Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

VÍRUS (Rostás Bea)

Elõször is arról mesélj, hogy kerültél az egri Vírusba, és mióta vagy tagja?
Egy éve énekelek a Vírus zenekarban. Az együttes akkor már több éve létezett, de más tagokkal, más énekessel, más stílusú zenével. A fiúk megkerestek, mert már hallottak rólam. Az elején nekik is furcsa volt a nõi hang, de mûködött, így maradtam.
Hogy sikerült beilleszkedni a négy fiú közé?
Az elsõ próbákon nehezen oldódtam fel, szinte "belecsöppentem" ebbe a világba. Mivel mindenkinek lehetõsége volt ebben a zenében kibontakozni, legfeljebb kisebb nézeteltérések voltak. A közös bulik, fellépések segítették a csapatszellem kialakulását.
A Vírus elõtt volt már énekesnõi próbálkozásod?
Már régen is énekelgettem társulatokban, vokalista is voltam, de az hamar kiderült, hogy ahhoz túl erõs a hangom. Az akkori zenekarban a demo felvételén három méterre állítottak a mikrofontól, mert túlkiabáltam az énekest. Ekkor megfogadtam, hogy: "Soha többé vokál, ezentúl szólóban énekelek."
Bennem maradt az az "arcod", amikor a szolnoki tehetségkutatón átadták a stúdiós díjat, Te pedig szaladva és fülig érõ szájjal vetted át. Ennyire meglepett a helyezés?
Hát persze, hogy örültem, hiszen sok jó zenekar volt ott, bár titokban reméltem, hogy helyezést érünk el.
Mikor elõször kerestelek az otthoni telefonszámon, azt mondták, hogy Pécsett vagy koleszban. Ezek szerint ott tanulsz. Milyen suliban?
Pécsett tanulok az Egyetem Mûvészeti Karán, Szobrász szakon. Tizenöt éves korom óta szobrásznak készülök, szeptembertõl másodéves hallgató leszek. A szobrászat a hivatásom, a zene a szenvedélyem, életelemem, olyan, mint a napi kenyér. A kettõ megfér egymás mellett, kiegészítik egymást.
Mennyi idõd marad a magánéletedre, ha hétköznap suli, hétvégén gondolom próba?
Igyekszem minél hasznosabban beosztani az idõmet, hogy ne legyenek elhanyagolva a barátok, a "gyökereim" (a család) a suli és a zenekar mellett. Nem tudok miden hétvégén próbálni, mert hát Pécs " a világ végén van", így sokszor csak 2-3 hetente tudok hazautazni (kivéve, ha koncertek vannak). Nagy utazó lettem.
Milyen zenéket hallgatsz?
Mindenféle zenét meghallgatok, hangulatomtól függ, hogy mit. Mivel igen "pörgõs" életet élek, talán ezért esik jól sokszor nyugodtabb "meditatív" zenét hallgatni. Kedvenc énekesnõm Loreena McKennitt. Fõleg a keleti népek zenéi vannak rám nagy hatással.
A demo három nótájából mindössze egyben énekelsz. Ez az arány a fel nem vett nótáknál is? Illetve direkt énekelsz ennyire kevés dalban?
A demo második számában azért nem énekelek, mert az zeneileg ének nélkül is teljes, a harmadik szám (...Csak ült némán...) ma már teljesen készen áll, de a demo felvételére nem tudtam felkészülni, és a fiúk már nem tudták nekem idõben elküldeni a zenei alapot. (Az én feladatom a már kész zenei alapra kitalálni az éneket, de a nagy távolság miatt sokszor kifutunk az idõbõl.)
A zenekar bulizásairól hallottam már egy-két dolgot... Ezekben Te is részt veszel?
Természetesen fellépés után én is kikapcsolódom, a fiúk nagy mókamesterek, úgyhogy általában jó a hangulat.
Az egyik legfontosabb dolgot majdnem kifelejtettem: a dalszövegek. Ezeket Te írod? S ha igen, milyen témájúak a többi dalok?
A dalszövegeket általában Tomi írja, a basszusgitárosunk, de változó (elõfordul, hogy én is írok). Sokszor kissé elvontak, a zenénk lényege, hogy minden érzékszervet megmozgasson, a szívedet, az agyadat is.
Mennyire vagy zenefanatikus? Van kazetta/CD gyûjteményed?
A zene kitölti a hétköznapjaimat; van egy kis "zenei gyûjteményem", de elõfordul, hogy ugyanazt a zenét akár ötször is meghallgatom.
Van-e valamilyen különleges hobbid, szokásod, mániád?
Sok minden mást csinálok még, nem feltétlenül különleges dolgokat. Szeretek olvasni, táncolni, nagy "haspók" vagyok, stb. még sorolhatnám).
Mivel tudod leginkább felidegesíteni a zenekar többi tagját?
Néha kicsit túlpörgök, de már megszokták. (Nem nagyon mernek velem ujjat húzni.)
...és õk mivel tudnak Téged felhúzni?
Néha kissé lassúak, de már megszoktam.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!