Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Zuhatag

Létezik Fegyverneken egy zenekar, akik a most elkészített MINDENFELÕRLÕ lemezzel, ha egy kis szerencséjük van, valóban minden fel fognak õrölni maguk után! Jelenleg kiadót keresnek, de addig is következzen velük egy beszélgetés!

Nem egy pár hónapos zenekar vagytok, de azért légyszíves mutassátok be a zenekart!
1997-ben alakultunk Fegyverneken. Három haver. Hornyák Öcsi: basszusgitár, ének , Kovács Szabi: gitár, Vásárhelyi Peti: dob. Ez a formáció már elõtte is létezett, de akkor még presszózenét nyomtunk mindenféle feldolgozásokkal. Metallicatól a Hobóig mindent. Aztán Szabi hûtlenül elhagyta a bandát egy másik feldolgozás zenekarért, ami másfél évig élt, de azután meghalt. Úgy gondoltuk megpróbáljuk újra együtt, csak most saját dalokkal. A kezdeti idõkben játszottunk mindent, majd megírtuk az 5231 számait. Töfivel csináltuk a Denevérben. Öt nóta volt rajta és úgy gondoltuk jobb lett, mint egy demó, így kislemeznek adtuk ki. Így talán figyelemfelkeltõbb is volt. Ennek az EP-nek köszönhetõen bekerültünk egy MOOD turnéra, ahol nagyon jól összehaverkodtunk Füleki Sanyiékkal. 1999-be megcsináltuk az Ezzerrel címû nagylemezt. Ezen nyolc nóta hallható eléggé lehangoló stílusban. Akkor épp rossz passzban voltunk és ez a dalokon is meghallatszott. Ma már mi sem kedveljük azokat a nótákat és sem a szakma, sem a közönség nem vette a lapot annál a lemeznél. Közben túráztunk a BOMBER-rel és játszottunk ahol csak tudtunk. Most itt a jelen. Itt a MINDENTFELÕRLÕ. Azt hiszem sikerült egy igazán jó, laza, mindenkihez szóló lemezt csinálni. A közönségnek is bejön. Már ha van egyáltalán közönség, de errõl majd máskor mesélünk!
Zuhatag... honnan jött a névötlet?
Szabi találta ki. Egyszerûen magyar nevet akartunk. Annál jobban nem "utálunk" semmit, mint azokat a zenekarokat akik nem tudják eldönteni, hogy most magyarok vagy nem. Gondolunk itt arra, hogy magyar névvel angolul énekelnek és fordítva. Visszatérve a névhez elég jól tükrözi a zenénket és különben is nekünk tetszik, mások meg majd megszokják.
Ahogy az eddigi demóitokat hallottam, nem mindig ugyan azt a fajta zenét játszottátok... Ennyire változik a zenei ízlésetek? De megjegyzem, mindig is igényes felvételeket csináltatok!
A zenei ízlésünk elég széles skálán mozog, de nem ez a fõ ok. Nálunk a dalok nagy részét Szabi írja, sõt már a szövegek nagy részét is (amiket utána Öcsi átfésül a saját ízlésére). Mivel mindig is õszinte zenét játszottunk a mindenkori lelkiállapottól függnek a dalok. Most élvezzük az életet (szerelem, nyár, bulik) és ez a dalokon is meglátszik. Rájöttünk, hogy nekünk is jobb az egyszerûbb zene, mert jobban élvezzük játszani, nagyobb átéléssel és a közönség is hamarabb megeszi. Mi pedig nem akarunk mást csak szórakoztatni - az emberek meg szórakozni.
Turnéztatok a Moddal, valamint felléptetek több zenekar elõtt. Milyenek voltak a közönség reakció? Egyáltalán érzõdik ezeknek a fellépéseknek a hatása ismertség szempontjából?
Inkább csak a szakma terén. Rengeteg embert akkor ismertünk meg. A közönség részérõl - hát nem is tudjuk. Az új lemezünkkel sokkal ismertebbek vagyunk, pedig még ki sem adtuk.
A demóitok mekkora számban mentek el?
Gondolhatod mennyi reklám jutott nekik. Maradjunk annyiban, hogy amit kiadtunk az el is fogyott. Az Ezerrelbõl még van egy pár darab.
A mostanában elkészült Mindentfelõrlõ anyagról meséljetek egy kicsit! Hol vettétek fel, milyen dalok hallhatóak rajta, terjesztés stb. Azt is mondtátok, hogy ez egy hivatalos kalózfelvétel ha-ha!
A mindentfelõrlõ MINDENTFELÕRLÕ. 2001-ben vettük fel a Denevérben és még mi is meglepõdtünk, hogy milyen jól szól. Tíz dal van rajta kemény 36 percben. Csak a lényeg, semmi cicoma. Nagyon õszinte rakendról. Néha egy
kicsit keményebb, néha kicsit lágyabb. A szövegek a köztünk, a közönség és a zene közötti kölcsönhatásról szólnak. A NEM VÉLETLEN címû dalban egy régi haver Kormos Attila zongorázik és még egy dalban hallható szintivel is. Minden dalban van gitárszóló meg rendes refrén is. Ja és a szövegeket is lehet érteni. Már ha érted mire gondolok! Kiadni egyenlõre nem akarja senki, mi meg egy szerzõi kiadásnál több esélyt akarunk adni. Ha más nem lesz akkor marad ez a megoldás. Addig kitaláltuk ezt a "hivatalos kalózverziót "és így terjesztjük: aki vesz egy lemezt annak öt példányban kell hamisítania és terjesztenie a haveri körben különben nem ér az egész semmit.
Van e valami remény arra, hogy normális körülmények közt is megjelenthessen a felvétel?
"Minden változik, minden örökké él Én vagyok csak az, aki mindig remél"
Folyamatosan újabb és újabb lemezcégeknek küldjük el de semmi visszajelzés. Passzoljuk a kérdést.
Hogy zajlik nálatok egy próba, dalírás? Egy valaki viszi a dalokat készen, vagy közös, csapatmunka?
Az elõbb már beszéltük, hogy Szabi a fõ dalíró de a végsõ forma az hármunktól függ. Ezért vagyunk mi egy zenekar. Vannak dalok amik pillanatok alatt megvannak de van, ami egyáltalán nem hasonlít az eredeti verzióra mire
elkészül. Az a lényeg, hogy legyen egy jó téma gitáron , egy jó refrén hagy énekeljen a nép. Ennyi a recept. Ja és minél egyszerûbb legyen. Ez nálunk a kulcsszó: egyszerû. Majd idõvel mások is rájönnek (nem a DREAM THEATER - re gondolunk).
Mivel mi internetes magazin vagyunk, temészetesen megnéztem a honlapotokat, sõt, rendszeres visszajárója is vagyok, mivel folyamatosan frissül, bõvül. Ki csinálja ezt?
Szegõ Zsoltinak hívják. Szabi évfolyamtársa volt gimnáziumban. Nem látták egymást tíz évig aztán egyszer csak ez lett belõle. Õ intézi most a zenekar ügyeit és sokat lendített a bandán. Kellett már egy ilyen "gazember" a ZUHATAG - nak.
Egyáltalán mennyire van Internet közelben a csapat? Mi a véleményetek a világhálóról?
Egyáltalán nem. Ha néha felmegyünk a netre akkor is csak a miénket nézzük. Mi újság a vendégkönyvben, vannak - e új e-mailek a rajongóktól... ennyi. Túl kicsik vagyunk mi ehhez az új "Istenhez" így nincs róla véleményünk. Aki szereti annak biztos jó.
Mivel foglalkoztok a magánéletben?
Mindannyiunknak van polgári foglalkozása, a zenét csak "amatõrökként" csináljuk.
Nem egy befelé fordulós zenét játszotok, ebbõl kifolyólag, biztos volt már valami sztori a zenekarral! Elmondanátok egyet?
Nagyon nagy sztorik nincsenek mert mint mondtuk nem a csajokról meg a piáról énekelünk hanem a zenérõl. Azért akad: volt egy koncert, ahol egy arc egész éjjel azt akarta, hogy játsszuk el a Pokolgéptõl a Rocker vagyok-ot. (Ezt nem az Ossian játssza? -a szerk.) Meg amikor a BLIND GUARDIEN elõtt játszottunk az E-klub nagyszínpadán. Mindenki a STIGMATA-t várta. Gondolhatod milyen fejet vágtak amikor Öcsi tökéletes magyarsággal a, hogy jó estét Budapest.
Mi a véleményetek a hazai rock életrõl?
Nagyon sok tehetség tûnik fel majd szép lassan el. Aki azért csinálja , hogy sztár legyen az bele se fogjon. Itt manapság csak azért zenélnek az emberek mert ha nem tennék meg beleõrülnének abba a sok zajba, mondatba ami a fejükben van és mindenáron ki akar onnan jönni. Rengeteg zenekar van ami jó. Vannak ilyenek meg olyanok. Szerintünk zenéljen mindenki aki csak tud, hiszen ez a legjobb dolog a világon. Amikor át tudod adni azt az érzést a gitárodnak, ami a fejedben van; és ha ez másnak is tetszik akkor az király. Majd a közönség eldönti mi tetszik neki. Az lenne a jó ha mindig is õk döntenék el nem pedig az üzletemberek, akik annak idején maguk is igy koslattak egy lemezért, de ma már erre õk nem emlékeznek. Már érted kire gondolok! Azután ott van az a sok "nagyzenekar", akik ötévente csinálnak egy pénzszagú bulit, azoknak meg, akik már évék óta nem ettek semmit a siker asztaláról még egy szelet zsíroskenyeret sem adnak. Már érted mire gondolok! Tisztelünk minden "amatõr" bandát akik világ életükben csak élõben játszottak( és ez nem reklámfogás), akik soha nem adják fel és újra kezdik ezernyi tagcsere után. A rockzene errõl szól, nem pedig arról, hogy még mindig a régi dalokból élek meg - igaz, hogy a zenekarból már senki sincs az eredeti tagokból, de én még mindig lázadok. Már ha érted kire gondolok. Egyébként nincs nekünk semmi bajunk senkivel csak mi is kérjük a részünket de ezek után már biztos nem kapjuk meg.
Vannak e hazai kedvenceitek?
Olyan igazi KEDVENC nincs. Szeretjük amit a Csapda csinál vagy a BLACK-OUT is nagyon jó. Kár a MOOD-ért õk egy színfolt voltak.
Milyen a viszonyotok a sajtóval, fanzine-okkal? Kikkel tartjátok a kapcsolatot?
Még csak most kezdenek megismerni minket, habár minden albumból kaptak ízelítõt. A Rockinformnál már van egy "ügynökünk". Olasz Sanyinak hívják és nem csak õt, de az egész családját sikerült mellénk állítanunk. A Shock magazin is ígért valami interjút és a Heroin's is. Vannak ezek a netes újságok, amik most nagyon elszaporodtak, talán õk is megtalálnak bennünket. Egy kettõn már lehet rólunk olvasni. Aki ügyesen keresgél az meg is találja a ZUHATAG- ot.
Nyáron lehet veletek találkozni a fesztiválokon?
Voltunk a kecskeméti ZED fesztiválon. Megyünk Tokajba a HEGYALJA FESZTRE, egy csomó motorosra, Kunszentmártonban is lesz egy fesztivál - szóval lesz dolgunk. Aki pontos dátumokat akar az nézze meg a honlapunkat, ott mindent megtalál.
Mit mondanátok még el?
Mindenki vegyen egy gitárt és kezdjen el csak úgy zenélni, mert ez a legjobb dolog a világon: Ne hallgassanak senkire, ne higgyenek csak magukban és legyenek jók ha már a világ rossz!! Ja és adjanak legalább annyi esélyt nekünk, hogy megnézik vagy meghallgatják legalább egyszer a ZUHATAG - ot.

www.csucsposta.hu/zuhatag

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!