Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

COLD SHOWER FANZINE

Ez a név kivételesen nem egy zenekart takar, hanem egy újságot. A Cold Shower fõszerkesztõje, Valentin Szilvia válaszolt kérdéseimre, melyen keresztül megismerhetitek õt, és a fanzine-t.

Mikor, és miért kezdtél el fanzine-t csinálni? Csak nem pénzre volt szükséged? Ha-ha!
De igen! A gyors meggazdagodás híve vagyok, ezért vágtam bele! Azóta már Harley-n járok! Komolyra fordítva a szót, tavaly nyáron indult, méghozzá egészen véletlenül. Hirdettem néhány CD-t, arra jelentkezett egy srác - Törzsök "Crusher" László - akivel kitaláltuk, hogy jó lenne egy fanzine-t csinálni. Egy hétig töprengtünk a dolgon, majd mivel mindketten komolyan gondoltuk, belevágtunk. Szûken ennyi a történet. Fogalmam nem volt az egészrõl, csak szerettem írogatni. Még fanzine-t sem láttam, csak az elsõ szám után. De azt hiszem, elég jól sikerültek, nem?
Valóban! Milyen stílusú bandák szerepelnek a Cold Showerben? Egyáltalán, válogatsz-e a stílusok között?
Nem, egyáltalán nem válogatok, bármilyen stílus jöhet. Van ugyan egy-két csapat, ami kilóg a szûken vett rockzenei határok közül, de ennyi belefér. Magam is mindenféle zenét szeretek, így nem szabok határt. Nyitottnak kell lenni minden iránt.
Kik a segítõid a szerkesztésben?
Mint már említettem, Törzsök Lacival szerkesztgetjük a következõ módon: 1-1 szám elõtt megbeszéljük, elosztjuk egymás között a zenekarokat, hogy ki kivel veszi fel a kapcsolatot. Munkatársak meg jönnek-mennek. A végsõ formába öntés az én feladatom. Úgy a 80 %-át én csinálom az egésznak. Nem panaszképpen mondom, mert szeretem csinálni.
Te hogy érzed: érdemes fanzine-t csinálni? Van rá igény?
Igény van, csak a terjesztés nehézkes. Néha meglepõ helyekrõl érkeznek rendelések.
Hogy állnak ehhez a 'zines dologhoz a zenekarok?
Változóan. Vannak, akik teljes lelkesedéssel válaszolnak, küldik a promocsomagokat, és vannak, akak többszöri próbálkozás után sem méltatnak válaszra. Lehet, hogy rosszak a tapasztalataik? Nem igazán akarok látatlanban ítélkezni. De mindenképpen érdemes volt már eddig is csinálni, egy halom klassz zenekart megismertem, és jó néhány segítõkész pozitív emberkét is az ország különbözõ részeirõl.
Milyen formátumban, és mekkora példányszámban készülnek az egyes számok?
Az elsõ három szám A/5 formátumú, f/f, fénymásolt volt. A mostanában megjelent 4. szám is A/5, f/f, de nyomdai. A példányszám most olyan 80-100 között mozog, ami nem sok, de jelentõsen növekedni fog a 4. számtól.
Vannak kedvenc demóid? Mik azok?
Persze, hogy vannak! Például: Haemocultura: Haemo - demo, Gire: On Dist, After All: To Many..., Alfred's Violin: Oxidized, és az Intense új maxi CD-je Black Down címmel is nagyon király! De ezek tényleg csak a legszûkebb kedvencek, még egy halom van, amit szívesen hallgatok. És még mennyi van, amit nem is hallottam!
Egy kényes kérdés: Melyik volt az eddigi legrosszabb, legigénytelenebb zenekar, amelyikkel találkoztál?
Szerencsére nagyon klassz demókat kaptam eddig, le is kopogom... Törzsök Lacihoz érkezett viszont a ceglédi Dead Corpse zenekar elsõ demója, amirõl én biztos szigorúbban írtam volna. Egy két felvétel érkezett, amin voltak jó ötletek, de én még gyakoroltam volna a helyükben gitározni, dobolni, és dalokat összerakni. meg kell említenem, hogy sarkalatos pontja a zenélésnek az ÉNEK! Sokszor nagyon jó produkciót rontanak le a zenekarok a hamis, kidolgozatlan, "hangjanincs" frontemberek önkritikátlan magamutogatásával. Túl szigorú voltam?
Mit csinálsz a magánéletben? Beszélj egy kicsit magadról!
Most éppen munkát keresek. Délutánonként számítógépes programozói tanfolyamra járok. Amúgy imádok olvasni, fotózgatni, 50 km/h -val lezúdulni egy hegyrõl montival, és van egy-két furcsa hobbim, amivel nem botránkoztatom meg az olvasókat... ja, és fantasztikus Star Wars és David Lynch rajongó vagyok! (Nincs meg valakinek véletlenül a Twin Peaks tévésorozat?) Egy saját, egyszemélyes demót is csinálgatok. A gitár, meg az ének lesz élõ, a többi számítógéprõl megy majd. No, meg valami Cold Shower nevû újságot is készítgetek...
Mit kérdezzek még?
Kérdezd meg, hogy hány éves vagyok, mert ezen úgyis mindenki kiakad!
Egy lánytól ilyet kérdezni? Na mindegy, hány éves vagy?
26 leszek nemsokára. De tényleg!
S végül, hogyan lehet megrendelni a Cold Shower fanzinet?
Borítékban, vagy rózsaszín csekken a címemen. Az ára 150 Ft+ 50 Ft pkg.
Cím:
Valentin Szilvia
1151 Budapest
Bartók Béla u. 17.

 Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!