Keresés
Buliajánló



Megosztom a Facebookon Megosztom az Iwiwen Megosztom a Tumblren Megosztom a Google Readeren Megosztom a Google Buzzon

Zero-G

Az igazi zenehallgatók már ismerhetik a most következõ interjúalanyomat: Linda Daemont, aki anno a Sugar Fixben hívta fel számunkra a figyelmet, hogy itt egy nõ és mekkora hangja van... sok fiú megirigyelheti, és nem beszélve a sok playback énekesnõrõl ha-ha! Aztán közbelépett Hangya /ex-Sing Sing/, és elcsábította ebbe az aránylag új zenekarba, mely egyre nagyobb népszerûségnek örvend.

Legutóljára a Sugar Fixben énekeltél, amikor interjú készült Veled a Rock Gyémántok számára... onnan miért jöttél el, és pontosan melyik évben is volt ez?
A Sugar Fix-el éppen Szentesen játszottunk 98-ban a Junkies elõzenekaraként és, hogy teljesen õszinte legyek, a Hangya tett nekem egy ajánlatot, hogy mi lenne ha együtt zenélnék. Elég szemétnek érzem magam, hogy a Sugar Fix-et emiatt otthagytam, de szerintem más is ezt tette volna a helyemben. A Sugar Fixbõl a bass gitárossal tartom rendszeresen a kapcsolatot, hiszen az egyik legjobb barátom. Szokott jönni Zero-G koncertre... A Zero-G egyébként 1999 januárjában jött létre. Elõször a Hangyával meg a Jung Norbival kezdtük, de a Norbi rendkívül elfoglalt ember. Aztán jött a Marci dobosnak. A Hangya már eleve rá gondolt. És a Gabrieli Richye (ex-Maszk, ex-Sutterek) lett a gitáros, aki elõször tartott attól, hogy nõ legyen az énekes, de mégis együtt maradtunk...
Mi van a többi Sugar Fixes zenésszel? Csinálják még tovább a zenekart?
A Sugar Fix tudtommal már nem létezik. A Tolja az Empathy-ban dobol. (Ez egy esztergomi zenekar). A Marek is gitározik egy zenekarban. Az András most nem zenél, de sok koncertre jár.
Készült anno még velük egy unplugged koncert felvételt, amit nekünk is elküldtél. Annak mi lett a sorsa?
Az Unplugged felvétel amit velük készítettünk még most is megy a KTV-n meg az Esztergom tévén. Sokaknak tetszik.
Úgy érzed, ez az a zenekar amire vágytál?
Nem tudom, hogy ez az a zenekar amibe vágyakozom vagy nem, mindenesetre jól érzem magam a srácokkal. Én igazából egy olyan zenekart szeretnék, amelyben mindenki angolul beszél és mindenki kb. annyi idõs mint én és a zenekar neve Daemon, de a fiúk nagyon tapasztalt zenészek, bármit eljátszanak. És jól összebarátkoztunk, jó velük együtt dolgozni.
Mennyire van beleszólásod a zenébe?
Naná, hogy van beleszólásom a zenekarba. (Hiszen jó nagy szám van). Bár talán jogom nincs, mert a zenekari felszerelésben szinte semmi sem az enyém. Az egyik új dalunkat például én írtam (Bitchin') csak a fiúk úgymond rendbe rakták.
A fiúk mennyire tolerálják, hogy nõ vagy? ezt jó értelemben értem, haha!
Én egész életemben mindig is fiús voltam... egyáltalán nem vagyok az a nõies típus. Egyébként is a nõk nem valók rock zenébe. A legtöbbjük nem tud szöveget írni, nem tudja, hogy hol tart egy számban, hisztizik, nem tud az emberekkel bánni, a színpadon vagy szégyellõs vagy kurva... Igazság szerint ehhez férfi kell, ezt én is õszintén bevallom. De ha már nem sikerült férfinak születnem, akkor legalább rockzenekarban legyek.
Tudva levõ, hogy Marcinak és Hangyának más dolga is van zeneileg, mint a Zéro G! Hogy tudjátok mégis összehozni a próbákat, koncerteket?
Semmi gáz. A Hangyáék a Ramonesmaniával nem adnak 20 koncertnél többet évente. Inkább külföldön játszanak. A Kiss Forever Band is csak egy tribute zenekar. Minden zenésznek kell az, hogy legyenek saját dalai és hogy játssza is azokat...
Egy átlag rock rajongónak, hogyan jön be a zenétek?
Úgy érzem tetszik az embereknek a zenénk. (Minden zenész ezt mondja). De mégis. Eddig csak néhány negatívumot hallottam és azt is inkább rosszakaróktól. Sok nagyobb hírû zenésszel is találkoztam amióta a Hangyáékkal játszom és legtöbbjüknek is tetszik.
Nem gondoltatok arra soha, hogy magyarul énekelj? Bár én még nem is hallottalak magyarul dalolni egyik zenekaroddal sem..
Mivel az anyanyelvem az angol, sokkal könnyebb angolul megírnom a szövegeket. Ez az egyik. A másik, hogy mi nagyon hajtunk külföldre. Szinte minden nyugat-európai országnak van világhírû zenekara. Ezek közül melyik zenekar nem angolul énekel? Talán a Heroes Del Silencio, de már azok is eltüntek. Pár év múlva belépünk az Únióba. Kinek kell majd nyugaton a magyar duma??? És amúgy sem akarok magyarul énekelni. A rock zene nyelve az angol, ez tény! A Jamie Winchesternek is milyen jól megy mostanában, õ sem magyarul énekel.
Gondolom, a szövegeket Te írod... mirõl szólnak?
Minden szövegem másról szól. Arról ami körülöttem történik, kitalált dolgokról. Két magyarra fordított szövegem megtalálható a :
www.zero-g.hu honlapunkon.
Mivel foglalkozol a zenélésen kivül?
Egy mezõgazdasági céget vezetgetek Pest megyében. Ezenkívül eljárok ide- oda, ennek-annak tolmácsolni. Meg szövegeket fordítok angolra. Én fordítottam az Ossian legutóbbi albumának összes szövegét, mivel állítólag angolul is kiadták vagy kiadják. A Christian Epidemic szövegeit is én fordítottam.
Nem gondolkoztok egy normális nagylemezen, igazi kiadónál?
Most tárgyalunk három kiadóval is, de nem akarok még semmit sem mondani errõl.
Hogy vélekedsz a mai zenei életrõl, ami itt Magyarországon folyik?
Erre a kérdésre nem válaszolok, mert semmi jót nem tudok mondani és nem akarok megbántani senkit... Annyit viszont elárulok, hogy van néhány zenekar ami tetszik nekem: Black Out, Junkies, Subscribe, stb.
Hogy álltok a hazai sajtóval?
Jelenleg jól. Folyamatosan találok itt-ott cikkeket. A tévében is voltunk már jónéhányszor. A klippeket is adják. Minden oké!
Egy kicsit más téma, mint a Zéro G: Újabban egyre több embertõl megkérdezem, hogy mi a véleménye Benedek Bácsiról? / Uhrin Benedek/ Neked??
Szerintem az a pali Magyarország legnagyobb balekja. Mindenki csak röhög rajta és az emberek unszolják, hogy még jobban nevethessenek rajta. És õ meg nem vesz észre semmit.
Úgy tudom, Te fordítottad le az Ossian dalait angolra.. hogy kerültél munkaviszonyba Paksi Endrével, és milyen vele dolgozni? Már csak azért is, mert egy csomó ellentétes híreket lehet róla hallani. /Hangsúlyozom, ez a kérdésem mindenféle rosszindulattól mentes!!!!/ A Fémzene lemezen még vokáloztál is.
Az Endrével Szolnokon találkoztam, ahol különdíjat nyertem egy tehetségkutatón. (Még a Sugar Fix-el játszottunk). Mondta, hogy pont ilyen nõi hangot akar két dalába. Ekkor énekeltem a Szenvedély 2-ben és még 4 dalban. Az Endre nagyon odafigyel arra, hogy minden tökéletes legyen az ének szempontjából. Nagyon sokszor felvesz akár egy mondatot mire azt mondja, hogy na, ez most jó. Én mindenkivel meg tudom találni a hangot, mindenkit el kell fogadni olyannak amilyen. Endrével semmi bajom.
A neten szoktál böngészgetni? Ha igen,melyek azok a témák, amik érdekelnek?
Ha a neten vagyok, mindig rock zenével kapcsolatos dolgok után kutatok. Legyen az zenekar, kiadó, rajongók véleménye, stb. Sokszor járok zenekarok vendégkönyveiben, de csak olvasóként.
Milyen zenéket hallgatsz otthon?
Ez jó kérdés. Akkor kezdem a listát: Staind, Marilyn Manson, Type O Negative, Creed, American Hi-Fi, Disturbed, Nickelback, Jimmy Eat World, Incubus, Limp Bizkit, Linkin' Park, Kittie, Nine Inch Nails, Weezer, Puddle of Mudd, P.O.D., Blink 182, Coal Chamber, Silverchair, Alien Ant Farm, Bush, Sum 41, Korn, stb. Olyan sok van még...
Turnét terveztek-e?
Folyamatosan koncertezünk. Nemsokára megyünk a Felvidék Tour-ra. Nyáron megyünk megint Németországba. Magyarországon mindenhol megfordulunk...
Mit mondanál még el?
Várunk mindenkit a koncertekre.
www.zero-g.hu

Rob

 
Hírek
Phoenix Rt

Kicsivel több mint egy évvel a MI KELL TÖBB?! c. lemezük megjelenése után a zenekar egy vadonatúj dallal jelentkezik, mely már az előfutára az ősz elejére tervezett új anyagunknak.

Bővebben...
 
Road

Csuja Imrével forgatott a Road, most a turnécuccait sorsolja ki a zenekar

Bővebben...
 
Vale of Tears

VALE OF TEARS - ÚJ FELÁLLÁS

Bővebben...
 
Pokolgép

Kalapács József szerint az első és utolsó az Arénában

Bővebben...
 
Dreamgrave

Megjelent a Dreamgrave "Monuments" c. albuma két exkluzív élő bónusz dallal

Bővebben...
 
Facebook


Archívum
Metal TOP100
Oldalunk tagja a

listának!
Klikkelj az ikonra, hogy lásd a lista állását!