Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
SUCKERSTARZ

Az egyharmad magyar, kétharmad francia Suckerstarz-szal, az Internet segítségével készítettem interjút! Aki egy kicsit is szereti a bulizós zenét, az feltétlen ismerkedjen meg a zenekarral!

Elõször mutasd be a zenekar tagjait!
Nos a zenekar felállása a következõ: Blondie Suckerstar - ének/gitár, Stuffy Suckerstar - Bõgõ, Pam Pam Suckerstar - Dob.
Elég érdekes számomra ez a két francia, egy magyar állampolgárságú zenekari felálllás. Nem nehezíti meg ez a próbákat, koncerteket?
Figyelj, amikor megcsináltuk ezt a zenekart tudtuk, hogy nem lesz egyszerû dolog megoldani a próbákat. Ettol függetlenül napi kapcsolatban vagyunk egymással, és az internet segítségével folyamatosan cserélgetjük az ötleteinket. Jelen pillanatban úgy néz ki a dolog, hogy jövõ év áprilisában vesszük fel a teljes nagylemezt, és utána kezdünk intenzíven játszani. A dalok már készen vannak, de természetesen egy 2-3 hetes közös felkészülésre szükség lesz. Az EP felvételek elõtt is össz-vissz 1 hétre volt szükségünk, és flottul ment minden a stúdióban.
Nagyon hangulatos, lendületes zenét nyomtok, amiben keveredik a punk, glam és rock 'n roll. Mit gondolsz, mennyire fog ez bejönni a mai, nem igazán erre a zenére orientált embereknek? Megjegyzem, én nagyon örülök, hogy van végre egy ilyen csapat is!...
Köszi !! Hát, ha Magyarországról beszélünk, én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. A magyar emberek nem igazán tudnak mit kezdeni ezzel a fajta zenével. A legtöbb embernél hiányoznak az alapok. Itthon szinte senkinek nem mondanak semmit az olyan nevek, mint Johnny Thunders, a TheDead Boys, az MC5, a Stooges, akik ezt az egész punk/rocknroll dolgot elkezdték. Hogy ez miért van így (vagy miért lehet így), abba nem akarok most belemenni. Viszont külföldön ennek a zenei stílusnak elég erõs underground mozgalma van. Rengeteg fanzine, kisebb kiadók stb. foglalkozik ezzel a stílussal. Van egy réteg aki szeretné magát jól érezni egy rockkoncerten, és valahogy a punk szónak is más a jelentése kint, mint itthon. Természetesen ezeken a helyeken is rétegzene ez a stílus, de mivel teszem azt az államokban lényegesen több ember él, így a rétegzenékre is van akkora kereslet, mint itt a legnagyobb zenekarokra.
Magyarországon voltak már koncertjeitek? Ha igen, milyenek voltak?
Még nem voltak bulijaink itthon, jövore viszont mindenképpen szeretnénk jó pár koncertet játszani itthon is!
A most megjelent Ep-teken közremuködik egy másik rock 'n roll arc, nevezetesen Barbaró Attila. Nem gondolkodtatok azon, hogy turnézzatok egyet a Junkiessal?
Igen, Attila jó cimboránk, nagyon jó gitáros, és abszolut rock'n'roller. Kézenfekvõ volt, hogy amennyiben van hozzá kedve, elhívjuk egy nótába gitározni!
A Junkies-al közös turnén egyelõre nem gondolkodtunk, nem tudjuk még pontosan mi lesz.
Szeretnénk jelen lenni a jövõ évi itthoni nagyobb fesztiválokon, valamint egy hasonló vonalon mozgó külföldi bandával elmenni pár helyre Európában, és esetleg kijutni Japánba amikre úgy tûnik, van is reális esély.
Nem fogtok magyarul is énekelni?
Semmiképpen. Nekem a rock'n'roll zene nyelve mindíg is az angol volt, és ez így is marad. Nem akarok nagyképûnek, vagy fellengzõsnek tünni, de inkább külföld felé szeretnénk orientálódni. Amikor megcsináltuk ezt a zenekart tudtuk, hogy ez a zene itthon nem lesz soha népszerû, vagy trendy, hiszen az ebben a stílusban mozgó nagyobb csapatokat is elég kevesen ismerik. Gondolok itt a Hellacopters-re, a Backyard Babies-re, a Wildhearts-ra, vagy a Gluecifer-re, akik habár európaiak szinte két kezemen meg tudom számolni hány ember ismeri õket itthon. A magyarországi média nem foglalkozik velük, nem a legegyszerûbb beszerezni a lemezeiket, és hiába nyomnak tuti bulikat fesztiválokon szerte Európában, ez nem elég ahhoz hogy nagyobb réteget megfogjanak itthon. Ezzel szemben pl. Svédországban a BYB igazi sztárcsapat (hónapokig vezették a svéd eladási listákat), és ott szinte minden hónapban elobukkan egy újabb tuti banda ebben a stílusban!
A november elején megkelent cd-teket egy japán kiadó adja ki. Hogy esett a választás pont rájuk? Magyarországon nem volt rá vállalkozó?
Voltak beszélgetéseink a Nephilim records-al tavaly nyár környékén, de különbözõ okok miatt az anyag kiadása végül is elmaradt. Rengeteg kiadónak elküldtük az anyagot a világ minden tájára, még jelen pillanatban is várunk visszajelzéseket. A japán Myrmecoleo records egybõl ráharapott a cuccra, és szinte napokon belül megegyeztünk velük. Érdemes megnézni az oldalukat, mert jó bandák vannak náluk: http://www.myrmecoleo.com. Nagyon korrekt feltételeket ajánlottak, és szinte semmi kötelezettséget nem kellett vállalnunk. Egyedül annyit, hogy Japán területén egy évig nem jelenhet meg ez az anyag más kiadónál.
Mit vártok tõlük, illetve miben fognak támogatni, miket ígértek?
Nekünk már az nagy dolog, hogy Japánban van egy kiadó aki felvállalt minket (ráadásul egybol az elsõ EP-vel), és kiadta a kislemezünket. A kiadó egyébként rengeteg magazinhoz, fanzine-hez eljuttatta az anyagunkat, épp most kaptunk egy levelet, hogy a japán Crossbeat magazinban van egy ismertetõnk. Emellett kaptunk visszajelzéseket Argentinából, Angliából, ezekre a helyekre szintén a kiadó juttatta el az anyagunkat!
A hangzást sikerült igen jól eltalálni... hol vettétek fel az anyagot?
A székesfehérvári Pont-mi-ben dolgoztunk, G(Fekete Gábor)-vel. A Slang-el mindíg itt vettük fel a dolgainkat, és szeretjük ezt a stúdiót. Ismerjük a lehetõségeket, és szerintünk, ha valaki tudja mit akar, akkor jó hangzású cuccokat lehet itt csinálni! Egyébként az anyagot élõben vettük fel, ami miatt sokkal dögösebb, lendületesebb lett annál, mintha külön hangszerenként szarakodtunk volna. Szóval nem pöcsöltünk sokat, az alapok fenn voltak egy délután alatt.
Videoklipet terveztek-e? És milyet?
Háát megfordult a fejünkben a klip gondolata, de nem hiszem, hogy érdemes lenne ebbe invesztálni most. Ötletünk van rengeteg, de szerintünk hiába csinálnánk egy tuti klipet, úgysem lehetne viszontlátni legfeljebb olyan idõpontban, amikor épelméjû ember tv-t nem néz. Egyébként nem is célunk az, hogy minket teszem azt minden nap lehessen látni valamelyik csatornán. Régen az élõ buliknak volt varázsa. Nem ez volt, hogy számítógéptechnikával agyoneffektezett klippeket erõltettek le az emberek torkán. Mindenki várta, hogy az adott elûadó mikor játszik a közelében, és meg sem fordult senkinek a fejében, hogy "minek menjek ki a bulira, mikor minden nap ezt az embert látom a tv-ben". Mondjuk egy Iggy bulin nem kibaszott robotfejû emberek rohangáltak a lézersugarak között, hanem az emberek egy õszinte rocknroll bulit kaptak, izzadtsággal, élõ zenével, energiával!! Érted mire gondolok !?!?!?!
Itthon hogy lehet hozzájutni ehhez az új, bemutatkozó anyaghoz?
Tõlem tudja megrendelni az, akit érdekel az anyag. A Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen el lehet érni minket.
Az elõzõ zenekarod a Slang, végleg feloszlott?
Igen, a Slang-nek vége lett idén év elején. Felvettünk egy 4 dalos maxit XXI-ik századi party címmel idén januárban, amit igazság szerint a Nephilim-nek kellett volna kiadni az év elsõ felében. Most tervezzük, hogy feltesszük a cuccot a netre, és mindenki számára letölhetõek lesznek a nóták, csak jelen pillanatban egyikünknek sincs meg az anyag, amit rögzítettünk. Nekem van egy másik zenekarom is, ami a Sonicdollz nevet viseli, ezt tavaly télen alakitottuk a Slang bõgõs Franky13-al, és a Harlot dobos Jimmy-vel. Ezzel a formációval játszottunk is pár bulit az év során, a stílus glam/punk rockabilly hatásokkal, szóval bulis pörgõs zene. A SuckerstarZ-nál dallamosabb, kevésbé zajos dolog, többszólamú vokálos refrének, de egyszerû húzos alapok vannak. Úgy néz ki, hogy jövõ év elején megyünk stúdióba, rögzítünk egy három dalos promo cuccot, és meglátjuk! Szabi (ex-Slang énekes) pedig belezúgott a fekete R'n'B/Funky zenébe. Ebben a stílusban csinált egy 4 dalos promoanyagot, és most fog összehozni egy zenekart. De mind a négyen továbbra is jóban vagyunk egymással, egyszerûen a zenei ízlésünket nem tudtuk összeegyeztetni.
Mivel foglalkoztok a zenélés mellett?
Stuffy és Pam Pam Párizsban él, és ott ügyeskednek valamit... haha. Én egy multicégnél dolgozom, amit nagyon rühellek, és kurvára nem rock'n'roll... haha
Már-már kötelezõ kérdésünk, internetes magazin lévén: mi a véleményetek az internetrõl, és az mp3-akról?
Nagyon csípem az internetet, és az mp3-akban sem látok semmi rosszat. Nekem hiába van meg valami mp3-ban, én megveszem az eredeti CD-t is. Imádom a borítókat, meg ugye jobban is szólnak a CD-k mint a mp3-ak.Tulajdonképpen a SuckerstarZ zenekar mûködéséhez nagyban hozzájárul az internet mint azt már emlitettem korábban, plusz eszméletlen jó hogy szinte bárkit el lehet érni, és bárki el tud minket érni a világ bármely pontjáról perceken belül.
Szoval az intenet egy nagyon hasznos, és jó dolog, ugyanakkor én egy elég retro arc vagyok.
Imádom az 50 es évek rock'n'roll zenéjét, a stílusát, a hangulatát, azokat az autókat, imádom a 60-as évek olyan zenekarait mint a Beatles, a Stones, és imádom a 70-es évek punkcsapatait a Pistols-t, a Damned-et, a New York Dolls-t, a Clash-t, a Ramones-t akik elkezdték ezt az egészet. Aztán a nyolcvanas évek elején, és azóta még volt egy jópár fasza zenekar (Motley, Faster Pussycat,Wildhearts stb.), de sajnos nem túl sok.
Ez az egész kurva nagy modernizálódás, tömeggyártás, automatizálódás kiírtja a lelket, és az egyéniséget mindenbõl, ugyanúgy a zenébõl, mint a mûvészetekbõl.
A hazai újságokkal, fanzinekkel milyen a viszony?
Jó a viszonyunk mindenkivel... Senkire nem tudok mondani egy rossz szót sem, mindenki nagyon segítõkész , és mindenkinek nagy köszönettel tartozunk.
Valami sztorit tudnál mesélni a zenekarral kapcsolatban?
A 666 Ep stúdiofelvételeinek próbája úgy nézett ki, hogy Stuffy-ék szombaton érkeztek Franciaországból, és hétfõn kezdtük összerakni a dalokat. Szombat és hétfõ között ugye volt egy nap szabadidõ, ezt mivel is lehetne eltölteni mással mint egy könnyû italozással. Stuffy és PamPam a könnyûnél kicsit erõsebb verzióját választották a szórakozásnak, ami valahogy úgy végzõdött, hogy PamPam lábát majdnem sínbe kellett tenni, miután sikerült leugrania, leesnie valami több méter magas építményrõl. Kb. 2 hétig nem tudott ráállni az egyik lábára (pont a felvételek ideje alatt), és mivel õ a dobos ez elég kínosan érintett minket. Haha
Mit mondanál még el? (Cím, rendelés, cd, poló,stb...)
Szeretnénk ha minél több emberhez eljutna a zenénk, gyertek el a bulijainkra, hallgassatok bele az anyagba a http://www.mp3.com/suckerstarz oldalon. A neten megtaláltok minket a http://www24.brinkster.com/suckerstarz oldalon, ahol mindig friss információkat találtok a zenekarról, rendelhettek pólót, cd-t, stb. Ha kérdésetek van a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre tudtok nekünk írni. Úgy általában pedig mindenkinek üzenem -aki még nem tette meg- , hogy fedezze fel magának a rock'n'roll zenét, lazuljon el, bontson egy sört, vagy kettot, lányok elo a ciciket, mindenki partizzon, és élvezze az életet!!!!

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!