Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
HETEDIK ÉRZÉK

Ritkán fordul elõ, hogy egy zenekar házhoz jöjjön interjúkészítés miatt. Most viszont megesett, és a Hetedik Érzékbõl két tag - Marsa Norbert és Szabó Zoltán- keresett fel, egy szombat estén a Kokó meccs elõtt, hogy elmeséljenek magukról néhány dolgot.

Hetedik ÉrzékKezdjük elõször a tagok felsorolásával!
Zoli: Bíró Anna - ének, Tercsi "Topa" Zsolt - b.gitár, Marsa Norbert - dob, Szabó Zoltán - gitárok.
Unalmas kérdés, de mikor alakult meg a zenekar?
Zoli: A Lost Shelterbõl alakultunk 1997 decemberében, új énekessel Bíró Annával. 1998 elsõ felét próbálással töltöttük, valamint márciusban csináltunk egy próbatermi felvételt kölcsön verbuvált cuccokkal. Ez a felvétel nem került terjesztésre, csak saját célra...
Hány dalt vetettek fel?
Zoli: Norbi, te is válaszolj már!
Norbi: Ötöt!
Zoli: 3 Shelteres nóta, valamint a másik kettõ is a régebbi gitártémákból készült. Igazából Annával elõször át kellett venni néhány régebbi dalt, így az újabb dalok már vele születtek...Aztán március 15.-én résztettünk a szolnoki tehetségkutatón, ahol egy közönségdíjat nyertünk, ami egy abádszalóki fellépés volt (Ott viszont semmi érdemleges nem történt, szar koncertet nyomtunk.) Ja, és Norbi elnyerte a legjobb dobos díját.
Norbi: Azt még érdemes megjegyezni, hogy Annának, mint énekesnõnek, ez volt élete elsõ fellépése!
Zoli: Ezután ismét próbákkal töltöttük az idõt, feldolgozásokat tanultunk, mint például: Cure, R.E.M., Kispál és a Borz, Ákos. Október környékén egy kecskeméti koncert után pár héttel megváltunk Mikó András gitárosunktól....
Azóta nem kerestetek még egy gitárost?
Zoli: Gitáros jelöltünk már van, de keresünk még billentyûst és vokálos lányt is.
Készítettetek egy demot is....
Zoli: Egy ismeretlen kecskeméti házistúdióban vettünk fel 12 nótát élõben 1 nap alatt, de ebbõl csak 10 kerül terjesztésre. Ehhez lesz színes borító és szövegkönyv is, amiért majd úgy kell könyörögni.... még nekünk is ha-ha-ha!
Mit ábrázol a borító?
Zoli: Nem az sült ki belõle, amit szerettünk volna.
???
Zoli: Most egy nõ van rajta, akit egy férfi átkarol és a hátuk mögött van 7 tükör. Ezek különbözõ tükrök, különbözõ helyen, és ezekbõl egy nagy kavalkád lenne. Viszont ehelyett minden tükörbõl szembõl láthatjuk õket.
Norbi: Egyébként Végtelen jelen a demó címe.
Szövegeitek mirõl szólnak?
Norbi: Anna írja õket, igazán õ tudna róla mesélni. Gondolkodtató szövegek, nem biztos, hogy elsõ hallásra megértik.
Zoli: Az se biztos, hogy késõbb! Ha-ha! Súlyosak. Viszont sokan nem veszik észre, mert egy lány énekel benne, aránylag vidám dallamokat, és átsuhannak rajta.
A dalokat hogy írjátok?
Zoli: Na ez egy jó kérdés! Végre én írom a felét ha-ha-ha! Szóval én írom a zenét, a többiek pedig hozzáteszik a témáikat. az így kialakult dalt felvesszük egy kazettára, amit odaadunk Annának, amire õ elõször egy dallamot ír, majd szöveget. A zene közben azért folyamatosan változik, fejlõdik.....
Norbi: Próbálunk nyitni különféle stílusok felé. Például az egyik dalunkban lesz furulya is. Nem zenekari tag fog rajta játszani, hanem egy munkatársam.
Ahogy hallgattam a felvételeiteket, elgondolkoztam, hogy ti vajon melyik közönségréteget célozhatnátok meg?
Norbi: Hülyén hangzik, de elsõsorban magunknak zenélünk. A közönséget pedig nem lehet kategorizálni.... A feleséged milyen zenét szeret? Úgy tudom neki tetszik.
Dallamos zenéket...
Norbi: Például. Aki szereti a dallamos rockzenét.
Mit akartok elérni ezzel a demóval?
Zoli: Elõször is gyorsan leszögezzük, hogy nem vagyunk vele megelégedve. Szóval, kíváncsiak vagyunk a szakma véleményére. Õsszel szeretnénk koncertezgetni, így elõször megismertetni a klubokkal a zenénket, hogy utána fellépési lehetõséget kapjunk. De a koncertezést se egyedül gondoltuk, hanem próbálunk a helyi bandákkal tárgyalni, hogy csere lehetõség stb.
Mennyire ismeritek a fiatal zenekarokat?
Zoli: A Zúzdát mindig néztem, amíg Vadon Jancsi vezette, mert ott rengeteg együttest lehetett megismerni. Voltak interjúk, klipek. A mostani szar. Aztán ott vannak a fanzinek: a Rock Gyémántok összes száma megvan, aztán olvastam a Cold Showert, ami nagyon klassz volt, és most a Shock!. De láttam már Wackondot is, és szoktam a Neten is búvárkodni. Hogy zenekar neveket is említsek: Baby Bone, Eclipse, Remorse.
A nagyok közül milyen zenekarokat szerettek?
Zoli: Nekem a Black Out, Metallica, Agnus Dei, Faith No More a kedvenceim. Anna kedvence Ákos, Topáé pedig a Metallica és a Guano Apes.
Norbi: VHK, Black Out, Kispál és a Borz
Zolika: Kérdezd már meg, hogy mivel foglalkoztok a magánéletben!
Megkérdeztem!
Zoli: Anna fõiskolás, Topa üzletember és mellette dolgozik is, én pedig alkalmi munkákból élek.
Norbi: A Kecskeméti Városi Televízióban dolgozok vágóként.
Így a végére tudnátok e valamilyen sztorit elmesélni, mert úgy tudom van belõle bõven.
Norbi: Egyszer voltunk egy farsangi bulin, ahol Zolika kijelentette, hogy õ nem fog beöltözni semminek sem. Így meg is jelent fekete nadrágban, fehér ingben. Mi pedig kitaláltuk, hogy õ lesz a SHYGYS egyik tagja. Akár indulhatna is, egy SHYGYS hasonmás versenyen.
Hallod, Kozsó!? - a szerk.
Zoli: Szeretnénk még köszönetet mondani mindenkinek, aki segítette a zenekart. Név szerint is: Bakos Gyuri, aki a demó borítót is készítette a szövegkönyvvel együtt., és Fülöp Ákos. Ezen kívül keresünk billentyûst és vokalista lányt.
Norbi: Azért szeretnénk minél többen lenni, hogy egyszerre két helyen is fel tudjunk lépni. Ha-ha.

Cím: Szabó Zoltán, Kecskemét 6000
Mária krt 24. Tel.: 76/478-948
Norbi: 30/9855-503
A demó megrendeléseket is erre a címre lehet küldeni.

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!