Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
Tunyogi Péter

Az ember idõnként rákeres kedvenceire, figyeli a sorsukat, aztán talál valami örömteli, jó dolgot. Így sikerült megtalálnom azt a hírt is, hogy Tunyogi Péter újból teljes erõvel a zenében és a színpadon él, ennek örömére pár e-mailben feltett kérdés erejéig a rendelkezésemre állt.

Örömmel látják a rajongóid, hogy újra aktív vagy, s ráadásul találtál egy remek csapatot is magad köré. Hogyan szedted össze a kecskeméti Idõgép-srácokat? Ismerted õket régóta, vagy most pottyantak az öledbe?
Az Idõgép keresett meg engem, egy fellépés alkalmából, ami jól sikerült. Úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a közös munkát.
Mivel õk egy komplett zenekarként csatlakoztak hozzád, meg kell kérdeznem, hogy fognak-e a továbbiakban Idõgép-ként is mûködni, vagy mindenestõl melletted leszenk?
Errõl õket kéne megkérdezni.
Amikor a nevedet meghallja egy korombéli nem annyira ifjú ember, évtizedek peregnek le dalok formájában elõtte, amiket a Te hangoddal ismert és szeretett meg. Neked mit jelent a múltad, mit mennyire tartasz benne fontosnak, esetleg akad-e olyan, amit ma másként tennél?
"Ha újra kezdhetném, újra kezdeném.."
Nem nyomasztó néha olyan legendás dalok elõadójának lenni, mint a mai napig zúzott Mobil számok? Nem volt még soha olyan gondolatod, hogy most vagy hajlandó utoljára elénekelni mondjuk A Királyt? Ha van ilyen érzésed, mi lenne az a dal, amit mindenképp megtartanál (és nem a közönség elvárasai miatt) a repertoárodon?
Szerencsére a közönség kedvenc dalai, az én kedvenc dalaim is.
Réges-régi zenésztársaid közt akad valaki, akivel rendszeresen tartod a kapcsolatot?
Sok zenésszel a mai napig jó kapcsolatban vagyok.
Térjünk át a jelenre, elvégre elõre kell nézni. Honnan volt benned erõ és akarat egy újabb újrakezdéshez? Hány újrakezdés volt eddig az életedben?
Szerintem nem kellett újra kezdenem semmit, csak a magam útját járom.
Az új csapattal hamar összerázódtatok? Nem gond nekik, hogy kecskemétiek?
Magyarországon nincs távolság.
Dalírással hogy álltok? Mik a kilátásai egy új Tunyogi Band lemeznek, vagy legalábbis számíthat-e a közönségetek a koncerteken új szerzeményekre?
Sok közös tervünk van, többek között egy új Tunyogi Band lemez is.
Amikor épp nincs más dolgod, milyen muzsikákat hallgatsz mostanában? Mivel pihensz és mivel örülsz ujjongva a világnak?
Amikor jó zenét hallgatok az mindig öröm és kikapcsolódás számomra.
Nehéz dolog egy olyan meghatározó egyéniséget kérdezni errõl, mint Te: Van-e olyan, ha egy varázsló melléd pakolna a színpadra pár embert, akikkel dupla örömmel zenélnél, akár hazait, akár külföldit, szóval van-e erre valami névsorod, hogy kik lennének a Te "álomcsapatod"?
A magyar és a külföldi elõadók közül is sok régi, és sok új tehetséges zenész van akikkel szívesen állnék egy színpadon.
Mik azok a dolgok, amiket a közönségtõl, a rajongóktól kaptál élted nehezebb idõszakaiban, mennyire fontos számodra a tõlük érkezõ visszajelzés? A mostani koncertközönséged hasonlít a régi arcokra, vagy nagyot változott a világ az elmúlt 20-30 évben?
A közönség szeretete éltetett régen és most is. A régi koncert közönségemmel most is találkozom a sok fiatal rajongó mellett. A közönség rockzene iránti szeretete nem változott az elmúlt 20-30 év alatt.
Itt a nyár, és mivel hála Istennek tettre kész vagy, várnak a nyári koncertek is. Mikor és merre láthat benneteket a közönség a nyáron? Vannak-e már konkrét helyszínek / dátumok?
A honlapomon (http://tunyo.atw.hu) a koncertmenüben minden buli megtalálható.
Koncerteken mennyire fontos, hogy elõvegyed a régi Mobil dalokat? Jobban örülnél-e, ha inkább frissebb nótákat kérnének csak?
A fiatalok az új nóták mellett, mindig kérik a régi dalokat is.
Mit gondolsz, miben változott a Te elvárásod a rockzenével szemben?
Mindig szerettem jó zenészekkel dolgozni, és hiszek a rockzene jövõjében.
Mennyiben felel meg a világ mai sora annak, amit Te elképzelsz, (most kimondottan a zenei irányzatokra gondolok), mennyire tudsz azonosulni a modernebb hangvételû muzsikával?
Nagyon örülök, hogy újra divat lett az élõzene, amit az országban sok fiatal mûvel és szeret.
Szerinted nehezebb dolga van-e egy mai kezdõnek olyan magasra jutni, mint Te jutottál, vagy esetleg könnyebb? Kikbõl lehetnek a jövõ "Tunyói"?
Hosszú évek kitartó munkája kell ahhoz most is, hogy valaki elismert zenész legyen.
A zene mellett mikre van még idõd? Van-e valami hobbid, vagy mindent kitölt a muzsika meg a szeretteid?
Imádok horgászni és szeretem a jó mozit. Szeretem a jó ételeket, szívesen fõzök egyszerû és ínyenc fogásokat egyaránt. A szeretteim a legfontosabbak a lelkem számára.
Köszönöm a lehetõséget, sok sikert és örömet kívánok, s remélem, hamarosan élõben is találkozunk!

Gyebnár Mónika

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!