Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon
LIVE TO WIN BORN TO LOOSE

A június közepén rendezett motorostalálkozón Alsóörs vendégül látta a Motörhead zenekart. Az alább olvasható írás Hathor kolléganõnk tollából származik, aki maga is jelen volt a koncert elõtti sajtótájékoztatón.

Állok a motorok közt, a nyálam csurog utánuk, füleimnek zene a dohogásuk, álmaim netovábbja egy ilyen szépség , hogy töltsön el a határtalan szabadság érzetével, szabadítson fel, és ragadjon magával ,mint ahogyan a lelkemet a zene, ami jótékony fátylat borít rám, hogy elfelejtsek minden kínt, bajt, bánatot. Na például a Motörheadé már szvít sziksztín korom óta így funkcionál. Akkor persze gondolta a nyavalya, hogy ez a triumvirátus koncertezni fog Magyarországon , hiszen nagy erõkkel dúlt a szocializmus, és azt meg már végképpen nem, hogy egy szép napon eljutok a sajtótájékoztatójukra is. Nah nyomom mi volt:

Elõször egy rövid kommentárt halottunk az eseményekrõl. pl arról, hogy több, mint 3 ezer motoros érezte azt, hogy itt a helye Alsõörsön.
Ehhez Lemmy hozzáfûzte, hogy "Elég nagy fesztiválnak tûnik, mi is nagyon vártuk, hogy eljöhessünk Magyarországra, mert már 3 éve nem voltunk itt , és az akkori nagyon jó buli volt
És akkor Lemmy kinézett az ablakon és :
"Látok itt egy hondát is , eltévedt?" - :-)
Arra a kérdésre miszerint most lesz 26 éve , hogy színpadon van , gondolta volna, hogy egyszer Magyarországon fog fellépni a Lemmy ezt mondta hoooogy: Nem szokott azon gondolkodni, hogy holnap mi lesz és sohasem tervez elõre, tekintettel arra, hogy az akkori zenekaruk énekese lelépett, arra is jó esély volt, hogy vége a zenei pályafutásának.
Nos most egy érdekes kérdés következett : A zenétek megkívánja a tagcseréket ?
Ha mondhatok valamit, én mint egyszerû Hathor - már pardon, de hát én ezt a kérdést egyáltalán nem értettem Lemmy viszont emberesen visszalõtte a labdát : "A maga munkahelyén mennyi változás volt ennyi idõ alatt? Mert a Motörhead életébe mindössze három tagcsere kavart bele, ebbõl is 1990-ben volt az utolsó. Lehet, hogy én hagyom abba egy óvatlan pillanatban, sose lehet elõre tudni"
Még egy belekotyogás by Hathor : NEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
Következõ kérdésre, - azaz arra , hogy évente hány koncertet adnak - adott válaszon majdnem lehidaltam, mert nem semmi ám az hogy évente 200-250 alkalommal lépnek fel, égészen pontosan tavaly 250 koncertjük volt. Na és ebbõl csak egy esetben adódott letartoztatás. (egész jó arány, nem?)
Valamint hihetetlen, de nem adnak ingyenes koncertet, merthogy nem engedhetik meg maguknak. (ezen lehet, hogy valaki megütközhet, de javaslom cirkáljon párszor a színpad környékén beállás magasságában - szép nagy stábot utaztatnak , ugyebár erõsen úgy tûnik, hogy egész éven keresztül ) , mert sokba kerül egyben tartani ezt a csapatot. Ugyanõk voltak a Pepsi szigeten is, legalább olyan hangosak lesznek, azt ígérte Lemmy. Abból a szempontból nem töltötte el aggodalom miszerint valószínû lekörözik a Steppenwolfot (szerintem ez be is jött mert még most is zúg a fülem) Amúgy a sziget nagyon tetszett Lemmynek - sok orosz itta ott a vodkát (tény)
És most megtudhatjátok kik Lemmy példaképei , vagyis azok akik hatnak rá, tehát :
Beatles, Buddy Holly, tehenek, birkák, csirkék , állatok, merthogy szereti õket is (macskákat miért hagytad ki Lemmy , óh?)
Mondjuk hihetetlen, de alapjáraton a Motörhaed 3 tagja bazi messze lakik egymástól (már amikor otthon van számba véve az évi 200-250 fellépést) merthogy Lemmy Welsben, , a gityós Los Angelesben tengeti napjait dobos meg Svédországban, ahol jószomszédi viszonyt tart fenn a szomszédokkal, methogy alig bulizik, már szólni szoktak neki, hogy ugyanmár tartson már egy partit, nem élet ez hehe. Ennyire szerencsés sorsa nincsen a gityósnak õ meg van áldva kellemetlen népséggel.
És csak tapsolni tudtam (volna) Lemmy azon meglátásának, hogy a mai világ tele van zenei szeméttel , teljesen más világ lett, aki nem szereti a Motörheadet az ne szeresse, õk nem utaznak az ilyesmire . (azért szerintem nem kell aggódni, utazás nélkül is szép számmal taposták egymás tyúkszemeit a koncerten pölö)
Valamint sok együtes zenéje ragad rá a fiatal generációra, úgymint az övék is.mondjuk tekintettel arra, hogy a normálisabb tinédzserek egyszer úgyis beleuntak a dizsibe meg ebbe a tucc-tuccba .
Jaés hehe azt is kérdezték tõlük, hogy a tavalyi fõzenekart az Uriah Heepet megkérdezték-e hogy milyen volt itt, és erre peniglen ezt válaszolták :
Már vagy 10 éve nem is látták õket - Lemmy meg eleve nem volt oda az Uriah Heepért sohasem- ekkor tekeredett barátunk hátra , mert tök röhej , de éppen videón az Uriah Heep nyomta - , mért kérdezték volna. (Amúgy ez nekem , mint magyar metalcsikinnek nagyon jól esett )
Végre hallottunk arról , hogy lesz -e új Motörhead cd a közeljövõben, ( Hurráááááá mert LESZ !!!!! )
Már van nyolc új daluk, elõre láthatólag nyár végén (szeptemberben?) jön ki egy DVD , jövõ évben a nagy évfordulóra rukkolnak elõ az új anyaggal .
(nah akkor most gyújtsek DVDre? Bár amúgy is jó ha van egy ilyena ház körül)
És barátaim a metalban sittysutyy már vége is volt az egésznek. És most én itt elnézést kérek Tõletek , mert gyáva féreg vagyok és nem mertem megkérdezni egypár dolgot , de megígérem, hogy legközelebb jó leszek , bátor és erõs és kérdezek, mert okom nem lehetett parázni, ha minden ilyen gigamegasztár ennyire kedves emberi és közvetlen mint a Motörhead volt.

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!