebb fogadtatásban részesültünk Pesten. Most kezd kialakulni. Igaz, mostanában elég sokat is játszottunk, aminek meglett a hatása.
Most hogy éreztétek magatokat? Mondjuk, ha pontozni kéne 1-tõl 5-ig, akkor hányast adnátok?
Tibor: Négyest. Mondjuk többféleképpen kéne pontozni, mert például a hangosítás ötös.
Bercy: A kiszolgálás és a hozzáállás nagyon jó volt, igaz, kicsit fáradtak voltunk.
Az új albumra készültök már?
Tibor: Vannak ötletek, de konkrét számok még nincsenek.
Bercy: Nem úgy csináljuk, hogy most akkor nekiállunk számokat írni, hanem jönnek az ötletek.
Tibor: Próbán mindig felvesszük az ötleteket egy kazettára, visszahallgatjuk, szelektáljuk, a legjobbakat pedig megtartjuk., elkezdünk dolgozni rajtuk, és vagy lesz belõlük valami vagy nem.
Nyáron hol lesztek láthatóak?
Tibor:Mindenhol.
Bercy: Az EFOTT-tól a Szigetig mindenhol. Dunakilitin, Mezõtúron, a Csörge-tavi fesztiválon. Szerencsés hekyzetben vagyunk, mert bejutottunk mindenhova. Például tavaly ilyenkor csak egy-két fesztiválon játszottunk, idén pedig volt mit letenni az asztalra, és meg tudjuk mutatni, hogy mit tud most a zenekar.
A fanzinekrõl mi a véleményetek? Egyáltalán nyomon követitek a létezésüket?
Tibor: Sajnos nagyon kevés fanzine jut el hozzám.
Bercy: Régebben, amikor az underground mozgalomból jobban kivettem a részem, még annak idején az Extreme Deformityben, akkor eléggé nyomon követtem ezt a vonalat, de van úgy most is, hogy egyszer-kétszer a kezem ügyébe kerül egy-két fanzine. Fontosnak tartom, hogy vannak, mert erõsítik ezt az underground dolgot, csak nem érkezik sok felkérés a fanzinek részérõl. Legalábbis egyelõre. Pedig eddig mindenkinek válaszoltunk, aki megkeresett minket.
A Neten sem figyelitek?
Bercy: De! Hogyne! Most nemrég nyomtattuk ki az utóbbi hónapok termését, és azokat olvasgattuk.
Tibor: Legfõképpen a saját oldalunkon található dolgokat figyeljük.
Köszönöm az interjút!

Héda

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!