Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Thema Eleven

A cseh Thema Eleven az európai underground HC élet igen aktív résztvevõje. Neurosis hatású noisecore zenét játszanak, rengeteg koncertet adnak; számtalan válogatáson és split-anyagon szerepeltek már. A várhatóan igen súlyos debreceni buli elõtt Tátrai Emese beszélgetett a csapat egyik tagjával, Marek-kal:

Kérlek mondd el röviden a zenekar történetét!
A Thema Eleven kb. 7 éve mûködik, mintegy 300 koncertet adtunk már a Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Szlovéniában, Olaszországban, Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Oroszországban és Magyarországon...(Nem gyenge lista. - MSE) Van egy "Juicyfruit Coma" címû 7"EP-nk, egy megosztott LP a Ravelin 7 nevû bandával, megosztott 7"EP-nk a Gnu és a Canitrashcan zenekarokkal, valamint egy "DCLXVI/Choose Your Beast" címû LP-nk (a római szám megfejtése : 666. - MSE) és rengeteg dalunk szerepel válogatásokon.
A banda neve elég érdekes számomra. Légyszi magyarázd meg!
Utahban élt valamikor egy fanatikus katolikus fõpap, aki fiatal lányoknak tanított gospel éneklést. Egy napon bekattant és úgy döntött, hogy egy picit különös módon megváltja azokat a lányokat : 11 lányt lelõtt. Neve William Thema volt.
Zenétek mûfaja noisecore, Neurosis hatásokkal. Volt szerencsém látni és hallani a Neurosist pár évvel ezelõtt Budapesten (a Today Is The Day és a Voivod társaságában) és mitnemondjak, sokkolóak voltak! Ti is efféle hatást szeretnétek gyakorolni a rajongóitokra a koncerteken? Szerintem a ti zenétek is hasonlóan beteg.
Különösen a régebbi Neurosis lemezek (Enemy Of The Sun stb.) a kedvenceink. Életem legnagyobb baklövése volt elmulasztani egy prágai Neurosis/Unsane/Ambush koncertet pár évvel ezelõtt. Az új Neurosis albumok eléggé eltávolodtak a régebbi anyagoktól...
Milyen egyéb hatásaitok vannak még? Zeneileg és általában...
Nehéz megmondani, zeneileg rengeteg dolgot hallgatok - a jazztõl a grindcore-ig... Legutóbb olyanokat hallgattam, mint a Lali Puna, a Guns'n'Roses és egy válogatást a 80-as évek elektroszarságaiból, pl.:Alphaville, New Order stb. Szeretem a portlandi bandákat is (From Ashes Rise, Tragedy). Aztán például jó az Isis, Yaphet Kotto vagy olyan klasszikusok, mint a Kyuss, Fu Manchu...
Beszélj a szövegeitekrõl! Melyek a fõ témáitok?
A szövegek személyesek - a körülöttünk zajló mindennapi szarságokról szólnak. Végül nem lett mind kinyomtatva, ezért vannak azok a kiikszelt helyek az LP szövegfüzetében.
Van egy "DCLXVI" címû lemezetek és rengeteg megosztott anyag és válogatásokon szereplõ számok. Ez eléggé underground dolog. Ti direkt így szeretitek vagy egyébként miért nem adtok ki több teljes lemezt?
Ó, a magyarázat nagyon egyszerû - gyakran koncertezünk, ezért alig jut idõnk új számok írására. Ehhez jön még az, hogy a dobosunk kb. 100 km-re lakik innen, a Thema 11 két tagja egy Karl Marx nevû bandában is játszik még, és a basszgitárosunk gitározik is egy The Mexican Lovers nevezetû zenekarban. Totálisan elfoglaltak vagyunk - ez az oka.
Voltatok már Magyarországon? Milyen magyar bandákat ismertek?
Pár évvel ezelõtt játszottunk Budapesten, a hely neve Bem Rockpart volt. Nem ismerek sok magyar bandát, de most kapcsolatban vagyok a Dream Long Dead koncertügynökségtõl Jakival, aki épp most szervez be ide a Csehországba néhány magyar zenekart, akikkel játszhatunk. Legutóbb a Blind Myself nyomott egy koncertet a városunkban és döbbenetes volt...aztán ismerjük még például a The Idoru-t, Newborn-t...
Mit szeretsz és mit utálsz a mai világban?
Az egyetlen dolog, amit utálhatsz, az saját magad -egyedül te vagy felelõs az életedért- és ha nem, egy vesztes vagy, aki képtelen saját kezébe venni az életét. Kihasználhatod az összes dolgot, amit gyûlölsz és elérheted, hogy mûködjenek számodra, engedelmeskedjenek a szabályaidnak. Az általad utált dolgok a rabszolgáid lehetnek, ha megfelelõen tudod kezelni õket. Amit utálsz, az leszel, de tudnod kell kezelni ezt. Ezért sem beszélhetünk gyûlöletrõl, kivéve ha önmagunk iránt érezzük. És hogy mit szeretek? Az intellektuális szar dumát.
Milyen filmeket kedvelsz?
Sajnos nincs sok idõm a mai filmeket nézni. Kedvenc rendezõim : Harmony Korine (Gummo címû filmje az elsõszámú kedvencem, és keresem legutóbbi filmjét, a Julien Donkey Boyt! Ha megvan valakinek, írjon nekem, hálás lennék érte!!!) vagy Aki Kaurismaki. Természetesen Lynch (fõleg az Eraser Head címû filmjét), Jim Jarmusch, Peter Greenaway régebbi filmjeit is kedvelem. Van egy független mozi a városunkban, szóval van lehetõségünk jó filmeket látni, de nincs rá elég idõm. És természetesen imádom a kísérletezõ filmeket, videomûvészetet!!!
Jövõbeli terveitek...
Jelenlegi elsõ dolgunk új számokat írni az új lemezhez és felvenni. Éppen kiadókat keresünk bárhonnan a világból, úgy, mint a legutóbbi albumunk esetében (az megjelent Oroszországban, Törökországban, Malájziában, Franciaországban és most már Németországban és Chilében is). Természetesen tervünk még minél többet koncertezni is.
Köszönöm az interjút, viszlát Debrecenben!
Viszlát!!!!!

thema11.czechcore.cz

-Tátrai "MSE" Emese-

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!