Belépés
Keresés
BuliajánlóMegosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
ECLIPSE

A kísérletezés mesterei
Jó néhány éve már annak, hogy megismertem az Eclipse zenéjét és tagjait. Fantasztikus, harmóniában és érzelmekben gazdag muzsikájuk már régóta fogva tart. Bár mostanában ritkán hallgatom a Soft Orange címre keresztelt elsõ lemezüket, azért életveszélyesen felmegy a vérnyomásom, ha meghallom mondjuk a Folyó harmadik partját, vagy a Childhood's End-et. Legutóbbi miskolci fellépésükön beszélgettem Hudák Attila, basszusgitárossal és Rezsõ, énekessel.
Már négy éve annak, hogy megjelent az elsõ lemezetek, mi történt ezután?

Rezsõ: A Soft Orange szerencsére nagyon jó kritikákat kapott a különbözõ szakmai lapokban, de csak egy szûk rétegközönségnek tudtuk felkelteni az érdeklõdését. Igaz, ez nem is lehetett másként, hiszen ennek a stílusnak nincs jelentõsebb múltja vagy bázisa Magyarországon. A megjelenést egy kisebb lemezbemutató-turné is követte, majd visszaállt a zenekar mûködése a megszokott kerékvágásba. Az a helyzet, hogy mi egy kicsit lusták vagyunk, fõleg koncertezés szempontjából, évi 15-20 bulinál többet soha nem szoktunk csinálni.
Ha jól tudom, különbözõ külföldi cégek is érdeklõdtek utánatok.
Attila: Igen, egy angol és egy olasz kiadó vette fel velünk a kapcsolatot, de az egyeztetések során kiderült, hogy szeretnék, ha anyagilag mi is részt vennénk a terjesztésben, ezt pedig sajnos nem tudtuk vállalni.
A közelmúltban rögzítettetek egy promo anyagot, aminek az utómunkálatai még mindig tartanak. Rendes terjesztése is lesz a cd-nek?
Attila: Nem. A felvételt csak kiadókhoz juttatjuk el. Legélénkebben a Böszörményi Gergely vezette Periferic Records érdeklõdött, õ adja ki például az After Crying-ot is. Már próbálkoztunk nála az elsõ lemez után is, de akkor határozott elutasításra találtunk. Nagyon jó külföldi kapcsolatai vannak, ha elnyeri a tetszését az anyag, valószínûleg sikerül kijutnunk a legjelentõsebb piacokra, Japánba, az Egyesült Államokba, Németországba vagy Franciaországba.
Miért olyan fontos ez számotokra ?
Rezsõ: Mint ahogy említettem, ennek a King Crimsonhoz, a VoiVodhoz vagy a Toolhoz köthetõ stílusnak nincs igazán közönsége Magyarországon. Máshol sem különösebben jelentõs, de ott jóval nagyobb a piac. Másrészt fantasztikus zenészek játszanak ebben a zenekarban, szerintem külföldön tárt karokkal fogadnák õket. Persze ha elköltöznénk innen, akkor már nem ugyanaz a zenekar lennénk, hiszen minden itt van, ami inspirál bennünket, amibõl a zenénk és a szövegeim táplálkoznak. Az elso demónk még 1989-ben jelent meg, igaz, akkor még nem én énekeltem az Eclipse-ben. Azóta több mint tíz év telt el, nagyon örülnénk, ha öregkorunkra végre jól alakulnának a dolgok. ( Ha -Ha )
Nagyon elhúzódtak a promo felvételei, mikorra várható az új lemez?
Rezsõ: Mivel nem tehetjük meg, hogy saját stúdióban rögzítsük az anyagainkat, másoktól függünk. Mindenesetre optimistán állunk a dolgokhoz, hamarosan befejezzük az öt szám promo felvételeit, az új lemezt pedig körülbelül fél év múlva tervezzük.

HedvigSukar

 
Hírek
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Mytra

Decemberben készült el a legújabb videóklip az "Initium" című dalhoz

Bővebben...
 
Twister

Friss dal, klippel...

Bővebben...
 
Apey & The Pea

Betiltani nem tudták a kecskeméti koncertet, de nem lesz póló és lemez árusítás

Bővebben...
 
Facebook
Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!