Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

WITHOUT FACE

Az alábbi interjú még a „régi” Without Face-rõl szól. Azóta átalakult a zenekar, jobban mondva az alapító Márton Péter gitárost és a bõgõt kezelõ Bánfalvi Györgyöt finoman szólva kitették a zenekarból a többiek. Azt most ne firtassuk, hogy ki miért volt és nem volt hibás, ezt úgyis csak õk tudják pontosan, egy kívülálló számára nem is túl fontos információ. A lényeg, hogy Márton Péter - akivel a lenti beszélgetés is készült - és Bánfalvi György azóta gõzerõvel összehozott egy új csapatot néhány ex-Stonehenge-es sráccal, mely Shockwave néven fog mûködni.
Az új zenekarhoz sok sikert kívánunk, most pedig következzen a posztumusz interjúvá avanzsálódott párbeszéd.

Mikor indult a történet?
1997 májusában kezdtük el a próbákat. A zenekarból mindenki játszott már más bandában, pl.: Dissect, Septic Men, Witchmasters. '97 októberében rögzítettük a demót, ami most februárban szerzõi kiadásban is megjelent a MusiCDome terjesztésében. A felállásunk változott a felvétel óta, Zelézi Lajos helyére Bánfalvi György került a bõgõsi posztra. November óta koncertezünk, többnyire a Stonehenge társaságában, eddig többnyire pozitív visszajelzések kíséretében.
Ezek szerint cirka 5 hónap alatt már készen is voltak a dalok a demóra. Mi a titka, hogy ilyen rövid idõn belül ilyen minõségi munkát tudtatok csinálni? Az ötletek már megvoltak?
Egy pár szám már készen volt gitáron, de a titok abban rejlik, hogy hetente 4-5-ször, 5-6 órát próbálunk (plusz a koncertek), attól függõen, hogy ki mikor és mennyire ér rá. Ennek következtében októberre már 10 szám - kb. 1 órás anyag - közül választhattuk ki azokat amelyek felkerültek a demóra. Pillanatnyilag másfél órás anyagunk van készen, ami a feldolgozások nélkül értendõ.
Honnan ered a csapat nevének ötlete? Van esetleg valami koncepció mögötte?
Hosszas töprengések után döntöttünk a Without Face név mellett, ami egyébként egy film címébõl ered. Semmilyen koncepció nincs a név mögött, bár szerintem egyre jobban tükrözi a zene milyenségét.
A demó címe (men) Without Face vagy csak egyszerûen Demo '97? Ez nem derült ki egyértelmûen a szórólapról!
A demó címe (men) Without Face, ami szerintem nem igazán a zenekarról szól. A címben mi azokra az arc nélküli  emberekre gondoltunk, akikbõl sajnos van egy pár a mi környezetünkben is.
Mostanában egyre több zenekarban bukkannak fel lányok. Ti eleve így is terveztétek?
Már a legelején két énekesben gondolkodtunk, viszont a legtöbb zenekarral ellentétben egyenrangú hangszerként szerettük volna alkalmazni, nem csak vokálozás gyanánt.
Hogyan választottátok ki a stúdiót?
A stúdió kiválasztásában az volt a szempont, hogy közel legyen hozzánk és aránylag olcsó legyen természetesen anyagi okok miatt. Nagyon jó hangulatban folytak a felvételek, ez nálunk nem egy utolsó szempont. A végeredménnyel is elégedettek vagyunk, ahhoz képest, hogy mindent összevetve 28 órát voltunk a stúdióban, szerintem nagyon jól sikerült.
Sajnos a borító nem tartalmazza a szövegeket. Tudnál pár szót mondani róluk?
A szövegek többnyire az élet negatív oldalát boncolgatják három teljesen különbözõ meglátású ember szemszögébõl nézve, mivel a demóra Szabó András, Gellérfi Bertalan és Szili Ildikó írták nekünk a szövegeket.
Van kedvenc dalotok a demóról?
Ez mindig változó, mostanában az I'm Alone-t játsszuk a legszívesebben.
Meg tudnád határozni a stílusotokat?
Igazából stílust én sem tudok meghatározni. Véleményem szerint az egésznek a lényege a dob-basszusgitár-gitár összjátéka, aminél az agresszívebb részek mellett dallamos, progresszív részek is hallhatóak. Ezt az egészet pedig a két teljesen különbözõ stílusú ének teszi különlegessé, ahol az üvöltéstõl kezdve a kórusszerû éneklésig minden megtalálható.
Hallgattok magyar zenekarokat? Más egyéb kedvencek?
Mind az öten teljesen különbözõ zenei világból táplálkozunk, úgyhogy én itt most csak a saját kedvenceim közül sorolnék fel egy párat. A hazaiak közül: Carbon Cage, Mood, Sutterek utóbbi anyagai, Diafragma, Nevergreen, Ektomorf, Black-Out - az egyetlen itthoni zenekar, amely mindegyikõnkre nagy hatással van. Külföldiek közül: Napalm Death!!!, R.H.C.P., The Cult, Dream Theater, Ozzy, Korn, C.O.C., Meshuggah.
Olvastok fanzine-eket?
Mindenféle rockzenei lapot elolvasunk amit csak be tudunk szerezni, engem személy szerint is nagyon érdekel a többi zenekar boldogulása, sorsa.
Próbálkoztok külföld felé is nyújtózni?
A külföldi tapogatózás megtörtént, jó pár kiadónak elküldtük az anyagot, nagyon reménykedünk abban, hogy valaki lát majd fantáziát a zenénkben.
Hol és mennyiért lehet hozzájutni a demóhoz?
A demót az ország összes MCD áruházában lehet kapni, de nálunk is meg lehet rendelni a kazit 320, a CD-t 1000 Ft-os áron.
Van még valami fontos dolog, amit el szeretnél mondani?
Amit még fontosnak tartunk, hogy az újságokban megjelentekkel ellentétben a zenekar nem veszprémi, hanem várpalotai. A másik, hogy nagy örömünkre napokon belül készen lesz az a klip, amit a Foolish Life c. számra forgattunk.
WITHOUT FACE: MÁRTON PÉTER, 8100 VÁRPALOTA, JÓKAI U. 2.

Valentin Szilvia

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!