Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

STONEHENGE

Felgyorsultak a dolgok a veszprémi Stonehenge házatáján. Az újabb tagcserék után rendkívül lendületes a csapat, egyre fantasztikusabbak a nóták, nagyon jól sikerült a prog.feszt.-en a fellépésük, elkészült az elsõ klip, az érdeklõdõket körlevélben tudósítják a történésekrõl, valamint rövidesen itt az elsõ album is! Arról, hogy mi is történik velük mostanában, BZ világosított fel.

Végre valahára nemsokára nekivágtok az elsõ Stonehenge album felvételének. Valójában miért kellett ennyit várni rá?
A kérdés jó és jogos... A helyzet az, hogy most érezzük úgy, hogy a szeptemberi felvételek idejére egy kiforrott lemezanyagot tudunk letenni az asztalra. Az új dalok tökéletesre csiszolása mellett gondolni kellett arra is, hogy a régi dalok is átformálódjanak arra a zenekarra, amely a lemezt készíti. Ez a folyamat még mindig tart, de annyit már elárulhatunk, hogy pl. a Yellow címû dal ezentúl Faded névre keresztelve lesz hallható. A többit a lemezen úgyis meghallhatja mindenki.
Kész van már az összes szám vagy még folyik a nótaírás?
A dalok készen vannak, még egy olyan nóta van, amelyik nincs befejezve, de a lemezfelvételig mindenképpen kibújik az egész belõlünk, nem csak a feje... Ahogy pedig említettem az elõzõ válaszban, az összes dal átesik kisebb-nagyobb fazonigazításon. A már demókon megjelent dalok is teljesen máshogy, "kiteljesedve" kerülnek a lemezre. Lesznek meglepetések, ezt garantálom.
Melyik kiadónál fog megjelenni?
Hmmm, hadd titkolózzak még egy kicsit. Több végén égetjük azt a bizonyos gyertyát, a legjobb vége fog égve maradni.
Biztos sokan meg fognak lepõdni, hogy nem Soma játssza fel a számokat, hanem Temesi Berci. Errõl az ideiglenes "változásról" mit kell tudni?
Ez egy kényszerû dolog, nagyon nehéz volt meghozni a döntést. A háttere az egésznek az, hogy Soma egy nagyon elõnyös állást kapott, azzal a feltétellel, ha fél évet Németországban tölt. Azt hiszem, ez az elhatározás neki volt a legkellemetlenebb, mivel akkor már tudtuk a lemezfelvétel idõpontját, és azt, hogy nem célszerû ezt idõben eltolni. Viszont természetesen egy emberként mellé álltunk, hiszen tudjuk, ez a munka nagyon fontos lépés, és kiegyensúlyozottabban, megalapozottabb emberként fog visszajönni hozzánk az év végén. Õ lesz a mi karácsonyi ajándékunk.
Berci személye egyértelmû volt, tulajdonképpen Soma már akkor szólt neki, mikor még csak õ tépelõdött a döntésen. Berci egy hihetetlenül jó zenész és barát, nagyon örülünk, hogy elvállalta, hogy a zenekar "hatodik tagja" legyen, míg Sománk odakint issza a német söröket.
Élõben mikor láthat benneteket a közönség? Lehetséges, hogy a közeljövõben megrendezésre kerül újra egy progresszív fesztivál?
Most az elsõ félév és a nyár a lemezfelvétel miatt "áll", de már nagyon ki vagyunk éhezve arra, hogy játsszunk. Ez évben idáig csak a szolnoki Denevér Tehetségkutatón játszottunk el két dalt, és sikeresen el is hoztuk a legjobb énekes díját, de most már egy rendes, két órás koncertre vágyom... A progresszív fesztivál tervbe van véve, elõreláthatólag novemberben kerül majd megrendezésre. Ez lenne a lemezbemutatónk is, melyet egy turné is követ majd.
A honlapotok különösen szép, és ami még jobb, az érdeklõdõk mindig találnak rajta friss információt. Mik a legfontosabb dolgok ezzel kapcsolatban?
...és mától (június 26) még szebb, most szedtem darabjaira és raktam össze újra. Tulajdonképpen ez egy olyan információgyûjtemény, ahol a dalok szövegeitõl a zenekar történetén át egészen a legfrissebb információkig. Letölthetõ a Between dal mp3 formátumban, sõt, már a dalra készült videoklip is. Itt a címe, ha véletlenül még nem látta volna valaki: http://go.to/stonehenge
Arról értesültem, hogy valószínûleg lesz még egy "homepage"-etek, ami végülis Balázs vizsgamunkájaként készül el. Ez mennyiben lesz más, mint az a honlap, amit BZ, Te csinálsz?
Nem egészen homepage lesz, hanem egy multimédiás cd melléklete. Lemezelõzetesként jelenik meg július folyamán az a limitált példányszámú, számozott cd, amin a Between dalon és a videoklipen kívül ez a multimédiás alkalmazás lesz található. Ezen egy kidolgozott grafikai felület segítségével tudhatunk meg mindent a zenekarról. A tartalma tulajdonképpen megegyezik a homepage tartalmával, csak a felület alkalmazkodott ahhoz, hogy a cd-n már nem kell figyelni a vékony internetes sávszélességre.
Nemrég készült el a klip a Between Two Words-re...
A klip egy hihetetlenül hosszú folyamat volt. András, a klip készítõje, valamint az egész zenekar nagyon sokat dolgozott, hogy egy -szerintünk, de mások szerint is, akik már látták - nyugati színvonalú film készülhessen. Két és fél hónap telt el az elsõ felvételek és az utolsó számítõgépes trükkök között. Azt hiszem, a dal hangulatát tökéletesen megjelenítõ, sõt, a mondanivalót kiterjesztõ látványban lesz része annak, aki megnézi.
A különbözõ metal mûsorokban már látható?
Hááááát, a dolog nem túl egyszerû. Kicsit lassan õrölnek a malmok ezen a téren. Elõreláthatólag, mire a cikk megjelenik az újságban, a Z+ Zúzdája, a MusicBox MetalBox mûsora, sõt talán a DunaTV is mûsorra tûzi.
BZ, nem is olyan régen elinítottál egy progresszív levelezési listát. Annak idején azt írtad, hogy a célod, hogy összefogd a progresszív zenék rajongóit, újságírókat, zenészeket, kiadósokat stb. Ez mennyire sikerült?
Igen, a lista ma is él és virul. Igaz, a nyárra való tekintettel kicsit lelassultunk, de egyre többen leszünk. A lista tulajdonképpen egy olyan e-mailes faliújság, ahol a te hozzászólásodat minden más listatag olvashatja, majd õ is reagálhat. Zenészek, újságírók és "mezei" prog-rajongók alkotják a tagságot, de például bõszen vési a leveleket a TV2 egyik netriportere is...
Az érdeklõdõk hogy kapcsolódhatnak be?
Egy üres e-mailt kell küldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, ezzel regisztrálhatod magad a listán. A regisztráció után a hozzászólásokat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldheted.
Szerintem Magyarországon van egy bizonyos rendkivül fanatikus mag, akik nem hagyják, hogy a progresszív zenekarok a nagyobb érdeklõdés hiányában elveszítsék lelkesedésüket. Ti ezt hogy érzitek?
Van ilyen, persze, csak sajnos eléggé nehéz a dolguk, hiszen a progresszív zene tulajdonképpen egy rétegzene még kisebb rétegzenéje. Ez egy eleve kicsi "piacon", mint Magyarország, sajnos nem túl kedvezõ. A kiadók szinte semmilyen támogatást nem adnak az itthon megjelenõ progresszív zenéknek, én is internetrõl vadászom, mi jelent meg külföldön. A hazai "nyomtatott" szaklapok pedig eléggé szerteágazó stílusokkal foglalkoznak ahhoz, hogy a progresszív zenék elvesszenek a mainstream stílusok között. A tavaly decemberi koncertünkre mi ragasztgattuk hajnalokon át a plakátokat...
Gyakran megkeresnek benneteket a fanzine-ek?
Nem mondhatnám. De ez nem a fanzine-ek hibája, én azt látom, hogy mostanában egyre kevesebb ilyen "föld alatti" lap jelenik meg, a készítõk elvesztik a kedvüket, elfogynak a lehetõségeik, és szép lassan elfogynak ezek a médiák. Remélem, ti még sokáig éltek és virultok...
Szerintem nagyon nehéz egy ilyen újságot elindítani és fõleg életben tartani. Kicsi a kereslet, a készítõk másodállásban írják, sokszorosítják és terjesztik a lapokat, és gyakran meg sem éri nekik, csupán a lelkesedés és a fanatizmus dolgozik bennük. Valami olyasmi ez, mint progresszív zenésznek lenni. Szóval, hasonló a sorsunk...

Héda 

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!