Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

TANKCSAPDA

TANKCSAPDAA nyár egyik legfontosabb hazai rockeseménye mindenképpen a Summer Rocks 2000 fesztivál volt. Rengeteg hazai és külföldi fellépõ színesítette a programot, ám én talán legjobban mégis az új felállásban nyomuló Tankcsapda bulijára voltam kíváncsi. Szerencsére nem kellett csalódnom, Lukács Laciék egy fergeteges bulival bizonyították, hogy ez a trió méltán nevezhetõ a legnépszerûbb hazai rockzenekarnak. A koncert után sikerült a bõgõs-énekessel egy kötetlen beszélgetést megejtenünk. Nem a szokványos kérdezz-felelek interjú volt ez, így kicsit nehéz volt a lényeget kihámozni, de azért talán nagyjából sikerült.
Elõször is a legkézenfekvõbb kérdés: hogyan láttátok a színpadról a bulit? Milyen volt most már élõben, koncerten együtt nyomulni az új dobossal, Fejes Tamással?

Nagyon jó volt. Tamással végre ismét felszabadultan játszhatunk, igazán tudtuk élvezni a bulit. Jót tett nekünk ez a kis pihenés, ami mögöttünk van, Tamással is sikerült összeérnünk, Cseresznye is hazajött Amerikából...
...igen, ezt mi is észrevettük... Bár ezzel kapcsolatban hallottunk egy-két pletykát... Feloszlás, ilyesmi...
... na igen, de amint te is láthattad, ez hülyeség. Itt vagyunk, 10 év után is játsszuk ez a rock'n'roll-nak hívott... Szóval ismét együtt a csapat.
Megváltatok a menedzser-koncertszervezõ, addigi mindenes Kémeri Pétertõl is. Errõl a témáról lehet beszélni?
Persze. Nincs ebben semmi titok. Eltelt jó néhány esztendõ, és kibuktak a dolgok. Megromlott a kapcsolat közöttünk, végül szükséges volt a válás...
Ezek szerint haraggal váltatok el... Beszéltetek azóta egymással?
Néha dumálunk telefonon, de csak a legszükségesebbekre korlátozódnak ezek a beszélgetések.
Más téma. Meglepõ módon két új dalt is nyomtatok a bulin. Sajnos a címüket nem bírtam megjegyezni...
...maradjunk inkább annyiban, hogy volt egy lassabb és egy gyorsabb nóta.
Igen. A két dal egy-egy régebbi nótát juttatott eszembe. A lassabb engem az Ember tervezre, a gyorsabb pedig a Ki csinál rendet-re emlékeztetett, mind szövegileg, mind hangulatilag.
Végül is igen. Bár a lassabb nóta szerintem inkább a Bárányra hasonlít, de végül is igazad van, tényleg felfedezhetõ némi párhuzam az Ember tervezzel is. A gyorsabb dal egy igazi Tankcsapda buli nóta, pörgõs, jó kis dal.
Ez tehát azt jelenti, hogy az új számokkal visszakanyarodtok a korábbi lemezek világához?
Nézd, ennek a zenekarnak már van egy kialakult stílusa, világa, nem hiszem, hogy bármelyik dalunk is visszakanyarodás lenne egy korábbi lemezre. Egyszerûen Tankcsapda dalokat írunk.
Véleményem szerint jelenleg Te vagy az ország legjobb szövegírója...
...tudom (ha-ha)
Honnan jönnek ezek a frappáns szövegek, rímek?
Nem szoktam görcsölni a szövegekkel, nem agyalok napokig a rímeken, egyszerûen csak jönnek. Az életbõl, a körülöttem levõ világból veszem az ötleteket. Tudod, én Debrecenben élek, és egyszerû, józan paraszti ésszel gondolkodom.
Gondolom, nagy bajban voltatok a mai koncertmûsor összeállításával...
Nem csak a maival. Végül is tíz év és jó pár lemez anyagából tudunk válogatni, és lehetetlen olyan mûsort összehozni, hogy mindenki maradéktalanul elégedett legyen. Mindig lesznek olyan számok, amit valaki hiányol. Amúgy ezekre a nyári fesztiválokra próbáljuk úgy összeállítani a programot, hogy az igazán nagy közönségkedvencek szerepeljenek. Egy saját koncert, turné azért más egy kicsit, ott szabadabban tudunk válogatni, régebbi, elfelejtett nótákat is elõ tudunk szedni.
Na igen. Én például borzasztóan hiányolom már évek óta az egyik legjobb nótátokat a bulikon... A Boka címû dalról beszélek.
Látod, ez az, amirõl az elõbb beszéltem. A Boka amúgy is egy elég szélsõséges dal, sokan szeretik, még többen pedig nem... Én mondjuk nagyon szeretem játszani, jó kis dal...
Végezetül a közeljövõ terveirõl mondj pár szót!
Elvileg õsszel jön az új lemez, aztán november/decemberben egy kisebb turnét csinálunk, ahol a fontosabb állomásokat ejtjük útba. Pontos helyszínek és idõpontok késõbb...
Cím: 4003 Debrecen, Pf. 55.
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
web: http://www.tankcsapda.com

Ákos

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!